Násobení dvou náhodných čísel – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Násobení dvou náhodných čísel – Python – Fórum – Programujte.comNásobení dvou náhodných čísel – Python – Fórum – Programujte.com

 

k2k210
Newbie
18. 3. 2008   #1
-
0
-

chcel by som sa opytat. Je tu jeden úkol ktorý neviem ako mam dokoncit.
print "kolko je...."
import random
print "a * b" \ chcel by som definovat a-cko aj b-cko tak aby mi namiesto nich definovalo nahodne vybrane cislo import.randint
raw_input() \ ale neviem ako. Import.randint ma mat hodnotu 1-10
skuste mi helfnut.dik
k2k21@zoznam.sk

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.122.–
Viconia de Vir
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
18. 3. 2008   #2
-
0
-



#!/usr/bin/env python

import random
import string

a = random.randint(1,10)
b = random.randint(1,10)

print "kolko je %s + %s" % (a,b)
print "Vysledek je: %s:" % str(a+b)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.183.–
k2k210
Newbie
18. 3. 2008   #3
-
0
-

To Viconia de Vir : co znamena #!/usr/bin/env python toto?
a co je import string?
a ešte jedna vec co je to "str" a "%s " ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.37.–
stibi0
Návštěvník
18. 3. 2008   #4
-
0
-

Tak to pardon, ale tohle je síla. Co takhle trochu samostudia ? Třeba nějaké ty základy, co, zkus to, pak tě určitě žádný stibi nepošle do háje ..

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.249.–
už mám taky blogísek :) http://www.stibi.org/blog
pawlik0
Grafoman
18. 3. 2008   #5
-
0
-

To k2k21 : no.. asi by se to dalo udělat jednodušeji, ale...
První řádek je knihovna pro python pro linux, že?
import string se hodí pro práci s řetězci-trochu vyšší level, to sem dávat nemuseli.
Lower level, to se od tebe očekává v tom úkolu.. pokud používáš Windows:



import random

a = random.randint(1,10)
b = random.randint(1,10)

print "Kolikpak je", a, "+", b,"?"
print "Vysledek je", str(a+b)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.203.–
Sa Nata A Na. Howgh
j1rka
~ Anonymní uživatel
59 příspěvků
18. 3. 2008   #6
-
0
-

Nechci nikomu nějak nadávat ale mužeš pls psat ten titulek aspoň trochu přehledněji než jen Potreboval by som pomoct.........? Jak z toho mužu zjistit o čem se ve vláknu jedná? Nemám totiž zrovna nejrychlejší net.
P.S.:neber si to ale osobně.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.78.–
k2k210
Newbie
19. 3. 2008   #7
-
0
-

To j1rka : jasne ale ja som tu novy a ešte len zacinam cize sa tu velmi neviem pohybovat

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.37.–
k2k210
Newbie
19. 3. 2008   #8
-
0
-

To stibi : no, ja len tak, neviem ci ty ked si zacinal si bol nejaky extra frajer bo ja som tu novy chapeme sa?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.37.–
k2k210
Newbie
19. 3. 2008   #9
-
0
-

To pawlik : dik ze si mi to vysvetlil

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.37.–
stibi0
Návštěvník
19. 3. 2008   #10
-
0
-

k2k21: tak to by bylo vhodné si nejprve zjistit, jak to tu všechno funguje že, ono se to totiž od tebe očekává

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.249.–
už mám taky blogísek :) http://www.stibi.org/blog
k2k210
Newbie
22. 3. 2008   #11
-
0
-

To stibi : kym by som to tu prestudoval ta cas cca=5hodky
dobra rada od "X" 1hodka najviac

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.185.–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
22. 3. 2008   #12
-
0
-

To k2k21 : Se slovenštinou obvykle nemívám problémy, ale tobě je fakt hodně špatně rozumět. Ve slovenštině existuje taky něco jako diakritika ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
k2k210
Newbie
22. 3. 2008   #13
-
0
-

To Blujacker : cca=priblizne
hodky=hodín
x=neznamych, tych ktory mi poradia
a dik za radu dufam ze ukol dokoncim, aspon sa budem snazit

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.185.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý