Převod na binárni tvar – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Převod na binárni tvar – .NET – Fórum – Programujte.comPřevod na binárni tvar – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Pavel
~ Anonymní uživatel
264 příspěvků
20. 3. 2008   #1
-
0
-

Zdravím chytré hlavy;),

mám dotazek ohledně převodu Bytové hodnoty na posloupnost booleanu?

Existuje nějaká funkce, která udělá pracné dělení za mě? Potřebuju převést 2B na 16 bool a nějak se nikde nemůžu dohledat. Díky moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.212.173.–
Reklama
Reklama
20. 3. 2008   #2
-
0
-

(cislo & (1 << rad))>0  //rad zacina 0

vrati hodnotu bitu na pozici rad

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.32.–
aerkain0
Newbie
20. 3. 2008   #3
-
0
-

Což takhle použít kolekci BitArray?
System.Collections.BitArray

public BitArray(byte[] bits)


Here, the bit pattern in bits becomes the bits in the collection,
with bits[0] specifying the first 8 bits,
bits[1] specifying the second 8 bits, and so on.


byte[] myBytes = new byte[5] { 1, 2, 3, 4, 5 };
BitArray myBitArray = new BitArray( myBytes );


Result:

Count = 40
Length = 40
Values =
True False False False False False False False
False True False False False False False False
True True False False False False False False
False False True False False False False False
True False True False False False False False

Zdroj: http://www.dotnetspider.com/namespace/ShowClass.aspx?ClassId=10

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.89.–
Pavel
~ Anonymní uživatel
264 příspěvků
20. 3. 2008   #4
-
0
-

díky za rady, jdu to hned prubnout;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.212.173.–
Pavel
~ Anonymní uživatel
264 příspěvků
20. 3. 2008   #5
-
0
-

To Daniel.Pospisil :

použil jsem to tvoje a funguje to super. Jen se chci zeptat, jak to vnitřně pracuje...vím, že je tam buitový posun, ale nějak nerozumím (xxx)>0..díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.212.173.–
20. 3. 2008   #6
-
0
-

To Pavel : (1<<x) vytvori masku ktera ma jednicku pouze na testovane pozici, cislo & maska vrati cislo ktere ma nastavene pouze ty bity ktere jsou zaroven v masce a testovanem cisle tj > 0 znamena ze bit na testovane pozici byl true.. Asi zmateny vyklad ale nejsem ucitel :-)

To aerkain : vidis na BitArray sem si nevzpomnel :-/ i kdyz asi zalezi na co to clovek potrebuje. V tomhle pripade mi prijde hezci jedna z moznosti



private bool[] byte2bool(byte[] bytes){
if (bytes == null)
throw new ArgumentNullException("bytes");
bool[] result = new bool[bytes.Length * 8];
for (int i = 0; i < result.Length; i++) {
result[i] = (bytes[i / 8] & (1 << (i % 8))) > 0;
}
return result;
}

private bool getBit(byte[] bytes, int index) {
if (bytes == null)
throw new ArgumentNullException("bytes");
if ((index > 8 * bytes.Length - 1) || (index < 0))
throw new ArgumentOutOfRangeException("index");
return (bytes[index/8] & (1 << (index % 8))) > 0;
}
nez pouziti BitArray a


...
public BitArray(byte[] bytes)
{
if (bytes == null)
{
throw new ArgumentNullException("bytes");
}
this.m_array = new int[(bytes.Length + 3) / 4];
this.m_length = bytes.Length * 8;
int index = 0;
int num2 = 0;
while ((bytes.Length - num2) >= 4)
{
this.m_array[index++] = (((bytes[num2] & 0xff) | ((bytes[num2 + 1] & 0xff) << 8)) | ((bytes[num2 + 2] & 0xff) << 0x10)) | ((bytes[num2 + 3] & 0xff) << 0x18);
num2 += 4;
}
switch ((bytes.Length - num2))
{
case 1:
goto Label_00DB;

case 2:
break;

case 3:
this.m_array[index] = (bytes[num2 + 2] & 0xff) << 0x10;
break;

default:
goto Label_00FC;
}
this.m_array[index] |= (bytes[num2 + 1] & 0xff) << 8;
Label_00DB:
this.m_array[index] |= bytes[num2] & 0xff;
Label_00FC:
this._version = 0;
}
...
public bool Get(int index)
{
if ((index < 0) || (index >= this.m_length))
{
throw new ArgumentOutOfRangeException("index", Environment.GetResourceString("ArgumentOutOfRange_Index"));
}
return ((this.m_array[index / 0x20] & (((int) 1) << (index % 0x20))) != 0);
}
...

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.32.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 60 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý