[db] výpis – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

[db] výpis – PHP – Fórum – Programujte.com[db] výpis – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
ceska_fojak
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
21. 3. 2008   #1
-
0
-

 <?php

mysql_connect("localhost","root");
mysql_select_db("pokus");
mysql_query("CREATE TABLE zamestnanci(ID int,jmeno varchar(10),prijmeni varchar(15),datum_narozeni date)");
mysql_query("INSERT into zamestnanci(ID, jmeno, prijmeni, datum_narozeni) values('1','Marek','Vyskočil','8.8.1888') ");


mysql_connect("localhost","root");
mysql_select_db("pokus");
$query = mysql_query("select jmeno from zamestnanci where ID=1");
$row = mysql_fetch_array($query); -18 řádek
echo $row["jmeno"];
?>


A píše mi to tohle:
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in H:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\db\index.php on line 18

Můžete mi někdo říct, co je tam špatně?

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.160.–
Reklama
Reklama
Al0
Věrný člen
21. 3. 2008   #2
-
0
-

proč tam máš 2x connect a select_db? Nemáš zadávat v connect i heslo? Zkus si hodit do proměnné připojení a pak otestovat zde se povedlo či ne..

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.132.–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
ceska_fojak
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
21. 3. 2008   #3
-
0
-

v connect by se heslo zadávat mělo ale když tam dám tohle: mysql_connect("localhost","root","root"); tak to začne házet varování u každého řádku..

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.160.–
Al0
Věrný člen
21. 3. 2008   #4
-
0
-

to si musíš nejdřív to hesloo nastavit na localhostu(phpmyadmin)

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.132.–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
21. 3. 2008   #5
-
0
-

To ceska_fojak :
zkus to takto
mysql_connect("localhost","root","");

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.215.–
ceska_fojak
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
21. 3. 2008   #6
-
0
-

To Paja2 :

No, tohle funguje ale pořád je zde ten zásadní problém, který jsem psal na začátku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.160.–
Orcslayer0
Stálý člen
21. 3. 2008   #7
-
0
-

Paja, AI: Heslo se zadávat nemusí, není-li nastavené. ,)

cesky_fojak: Jinak zkontroloval sis v phpMyAdminovi, jestli se tabulka vytvořila a řádek insertoval? ,)
&
Použij funkci mysql_error();
Vyhodí info o poslední chybě.

Co se týče sloupce id - v insertu můžeš ty uvozovky vynechat plus bych ten sloupec nastavil na auto_increment s primary key (viz google).

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.82.–
ceska_fojak
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
21. 3. 2008   #8
-
0
-

To Orcslayer :
Jinak zkontroloval sis v phpMyAdminovi, jestli se tabulka vytvořila a řádek insertoval? ,)
Já jsem vždycky nahrával stránky na normální server, takže ani nevím kde se na to kouknout...

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.160.–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
21. 3. 2008   #9
-
0
-

To ceska_fojak :
Otevři mysql command line client
Zadej přístupové heslo
Napiš:
use jmeno_databaze;
Dále:
describe jmeno_tabulky;

jestli ti to napíše:
table.jmeno_tabulky not exists - tabulka neexistuje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
ceska_fojak
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
21. 3. 2008   #10
-
0
-

To survik1 :

Já se omlouvám, asi jsem blbej ale nic jako mysql command line client jsem nenašel. Používám Easy php.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.160.–
Orcslayer0
Stálý člen
21. 3. 2008   #11
-
0
-

To ceska_fojak : Uf, easy php nemám, takže v tomhle moc nepomůžu - co jsem se letmo kouknul po googlu - zkus v menu (rozkliknout ikonku u hodin) zkouknout položku administration. ,) A hledej phpMyAdmina - je to jednoduché rozhraní, přes které můžeš pracovat s databází.

každopádně smaž druhý mysql_connect a mysql_select_db, pokud jsi to už neudělal. ,)

Testovat dotazy na db můžeš jednoduše takhle: mysql_query($dotaz) or print(mysql_error());

Jinak na mém WAMPu to funguje. :o)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.82.–
ceska_fojak
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
21. 3. 2008   #12
-
0
-

To Orcslayer :

Díky moc tobě a všem!!!

Jak tady píšeš, tak jsem to už dal i předtím jenže to začalo něco hlásit a myslel jsem, že je to špatně.. takže jsem se na to nekouknul, což byla chyba. Ono to napíše, ať zadám do vyhledávače 127.0.0.1/home a pak už to tam všechno je..

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.160.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 21 hostů

Podobná vlákna

Vypis... — založil Pavel

Výpis z DB — založil MiMi

C# vypis — založil celi

Vypis udajov z db — založil JannyM

Vypis do checkbox — založil frytol

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý