Validace inputu a divu – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Validace inputu a divu – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comValidace inputu a divu – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

Nazghul-CZ0
Newbie
19. 3. 2008   #1
-
0
-

Na svém webu jsem opravil 498 validačních chyb, už mi zbývá jen 12, ale jsou to jenom 2 problémy.

1. problém

Line 56, Column 52: document type does not allow element "form" here; missing one of "object", "applet", "map", "iframe", "ins", "del" start-tag.

…zivatel/prihlaseni.php" method="post"><b>Uživatel:</b><input name="uziv

The mentioned element is not allowed to appear in the context in which you've placed it; the other mentioned elements are the only ones that are both allowed there and can contain the element mentioned. This might mean that you need a containing element, or possibly that you've forgotten to close a previous element.

One possible cause for this message is that you have attempted to put a block-level element (such as "<p>" or "<table>") inside an inline element (such as "<a>", "<span>", or "<font>").

Vůbec nechápu co mám k tomu formu ještě přidat...

2. problém

Line 122, Column 9: ID "novinky" already defined.

<div id="novinky"><a href="index.php?stranka=clanky/zobraz&clanek=rozhovor-s

An "id" is a unique identifier. Each time this attribute is used in a document it must have a different value. If you are using this attribute as a hook for style sheets it may be more appropriate to use classes (which group elements) than id (which are used to identify exactly one element).

Zde také nechápu, jak jinak mám udělat, aby div id=novinky a bylo to validní...

Nevíte někdo jak to vyřešit? Vím, že o pár postů níž se to řeší, ale tam se neřeší tyto problémy...

Pro případ, že by někdo nepochopil chybu z mého výkladu, zde je výpis http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fwww.portal.war-forum.net%2F&charset=%28detect+automatically%29&doctype=Inline&outline=1&group=0&No200=1

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.58.–
p4nther0
Super člen
19. 3. 2008   #2
-
0
-

To Nazghul-CZ : s prvním problémem ti neporadím - sám nevím..
Druhej je poměrně jasnej :) Pokud použiješ u nějakýho prvku ID můžeš to udělat jen jednou se stejnou hodnotou. Pokud chceš mít víc prvků stejně ostylovaných musíš použít class

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.47.12.–
Co můžeš odložit na zítra, odlož na pozítří a máš dva dny volna !
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějaký blbec, který neví, že to nejde a udělá to.
Nazghul-CZ0
Newbie
19. 3. 2008   #3
-
0
-

Díky. Ten problém s DIV-em jsem vyřešil classem, ale to první pořád nějak nechápu... :-( Neví někdo jak to upravit, aby to bylo validní?

Nahlásit jako SPAM
Nazghul-CZ0
Newbie
19. 3. 2008   #4
-
0
-

Tak už jsem to opravil! Měl jsem totiž

<p>

.....
<form ....>
<input.....>
</form>
.....
</p>

a ono to musí být

<p>

.....
</p>
<form ....>
<input.....>
</form>
<p>
.....
</p>

Nahlásit jako SPAM
p4nther0
Super člen
19. 3. 2008   #5
-
0
-

To Nazghul-CZ : sem si to myslel ale nějak sem to v kódu nevystopoval :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.47.12.–
Co můžeš odložit na zítra, odlož na pozítří a máš dva dny volna !
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějaký blbec, který neví, že to nejde a udělá to.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Validace css — založil kall_ell_001

Validace mailu — založil tribalcz

Validace RSS — založil Blujacker

Validace adresy — založil ospaly.stanislav

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý