ktery program je asi nejlepsi v 3D modelovani ? (myslim tim i jak se s nim pracuje atd..)
Fórum › 3D Studio MAX
3D program
no hodne se pouziva 3Ds MAX, je na nej hodne tutorialu, a knih, ale me se s nim napr špatně dělá, a proto používám Cinemu 4D, která má taky hodně dobrou českou podporu. A navíc k ní je Body paint 3D, což je super nástroj na texturování..
Pre mňa je jednička 3D studio max ale na modelovanie sa mi naj páči silo 2.0 a keď môžem povedať čo nenávidím tak je to Zbrush pre svoju jednoduchosť a nepresnosť modelu. A tu dám svoj osobní rebríček obľúbenosti soft.
1. 3D studio max
2. Maja
3. cinema 4D
4. blender
5. lightwav
6. silo 2.0
7. poser
8. Rihno
*
*
*
*
*
99.zbrush
Verím tomu že večinu z vás sa nebude páčiť to že som dal zbrush na posledne miesto ale ja sa račej pohrajem z modelom po vertexe ako hrube modelovanie, doslova ako s plastelínou a s toho by som nemal taky pocit zadosťučinenia ako z iným 3D soft.
To DavMar : Tak. no byla prilozena ke knízce mam za to. taky ji tu mam nekde zahrabanou kdysi sem vni delal ted kdyz uz cinemu 4d tak .10 vypada narozdil od 6 vice profesionalne
A jak rika DavMar v cineme nepotrebujes tutorial aby si neco zvlad, da se to pochopit hned podle tlacitek ::)
Zajimavé, proč tady nikdo nespomene Blender... myslim že tento freewarový program předčí všechny ve své řadě, minimálně svím uživatelským prostředím. Jinak taky uznávám Mayu, ale teda nevím proč všichni oslavujou Cinemu 4D na mě moc chaoticky udělanej program...
To Ohm : Inak možno čo sa tika modelovania a prostredia je blender lepši ale ako render uň ho za moc nestoji.
Preto veľmi záleží na tom čomu sa chce venovať v grafike či tvorbe hier alebo animaciji alebo len čisto tvorbe real scen.A inak kazdi racej hovori cinema preto lebo ma aj češtinu a to robi program jednoduchý.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Program, ktory otvori iny program — založil Nummi
C# program — založil Tomas.P
Program do C++ — založil elis5
Moderátoři diskuze