Pomoc s MFC – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pomoc s MFC – C / C++ – Fórum – Programujte.comPomoc s MFC – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

kwit0
Duch
22. 3. 2008   #1
-
0
-

zdravim,
hledam cloveka, ktery umi psat v MFC a chtel by mi pomoci..
potrebuju napsat program typu poznamkoveho bloku, otevirani, cteni a editace txt souborů
je nekdo ochoten mi to napsat a pote vysvetlit? nechci to zadarmo

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.27.–
Jura_0
Stálý člen
22. 3. 2008   #2
-
0
-

Zdravím,

zajímavý příspěvek. Nicméně zkoušel jsi něco napsat sám? Ať je na čem stavět. Jinak pokud se nemylím, tak docela solidní příklad je ve složce MFC\GENERAL\MULTIPAD\ tvého MSDN. Je to sice MDI aplikace, ale pokud ti jde o SDI aplikaci, tak ta lze udělat v pár krocích pomocí Wizzardu, ostatně stejně jako MDI.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.192.–
kwit0
Duch
22. 3. 2008   #3
-
0
-

To Jura_ : bohuzel jo, o tom příkladu vim, docela dlouho jsem se na nej koukal, prave on mi dal tenhle napad, potreboval bych neco podobneho, jen doplnit komentare na vysvetlenou...
zjistil jsem, ze takhle se to nejlip naucim protoze uz nejakej ten patek koukam do MFC ucebnice a porad nic :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.27.–
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
22. 3. 2008   #4
-
0
-

No, můžeš být trochu konkrétnější? Pokud aspoň z části víš, jak funguje framework MFC, stačí opravdu základ, tak na tom nic není.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.192.–
kwit0
Duch
22. 3. 2008   #5
-
0
-

To Jura :
ok, pokud umis v mfc, potreboval bych, abys napsal opravdu jen neco jednoducheho v mfc wizardu ve visual studiu, neco na ten styl poznamkoveho bloku a hodne to okomentoval..
ja to projdu a uvidime, snad z toho pochopim ten zaklad..
ja se ztracim v tom, ze tam je spousta ruznych souboru , nevim ani kam co psat..
pochopil jsem, ze v headers jsou hlavicky a source budou asi zdrojaky, datove zdroje jsem taky pochopil.. a to je asi tak vse :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.27.–
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
22. 3. 2008   #6
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.192.–
kwit0
Duch
22. 3. 2008   #7
-
0
-

To Jura :
dobre teda, muzes mi alespon poradit, na ktere funkce nebo metody se mam mrknout pri psani tohohle? nebo spsi nejakou mensi osnovu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.27.–
Jura_0
Stálý člen
22. 3. 2008   #8
-
0
-

Pokud si chceš vytvořit jen jednoduchý Editor, tak na to ti stačí opravdu pár kliků ve Wizzardu.
1/6 Vybereš typ aplikace - MDI (více okýnek), SDI (žadné okno, klasika jako Notepad)
2/6 nic
3/6 nic
4/6 Tlačítko Advanced, Záložka Document Template String, Edit File Extention doplníš koncovku souboru(txt)
5/6 nic
6/6 Klikneš na třídu pohledu C????View a v combu base class vyberes CEditView

A máš hotovo.

Pokud tomu chceš opravdu porozumět,tak si někde najdi k čemu slouží která třída. Ale základ je vždy stejný. Framework MFC pracuje s tzv. Dokument/Pohled architekturou aplikace.Tzn, že máš data oddělená od jejich zobrazeni. To ti dává možnosti zobrazit jednoduše jedny data jednou jako tabulku, podruhe třeba jako graf, atd. O data se obvykle stará třída odvozená od třídy CDocument - ta obsahuje řadu metod, které můžeš použít. Např. při ukládáni(Serialize), nstavení titulku SetTile, atd. Z toho plyne, že jeden dokument může mít více pohledů. Dále je zde třída pohledu, která nemá na starosti nic jiného než zobrazení dat. A jak už jsem psal, můžeš je zobrazit prakticky jakkoliv (třeba nějak vykreslit). Další třídou je třída CMainFrame(hlavní rámcové okno), která vlastně tvoří takový základní obal celého okna - titulkový pruh, má nastarost status bar, toolbary atd. No a nakonec asi nejůležitější, je třída poděděná od CWinApp, která tvoří obálku toho všeho. Vytváří se v ní tzv. šablona ,která spolu svazuje Dokument, Hlavni ramcové okno a pohled. V téhle třídě vlastně inciaizuješ celou aplikace(viz InitInstace) atd. atd.Jak říkám, vydalo by to na celý seriál. Jiank, jestli se můžu zeptat, z jaké knížky se to učíš?



Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.192.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 39 hostů

Podobná vlákna

MFC — založil Peter D.

MFC controls — založil Hunty

Kniznica MFC — založil Marek

MFC globální proměné — založil Pawl

MFC - share DLL — založil Pawl

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý