Odpočet dní – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Odpočet dní – PHP – Fórum – Programujte.comOdpočet dní – PHP – Fórum – Programujte.com

 

cheeester0
Stálý člen
18. 3. 2008   #1
-
0
-

Ahoj,

chci udělat takový easy odpočet dní kolik zbývá do narozenin. Jak na to?

Mám v DB jména a DATE() pole $radek['datum'] a chci aby to vracelo třeba: Do nar. 20 dnů.

Help please

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.189.–
Nazghul-CZ0
Newbie
18. 3. 2008   #2
-
0
-

Ulož si ke každému uživateli, který den má narozeniny, a pak od toho pomocí Date() odečti ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.58.–
cheeester0
Stálý člen
18. 3. 2008   #3
-
0
-

to chápu ale jaká je na to fce v php?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.165.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
18. 3. 2008   #4
-
0
-

echo 'zbyva dnu' . round((strtotime($radek['datum']) - time()) / (60*60*24))
snad je to dobře, píšu to z hlavy...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.171.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
cheeester0
Stálý člen
18. 3. 2008   #5
-
0
-

no vcelku dobry alůe vrací mi to -13957

$date = $radek['datum']; //2008-05-15


echo 'zbyva dnu' . round((strtotime($date) - time()) / (60*60*24))
;

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.189.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
18. 3. 2008   #6
-
0
-

To cheeester : to je divny, ted sem to teda testoval a mne to vraci spravne (aspon myslim) 54 dnu....

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
cheeester0
Stálý člen
18. 3. 2008   #7
-
0
-

uz to mám mas to spravne ale me se nejak nevracel datum z DB. Super! Diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.189.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
6. 9. 2010   #8
-
0
-

prosím nezná někdo odpočet takový, jak je na nějakých stránkách, kolik ti zbýt třeba života, nebo tak: např: 20 dnů 35 hodin 45 minut 10 sekund! kde takový odpočet sehnat apopřípadě stáhnout do počítače! prosím napište zde i na Dizzer@seznam.cz,
Díky moc a co nejrychleji odepište :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.200.–
CZechBoY+4
Věrný člen
9. 9. 2010   #9
-
0
-

ty datumy v DB pomocí DateTime formátu jsou úplně na nic, protože pak StrToTime nebude fungovat(od roku 1902 až do 2068 nebo tak nějak) takže je lepší to ukládat jako UNIX_TIMESTAMP() jako MEDIUMINT nebo větší

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Pilot0
Newbie
1. 10. 2010   #10
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 92.43.26.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

C++ za 21 dni — založil sexmachina

Odpočet — založil SPIRIT

Odpočet — založil Anonymní uživatel

C# odpočet — založil 4ToxiC4

Odpočet — založil Minatory

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý