Jak na angličtinu? – Vzdělání – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jak na angličtinu? – Vzdělání – Fórum – Programujte.comJak na angličtinu? – Vzdělání – Fórum – Programujte.com

 

j1rka0
Newbie
20. 3. 2008   #1
-
0
-

Mám vážný problém. :smile10: Potřeboval bych se naučit anglicky ale vubec si nevím rady. Za 4 roky (ani ne 3.5) mě čeká maturita a ja jsem v ***. Ze základky vubec nic nevím (no něco málo jo ale moc toho není :smile10: ).
Potřeboval bych různé rady, jak se učíte výslovnost i psanou podobu slovíčka protože mám problém s tím že se naučím slovíčka a za několik týdnu (měsícu) je zapomenu (aspoň teda většinu) asi se je nějak špatně učím nebo nevím.
Prostě bych byl vděčný za jakékoliv rady, postupy, zkušenosti atd.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.118.–
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
20. 3. 2008   #2
-
0
-

Dříve jsem chatoval s lidmi ze zahraničí (možnost najít si vhodné slovo je k nezaplacení + si je pomalu začínáš zapamatovávat), později sem zkoušel nějaké překlady, na filmy koukám s anglickými titulky nebo bez titulků jen s anglickým dabingem (pochytíš výslovnost a časem poznáš, že už dokážeš u slovíček sám odhadnout, jak by se mohla vyslovovat). Holt ale základem je dávat pozor ve škole, pokud nemáte uplně blbého kantora, tak ti to dá hodně. A k zapomínání - zapomínáš vše, když si to neprocvičuješ, tak holt cvič a zase cvič, zkus si semtam něco přeložit, nějaký článek...

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.4.–
filczek0
Newbie
20. 3. 2008   #3
-
0
-

Já bych ti doporučil se podívat na BBC bbc.cz
je tam spousta kurzů a k nim se dá stáhnout dokument ve wordu a nebo si je nalaď v rádiu, ale to už musíš nějaký to slovíčko znát.
Jinak nějakou malou učebnici a procvičovat.
Myslim že jak řikal Kobi, chatovat s lidma může být ještě lepší.
Učit se, učit se.....

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.19.3.–
filczek.wz.cz
w3q0
Věrný člen
20. 3. 2008   #4
-
0
-

Ja som sa učil, a do teraz sa učím(pretože človek sa učí stále) angličtinu tak, ako povedal kobi, čiže chatujem z ľudmi po anglicky, vonku niekedy používam angličtinu, a kedže som programátor, z angličtinou sa stretávam každý deň. Čítam mnoho článkou po anglicky, čo mi veľmi pomáha, a ak niečo nerozumiem, tak si to preložím. Potom si to už možno zapametám, ak nie, tak si to preložím znova o pár dní :D. A tie filmy po anglicky, no čo ja viem, skúšal som to iba raz, to som po anglicky veľmi nevedel, ale z piatich viet som aspoň jednu preložil :D.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.21.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Zelenáč0
Posthunter
20. 3. 2008   #5
-
0
-

Pokud se proste srotis slovnik, tak se nedivim, ze slovicka za par dni/tydnu zapomenes. Aby sis slovicko dobre zapamatoval, musis si ho asociovat s nejakou emoci, dejem, pohybem.. ne pouze s jeho ceskym prekladem. Bohuzel nas ucitel anglictiny to porad ne a ne pochopit :-(
Ja samozrejme ctu anglicke clanky, OS mam v anglictine, divam se na anglicke filmy/serialy (simpsons, it crowd.. chystam se na red dwarfa)...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
janc10
Návštěvník
20. 3. 2008   #6
-
0
-

odporucal by som ti ucit sa z tejto stranky:

http://helpforenglish.cz/


je to jedna z naj stranok na ucenie, casta aktualizacia testov, clankov, najdes tam slovicka z roznych ucebnic (Headway atd.) s vyslovnoustou britskou aj anglickou...a vela roznych veci...

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.1.–
Earl Cash0
Věrný člen
20. 3. 2008   #7
-
0
-

ja treba nepravidelne sleduju show na chris.pirillo.com/live Podle me se tam da spousta veci pochytit a to nejenom z anglictiny ;)

EDIT: je lepsi tam chodit pozde vecer nebo brzy rano..

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
yaqwsx+9
Posthunter
21. 3. 2008   #8
-
0
-

JA preferuji čumění na Filmy a seriály - z nich znám drtivou většinu toho, co umím(myslím slovíčka, výslovnost, popřípadně nějáké ty fráze apod..). Někdy je dobré se na film/seriál podívat s titulky, a třeba za týden/měsíc bez titulků - nemusíš se už tolik soustředit na děj, soustředíš se na angličtinu a taky zjistíš, kolik toho víš...
Jinak za začátku doporučuji Simpsonovi a Futuramu - relativně jednoduchá angličtina....

Poté doporučuju si najít někoho ze zahraničí - to tě naučí pohotově reagovat...
A nevzdávej se.....Držím ti palce

EDIT: Jo a trochu bacha na Americkou/Britskou angličtinu - na školách jsou na americkou celkem háklivý....

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.102.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
j1rka
~ Anonymní uživatel
59 příspěvků
24. 3. 2008   #9
-
0
-

no to je to. Zjistil jsem to nedávno že jsou dvě verze angličtiny :smile19: a teď nevím kterou se teda učit nebo spíš když se učím slovíčko tak si přehraji výslovnost v slovníku na seznam.cz a nevím pak ktera to teda je angličtina tak ani nevím jestli se učím jen jednu nebo obě. Která z nich se vyučuje na školách popř. jak to poznám? A nevíte kde na netu existuje něco pro zjištění výslovnosti slovíčka něco jako na seznamu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.238.–
Earl Cash0
Věrný člen
24. 3. 2008   #10
-
0
-

To j1rka : no v americkych filmech bude logicky ta americka anglictina....jde to poznat podle vyslovnosti a maji par jinych slovicek (v nekterych ucebnicich je tem rozdilum venovana lekce) ale abych byl uprimny tak to moc nepoznam.. teda pokud to neni anglictina cernochu...:)))

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
Santas0
Věrný člen
24. 3. 2008   #11
-
0
-

no anglictiny nie su iba dve ;)
na skolach sa vacsinou uci ta Britska a velky rozdiel medzi nimi neni (z mojho pohladu)
americania viac hlcu, skracuju, "slanguju" a maju niektore slovicka rozdielne

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.64.–
http://psandtner.sk/blog
yaqwsx+9
Posthunter
24. 3. 2008   #12
-
0
-

To Santas : A nezapomen ještě na Australskou...
V různých těch slovníc atd určitě najdeš Britskou, i když mě je sympatičtější Americká..

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.93.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Santas0
Věrný člen
24. 3. 2008   #13
-
0
-

To yaqwsx : tych je ovela viac, staci si pozriet napr. spell check vo worde/ooo writer a tam ich je teda dost :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.64.–
http://psandtner.sk/blog
yaqwsx+9
Posthunter
24. 3. 2008   #14
-
0
-

To Santas : JJ, je ale já to beru jako globální angličtiny...

Jinak ještě není špatný účastnit se zájezdů do anglie.TAm se naučíš za týden to, co ve škole za měsíc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.93.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
geckon0
Návštěvník
25. 3. 2008   #15
-
0
-

To yaqwsx : Troufám si tvrdit, že ten rozdíl je ještě výraznější;-) Pokud tedy oba myslíme normální školu (ne např. jazykovou) a zájezd, kdy musíš komunikovat anglicky:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.121.–
"Neberte život tak vážně. Stejně z něj nevyváznete živí."
janik3660
Návštěvník
5. 2. 2009   #16
-
0
-

tak ja sa anglictinu ucim o 1 rocniku na zakladnej skole, teraz som 1 na strednej a dokazem sa plynule rozpravat s anglicanom, s ucenim slovicok problem nemam, uz 1ŕok sa ich samostatne vobec neucim iba co pochytim.... a vyslovnost no .. ja som uz od zaciatkov mojej anglictiny vedel co sa ako ma vyslovovat priblizne... takze ti neviem poradit asi mam stastie :) a ty ho nemas ... nj musis sa potrapit.. tak Good luck !

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.13.–
HTML, CSS, PHP, MySQL, JAVASCRIPT, PASCAL, C/C++
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
5. 2. 2009   #17
-
0
-

zaklad je naucit se co nejvic slovicek a pripadne potom i kde se pouzivaji...
na to prvni sem pouzival program MobyDict .. proste te zkousi ze slovicek a ty ktere znas uz ti nepredhazuje ...
da se takhle naucit behem 20 minut cca 60-70 slov.. cela lekce treba z headwaye uz zabere tak 2 hodiny..
ale staci vypisovat anglicky a stejne to clovek pak zvlada i opacnym smerem..
- po tydnu sem mival chybovost do 2slov ze 70 a po mesici uz to bylo neco pres 5 zapomenutejch

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
pawlik0
Grafoman
5. 2. 2009   #18
-
0
-

Santas napsal:
no anglictiny nie su iba dve ;)
na skolach sa vacsinou uci ta Britska a velky rozdiel medzi nimi neni (z mojho pohladu)
americania viac hlcu, skracuju, "slanguju" a maju niektore slovicka rozdielne


Ten rozdíl jsem pochopil už asi ve třetí třídě v začátcích angličtiny, kdy jsem byl z HTML zvyklý psát 'color' :smile4:

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.151.–
Sa Nata A Na. Howgh
petrla0
Duch
5. 2. 2009   #19
-
0
-

No , pokud je člověk neumí gramatiku-slovíčka , tak se mu blbe překládá i z Aj -->CZ, natožpak hledí na filmy ....na střední se berou všechny možné časy- a opakují i ty základní, takže se s každým z nich zžij, třeba si potichu zkoušej říkat vety v tom čase třeba cestou domů :).....jinak u seriálu jako přátele, himym -tem de rozumět víc než těm kresleným S

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.4.–
Schimpy
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
8. 3. 2009   #20
-
0
-

T5eba by nebylo na škodu půjčit si učebnice tak od 3. nebo 4. třídy a pročíst si je. Třeba se ti to trošku připomene a pak bych taky doporučil www.helpforenglish.cz ... když něco nevim s aj tak chodim zásadně tam. Pak ještě slovnik.seznam.cz :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.156.–
17. 3. 2009   #21
-
0
-

http://www.hampson.cz -> vyzkoušejte velmi intenzivní výuku angličtiny - výuka angličtiny jinak.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.69.–
http://www.hampson.cz -> vyzkoušejte velmi intenzivní výuku angličtiny - výuka angličtiny jinak.
pedro115
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
24. 7. 2009   #22
-
0
-

nechcelo sa mi citat celu diskusiu ale poviem vam ako som to spravil ja.
cudzie jazyky mi nikdy nesli.tak som si dal na strednej ako 2. jazyk rustinu a nemam problem.lahko sa naucis a aj zmaturujes

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.87.209.–
Tomas
~ Anonymní uživatel
560 příspěvků
27. 7. 2009   #23
-
0
-

Ja planuji na rok vypadnout do USA, na high chooll z jedne strany poznat novou kulturu, zivot, naucit se anglicky, a zmizet z teto nudy :D, jetli bys to taky planoval tak sem hod kontakt a muzem pokecat

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.117.216.–
m->29+6
Super člen
28. 7. 2009   #24
-
0
-

Moja rada je takáto: ak sa len bojíš, že nezmaturuješ tak na to nejakú obrovskú znalosť teda nepotrebuješ. Stačí si naštudovať v 4 ročníku to čo ti predhodia ;-)
Ak sa chceš fakt tú AJ naučiť tak sa to dá na to čo ťa zaujíma. Pre niekoho sú to filmy, pre niekoho knihy po anglicky, pre niekoho hudba (môžeš si prekladať texty), články, chatovanie s ľuďmi treba si len vybrať to čo ťa baví a pôjde ti to aj ľahšie :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.217.–
Tocimanko0
Grafoman
28. 7. 2009   #25
-
0
-

Ja sa stále intenzívne (minimálne hodinu denne sa snažím) učím anglicky od augusta 2008. Predtým som anglicky nevedel vypľuť ani slovo. Angličtina pre mňa bola naozaj cudzím jazykom. Kúpil som si knižku "English is easy" (tak nejak sa volala, vystupoval tam taký akože teacher Paddy Brown :) a naštudoval poctivo základy. Podľa mňa je dôležité pracovať s textom. S textom, ktorý má zmysel. Najlepšie nejaký príbeh (nejaké example vety, ktoré aj tak za päť minút zabudneš sú ti nanič). Potom si text prelož. Preložený text si znovu prečítaj a ak si si preložené slovíčka nezapamätal, znovu si ich prelož (maj poruke papier, na ktorý si ich budeš písať a prekladať). Text si čítaj dookola dovtedy, kým ho nezvládneš bez slovníka. Ak je v texte nejaká gramatika (v tej učebnici bola v každom texte iná gramatika, podľa toho, čo ťa chceli naučiť), poctivo naštuduj. Urob nejaké cvičenia. Ja som si po tomto všetkom ešte raz prečítal text a ak som si nebol úplne istý, že všetko v ňom ovládam, na ďalší som nešiel. Na konci každej lekcie bol test. Ten som opakovane robil dovtedy, kým som ho bez problémov nezvládol.

Ďalej mi pomohli rôzne nahrávky rôznych nahovorených textov. V mp3ke som ich počúval pri cestovaní alebo pri iných príležitostiach. Opakovane. Keď počúvaš niečo prvý krát, len sa "rozkukáš", o čom ten text asi bude. Druhýkrát začneš vnímať konkrétne slová, konkrétne frázy a výrazy. Tretíkrát už nemáš (obvykle) problém textu rozumieť. A neuškodí ti, ani keď si ho pustíš štvrtý a piaty krát :)

Filmy pozerávam asi tak, že si pozriem anglický film s českými/slovenskými titulkami. Aby som pochopil, o čom ten film asi je. Potom si ho pustím bez tituliek, prípadne s anglickými titulkami (nech vidím, ako sa čo píše). Takto sa mi jednotlivé frázy a slová vryjú do pamäte. Doteraz si pamätám niektoré frázy, vety alebo slovíčka s rôznych filmov (mám rád akčné, niekedy sú tam fajn hlášky :).

Musím na záver ale zdôrazniť pravidelnosť. Každý deň 20 minút venovať angličtine je stokrát účinnejšie, ako sadnúť si raz do týždňa ku knižke na 5 hodín. Len nešrotuj slovník, ako tu už niekto povedal, ale snaž sa slovíčka spájať si s niečím (asociácia). Tak sa ti skôr vybavia v momente, keď ich budeš potrebovať.

Trochu vyčerpávajúce, ale patrím k horlivým študentom angličtiny, ktorí majú základy čerstvo za sebou a mám ten cieľ naučiť sa perfektne anglicky :) ... Preto verím, že niekomu moje postupy budú užitočné.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.89.56.–
Smejko
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
11. 8. 2012   #26
-
0
-

Skus si stiahnut domaci ucitel anglictiny - vynikajuce a ja si vediem slovnik v ktorom mam slovicka ktore mam uz naucene. Ten si cca kazdy den cely zopakujem. Nemam tak sancu slovka zabudnut

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.145.210.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
11. 8. 2012   #27
-
0
-

#26 Smejko
odpovídáš po 3 letech?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
Bardu
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
16. 8. 2012   #28
-
0
-

Ja som sa naučil veľa slovíčok hraním moderních RPG hier.(Ak ťa nebavia hry, tak to nevadí.Aspoň nebudeš taký závislák na hrách)

Narp.: Fallout 3, Fallout New Vegas, Mass Effect séria, The Witcher, atď.

Pri rozhovore sa učíš výslovnosť aj slovíčka. Vo Fallout pri putovaní, si zapni nejaké rádio stanice.

Čítať články v ang. jazyku.

Učiť sa z knihy pre samoukov (alebo začiatočníkov) a plniť cvičenia z knihy alebo z pracovného zošita.

Na Pokeci alebo inej sociálnej sieti sa rozprávaj po anglicky.(Niektoré babi od 15 rokov si s radosťou pokecajú po anglicky aj s takým chalanom, ktorý nemá profilovú fotku.   )      

 Zájdi do krčmi s kamošmi a navrhni im, aby ste sa roprávali po anglicky.Napr.: porozprávať o rodine, alebo o spolusediacich kamarátoch. (Ja som to testoval, ale niektorí sa vihovárali na nevedomosť.)

Vyhľadávaj anglické fóra na ktorých sú zaujímavé diskusie.

Sú to moje osobné skúsenosti, zážitky.

Takže si vyber čokoľvek považuješ za vhodné.


Nahlásit jako SPAM
IP: 87.239.56.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
16. 8. 2012   #29
-
0
-

#26 Smejko
#28 Bardu

#27 crazy
poslední dobou ten tendr stoupá 

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.238.43.–
Petr
~ Anonymní uživatel
746 příspěvků
17. 8. 2012   #30
-
0
-

Ahoj, 

kromě americké, britské a australské angličtiny existuje i irská, skotská, indická, apod. Záleží, až na jakou úroveň to chceš rozlišovat:) I v USA může být v každém státě výslovnost trošku jiná.

Kromě jiné výslovnosti (přízvuku) si můžeš všimnout dalšího jevu a to toho, že rodilý mluvčí z různých míst používají jiná slova. Např. nákladní automobil je v britské angličtině lorry, v americké truck.

Dle mého je pro nás jako nerodilé mluvčí velmi těžké si zapamatovat, která slova se používají kde, nicméně rodilý mluvčí budou většinou rozumět i slovům, která nejsou zrovna z jejich oblasti/země (alespoň pasivně). Co se výslovnosti týče, tak tam bych se doporučoval držet jedné - tedy preferovat buď anglickou nebo americkou, protože jinak můžeš znít opravdu divně. 

Pokud neumíš rozlišit odkud je daná výslovnost slova, přestaň používat seznam a pořiď si pořádný slovník, např. Cambridge Advanced Learner's Dictionary, který obsahuje nahrávku každého slova v obou variantách.

Přidávám ti tady ještě pár odkazů, které ti možná pomůžou:

http://agj.cz/tipy-jak-si-zapamatovat-nova-slovicka

http://agj.cz/ucime-se-s-kartickami

http://agj.cz/ucime-se-s-podcasty

http://agj.cz/tandem-learning

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.184.–
Libor
~ Anonymní uživatel
91 příspěvků
18. 8. 2012   #31
-
0
-

Ahoj, pokud mohu poradit, pro výuku anglické gramatiky ti bude stačit kdejaká knížka, ale důležité je každý den angličtinu procvičovat, perfektní stránka je www.newsinlevels.com.

Ať se daří.

Nahlásit jako SPAM
IP: 108.173.43.–
Michal Súkup
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
20. 4. 2013   #32
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.82.–
Michal Súkup
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
20. 4. 2013   #33
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.82.–
alex
~ Anonymní uživatel
65 příspěvků
8. 6. 2013   #34
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.157.167.–
Austin.t
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
25. 7. 2014   #35
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 79.77.15.–
Ben
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
11. 8. 2014   #36
-
0
-

Na angličtině je důležité hlavně poslouchat a potom mluvit...

Na to poslouchání jsou dobré namluvené slovíčka, třeba na youtube jsem teďka našel:

https://www.youtube.com/watch?v=JYuyJ6Cx4qM&list=PLJ_zC5l5j0zJBZo9JgpudIFqWPX3I5Dkm&index=1

https://www.youtube.com/watch?v=jyNN2enIEcw&index=1&list=PLJ_zC5l5j0zLRTjdhOCINiwyTUIdHkGQF

Jde o to, že tam máš slovíčka od A-Z, přidávají se každý den 2 videa... A ty slovíčka jsou namluvené vždycky mužem i ženou + je tma aji český překlad - dá se to aji poslouchat třeba když jedeš v autobuse :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.164.120.–
Austin
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
21. 8. 2014   #38
-
0
-

#1 j1rka
Ahoj, na angličtinu můžu doporučit tuto stránku www.facebook.com/anglictinasmirou , jsou tam poslechy, fráze, vtipy a ankety. Začal jsem stránku sledovat, každý tam strávím cca 15 min a dost jsem se v anglině od té doby zlepšil.

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.77.15.–
Storylingo tým
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
3. 1. 2015   #39
-
0
-

Pro ty z Vás, kteří s angličtinou začínáte nebo jste s ní už několikrát začínali a zatím to nedopadlo moc dobře, by mohla být zajímavým řešením naše nová metoda výuky angličtiny. Myslíme si, že učení by mělo být účinné, zábavné a beze stresu. Pro více informací se můžete podívat na naše stránky www.storylingo.cz.

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.156.–
Wafle
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
25. 9. 2015   #40
-
0
-

Jestli se nebojíš do toho dát nějaký peníze, tak můžu doporučit jazykový kurz od Stories (http://www.stories.cz/) Já u nich studoval asi půl roku a byl jsem dost překvapený jak to tam jedou. Jeden lektor na jednoho žáka, učení pomocí aplikací, sledování filmů s titulky atp. prostě škola hrou :). Za půl roku jsem zlepšil svojí španělštinu o poznání, oproti mému skillu ze střední

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.153.59.–
Ivan
~ Anonymní uživatel
28 příspěvků
3. 6. 2016   #41
-
0
-

#1 j1rka
ahoj, ja skúšam metódu Imitum, a pozdáva sa mi to. Vidím cele vety a frázy, aj ich počujem a môžem si ich aj povedať pre seba, samozrejme sa slovíčka učím popri tom automaticky :) http://www.anglictina-bez-biflovania.sk/anglictina-pre-rodicov-skolakov)/?a_box=y7x556ws

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.20.–
robo 12
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
6. 7. 2016   #42
-
0
-

#1 j1rka
Mne veľmi pomohol tento online kurz:  : http://www.anglictina-bez-biflovania.sk . Ja konkrétne si vždy keď mám večer čas sadnem a idem lekciu po lekcii venujem tomu tak 30min denne a myslím, že som sa naučil viac ako v škole.

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.130.165.–
robo 12
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
2. 9. 2016   #43
-
0
-

Ahoj skúste metódu imitum: http://www.imitum.com/efektivna-metoda-vyucby-jazyka.html Pre mňa je to najjednoduchší spôsob pre učenie cudzích jazykov s pohodlia obyvačky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.130.165.–
Esso
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
20. 9. 2016   #44
-
0
-

Ahoj, moja rada znie: Neuč sa to čo ti dá škola, uč sa doma to čo ťa v angline zaujíma. Samozrejme je treba robiť aj do školy veci aby človek neprepadol :D :D Ale mám takú skúsenosť, že vždy keď som si niečo začal hľadať z vlastnej iniciatívy doma, čo som nevedel do školy tak ma to začalo akosi viacej baviť. Minule som pozeral video ako chalan, tvrdil že sa naučil angličtinu za mesiac, iba preto, že sa zbavil presvedčenia, ktoré mu v tom bránilo, niečo ako, že cudzí jazyk je ťažký a pod. Blbosť učenie sa cudzích jazykov je úplná lahoda. Ja používam kurz angličtina bez biflovania, ten vyzerá nejak takto www.anglictina-bez-biflovani.cz/sloveso-have-got , ďalej si pozerám videá, ktoré ma zaujímajú a prekladám si slovká, ktoré neviem, Dobrá rada, nauč sa nejaké hlavné frázy a slovká ....proste niečo najpoužívanejšie ...to určite zoženieš, a nauč sa to úplne na spamäť. Kľudne aj frázy, ktoré sa ti páčia, napr ak niečo používaš často v češtine, tak si to prelož alebo nájdi preklad a nauč sa to aby si to vedel do konca života. Potom sa veci už budú len nabaľovať na pevné základy :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.20.–
peter
~ Anonymní uživatel
4004 příspěvků
20. 9. 2016   #45
-
0
-

No, prvne je treba pochytit ze skoly zaklady. Jak se co vyslovuje a k tomu par nej slov. Pak uz je lepsi studovat, jak rika, co te zajima. Nema smysl resit nejake hloupe rozhovory z ucebnic, kdyz te to nebavi :) Ale osobne jsem dal prednost skole.

Ted exisuje jakasi metoda, anglictina na 14 dni. Obecne, jakykoliv jazyk za 14 dni s beznou gramatikou. Podminkou je, ze se do kazde lekce naucis jakysi seznam, snad 50 slov.

Take je dobre si uvedomit, ze spoustu ucitelu uci anglictinu z knizek. Skutecna anglictina je trochu o necem jinem. Myslim tim, ze spousta slov a slovnich spojeni ma naprosto presny vyznam, ktery vsak neodpovida ucitelove vykladu. Ten obvykle pochytis z toho v jake situaci jake slovo pro danou udalost ten clovek pouzije. Neco se da okoukat i z filmu.
Ikdyz to vis, znas to slovo, tak se, sim te, nehadej s ucitelem, ktery ti rika, ze to mas spatne a pouzije jakesi jine slovo. Ktere by zkratka rodily mluvci pro danou situaci nepouzil :)
To se da treba videt u titulku filmu, kdy slysis v anglictine jakesi slovni spojeni, ktere tam dava smysl a treba je to ironie, parodie na situaci ve filmu a prekladatel to do titulku prelozi sice spravne, ale vyznam jiny a tu parodii pak z toho nevyctes :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:353e:35...–
Esso
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
21. 10. 2016   #46
-
0
-

#1 j1rka
Ahoj, za prvé sa podľa mňa vôbec nemusíš báť maturity.... Smrti sa netreba báť, je to len transformácia, tak prečo by sa niekto bál maturity nie? :D Ďalšia vec, je že už teraz viem, že ju urobíš, pretože si urobil nejaký krok preto a napísal si sem :) No a ináč ja používam tento program www.anglictina-bez-biflovani.cz/anglicky-jazyk?a_box=y7x556ws a tam si precvičujem zároveň: posluch, čítanie a hovorenie, vidím tam aj preklad hneď (je to vo vetách viac menej ) už len písanie chýba ale to budeš robiť celý čas v škole :) No a odporúčal by som ťi pozerať filmy v aj, ktoré ťa bavia, alebo krátke videá na youtbe s nejakou tvojou najobľúbenejšou témou. A neni problém :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.20.–
Jošo
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
20. 12. 2016   #47
-
0
-

#1 j1rka
Zdar, mrkni na tieto stránky sú celkom fajn... http://www.domluvitse.cz/

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.20.–
Tomáš
~ Anonymní uživatel
560 příspěvků
26. 2. 2018   #48
-
0
-

Mě strašně moc pomohlo EasyLingo - https://easylingo.cz/…/predplatne/?…
Pro samouky jak dělaný. Ucelený program, z jakéhokoli zařízení připojeného k netu, možnost konverzačního klubu po Skypu atd.
Mě osobně z těch všelijakých appek, knížek a hacků pomáhá asi nejvíc. Díky tomu jsem to za pár týdnů propojil i s knížkama v aj, filmy a jedu :) Doporučuji!

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83d2:29b6:11c5:...–
Pavel Vávra
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
29. 11. 2018   #49
-
0
-

#1 j1rka

Chcete si nově naučená anglická slovíčka ukládat do dlouhodobé paměti?
Chcete se naučit plynule mluvit anglicky?
Chcete se učit zároveň slovní zásobu a konverzaci?
http://www.englishcards.cz/


Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.163.–
jerry
~ Anonymní uživatel
504 příspěvků
30. 11. 2018   #50
-
0
-

#1 j1rka
doporučil bych začít naučit se nazpamě´t nepočitatelná podstatná jména a gramatiku.

https://www.englishclub.com/vocabulary/nouns-uncountable-list.htm

gramatika - něco ve smyslu Stručná mluvnice angličtiny, Dušková a spol 1969

https://antikvarium.cz/kniha/208694-stru-n-mluvnice-angli-tiny1969/?gclid=Cj0KCQiA3IPgBRCAARIsABb-iGLihcMGeFuPf_x0lWUr0rfHxCf3FLuFBwGqxwLNQqq7yUwRVvWHZUEaApl9EALw_wcB

naučit se nazpaměť kapitoly a pak jejich obsah .. to ti zabere cca 2-3 týdny, budeš si to muset celý přepsat ručně podle toho jakej seš typ na učení

no a až to budeš umět tak pak začít Cobuildovskej definiční slovník

https://www.nln.cz/knihy/anglicko-cesky-vykladovy-slovnik/

+ velkej slovník AJ-čj a opačně ... no a pak začít dělat překlady

třeba https://www.nytimes.com/ ; z AJ do čj

, poslouochat filmy v angličtině

mluvit s lidma v aj třeba na www.secondlife.com - najdeš si tam aj skupinu atd ..

zaregistrovat se na AJ seznamce a sbalit nějakou komunikativní buchtu - native speakera v anglii a tak ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:7c9a:7cd9:106d:90be...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý