Stránkovanie – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Stránkovanie – MySQL – Fórum – Programujte.comStránkovanie – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
jozo00250
Návštěvník
19. 3. 2008   #1
-
0
-

Zdravim, neviete niketo nejaky dobry link kde je vysvetlene stránkovanie, zatiľ čo som našiel tak to tam nebolo vysvetlene resp. som tomu nepochopil napr. na co sluzi ceil, limit atd..
za odpovede dakujem!

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.59.–
Reklama
Reklama
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
19. 3. 2008   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.165.–
jozo00250
Návštěvník
20. 3. 2008   #3
-
0
-

no nieco som zbuchal dokopy z viacerych rieseni, neviem ci dobre ale funguje to, az na jednu malickost, ked testujem ze ci su cisla stran naozaj cisla (koli injekcii) a ci nie su vacsie ako maximalny pocet stran, tak ak podmienky nie su splnene potreboval by som aby sa mi to vratilo na zaciatok (akoby som to mal otvorene prvy krat),
napr: test.php je zakladna stranka a potom sa listuje test.php?page=1,2 atd... a ked podmienky vratia false tak potrebujem zobrazit znova len test.php ale ked som includoval pri false podmienke test.php tak mi to vypisalo chybu...
urcite to bude len nejaka prkotina ale nemozem na to prijst, skusal som vypisat text ze stranka neexistuje, to fungovalo ale ine nie...
prikladam kod

<?php

include("sql_config.php");
$connect=mysql_connect(SQL_HOST, SQL_USERNAME, SQL_PASSWORD) or die ("Chyba ! Pripojenie k serveru zlyhalo !");
$database=mysql_select_db(SQL_DBNAME) or die ("Chyba! Pripojenie do databázy zlyhalo !");
$RecordsPerPage = 2;
$TotalRecords=mysql_result(mysql_query("SELECT COUNT(*) FROM news"),0);
$maxPage = ceil($TotalRecords/$RecordsPerPage);
$PageNum=1; //default page
if(isset($_GET["page"]))
{
$PageNum=$_GET["page"];
}

$self = $_SERVER['PHP_SELF'];
$nav = '';
for($page = 1; $page <= $maxPage; $page++)
{
if ($page == $PageNum)
{
$nav .= " $page ";
}
else
{
$nav .= " <a href=\"$self?page=$page\">$page</a> ";
}

}

if(!is_numeric($PageNum))
{
include("skuska.php");
}
else if ($PageNum > $maxPage)
{ echo "sss";
}
else
{
$offset=($PageNum - 1)*$RecordsPerPage;

$result=mysql_query("SELECT * FROM news ORDER BY ID DESC LIMIT $offset, $RecordsPerPage");

while($zaznam= mysql_fetch_array($result))
{
$datum=$zaznam["datum"];
$nadpis=$zaznam["nadpis"];
$clanok=$zaznam["clanok"];

echo "$datum<br>";
echo "$nadpis<br>";
echo "$clanok<br><hr />";

}

echo $nav;
}
mysql_close($connect);
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.173.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 24 hostů

Podobná vlákna

Strankovanie — založil Jozefe

Filter a stránkovanie — založil dasper

Php - Stránkovanie — založil Redix

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý