Ako funguje prikaz for...... – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Ako funguje prikaz for...... – Python – Fórum – Programujte.comAko funguje prikaz for...... – Python – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
k2k210
Newbie
22. 3. 2008   #1
-
0
-

dokoncit tento ukol a skusal som uz vsetko tu je moj vytvor "zatial" :



for odpoved in range(4):
print odpoved
import random
a=random.randint(1,10)
b=random.randint(1,10)
odpoved=a*b
print a, "x" ,b, "="
vysuziv=input("kolko to je:" )
if vysuziv==odpoved:
print "spravny vysledok"
else:
print "nespravny vysledok"
print "spravna odpoved ma byt:",odpoved

pomozte mi dokoncit ten ukol. mam tam dohodit pocet spravnych odpovedi ale netusim ako. najdete to v 2 lekcii posledny ukol. vopred dakujem.
Editoval Blujacker: Zase to nebylo v code

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.185.–
Reklama
Reklama
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
22. 3. 2008   #2
-
0
-

import stačí jenom jednou na začátku
Ten počet správných odpovědí je lehký. Před tím cyklem si definuješ dvě proměnné:



dobre=0
spatne=0

Pak přičteš k jedné z těchto proměnných jedničku, podle toho, jestli byl příklad vypočítán dobře. Na konci, když už jsi venku z cyklu, už jenom vypíšeš počet správných odpovědí...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
k2k210
Newbie
22. 3. 2008   #3
-
0
-

To Blujacker : som skusal taku jednu vec
"spravny vysledok"=1
"nespravny vysledok"=1
for nespravny vysledok ..tu newem co mam dat ale wem ze range urcite nie" :
"spravny vysledok"="spravny vysledok"+1
a tak dalej ale aj tak mi to nefunguje

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.185.–
pawlik0
Grafoman
23. 3. 2008   #4
-
0
-

Fuj, dej pryč ty uvozovky! To k2k21 :

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.203.–
Sa Nata A Na. Howgh
k2k210
Newbie
23. 3. 2008   #5
-
0
-

To pawlik : som skusal uz pred tym nez si tu napisal ale stale to nefunguje

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.54.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
23. 3. 2008   #6
-
0
-

To k2k21 : A proč chceš přidávat ty body k správným/nesprávným odpovědím přes for? Nestačilo by přes if?



if odpoved==vysledek:
spravne=spravne+1

Nevím, jestli jsi měl na mysli tohle, z toho tvého příspěvku se to blbě pozná:) Byl bys té dobroty a už se konečně naučil kód uzavírat do tagu code? :smile13:

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
23. 3. 2008   #7
-
0
-

Vyřešeno přes PM, akorát to "code" pořád ne a ne používat :smile5:

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 43 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý