Problém se session na web. serv. – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problém se session na web. serv. – PHP – Fórum – Programujte.comProblém se session na web. serv. – PHP – Fórum – Programujte.com

 

spartan13
~ Anonymní uživatel
67 příspěvků
23. 3. 2008   #1
-
0
-

Mám problém na localhostu mi vše funguje ale když je to na internetu tak asi vypadává SESSION. Když se spouští stránka (index.php) vyplní se heslo tak další stránka bez problémů naskočí ale když se na další stránce pomocí hypertextového odkazu <a href=./index.php?page=prubezne_poradi> </a> tak už potom tu stránku nenačte a musí se opět vkládat heslo.
Přitom na localhostu mi vše běží, jak má.


index.php:

      if ($_SESSION["$heslo"]=="x0x") include ("./zakladni.php");

else { $_SESSION["$heslo"]=$_POST["heslo"];
$_je_heslo="true";

}


if ($_je_heslo=="true" and $_SESSION["$heslo"]=="x0x") include ("./zakladni.php");
echo $_SESSION["$heslo"];



zakladni.php:
        $page=$_GET["page"];

if ($page=="prubezne_poradi") include ("./prubezne_poradi/pr_por.php");

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.160.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
23. 3. 2008   #2
-
0
-

podívej se na konfigurační direktivy session. http://cz.php.net/session a zkus zjistit přes phpinfo jake mají hodnoty. zvlaste
- session.cookie_lifetime
- session.use_cookies
- session.use_only_cookies
- session.save_path

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
spartan13
~ Anonymní uživatel
67 příspěvků
23. 3. 2008   #3
-
0
-

Nevím, jestli jsem to teda dobře pochopil ale zkusil jsem to takhle:

   echo ini_set('session.use_only_cookies', 1); ?> (1)


<?php echo ini_set('session.use_cookies ',1); ?> <br> (2)
<?php echo ini_set('session.cookie_lifetime',1); ?><br> (3)
<?php echo ini_set('session.save_path',1); ?> <br> (4)


a píše to:

0 (1)
0 (2)
H:/Program Files/EasyPHP 2.0b1\tmp\ (4)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.160.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
23. 3. 2008   #4
-
0
-

pomoci ini set to nastavej, takze pouzij spis ini get, a nejjednoduseji phpinfo() a precti si to z toho, co ti to napise.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
spartan13
~ Anonymní uživatel
67 příspěvků
25. 3. 2008   #5
-
0
-

To hrach :

session.cookie_lifetime 0 0
session.use_cookies On On
session.use_only_cookies Off Off
session.save_path /var/lib/php5 /var/lib/php5

zkoušel jsem: ini_set('session.use_only_cookies', 1) potom to vypíše to první on druhé off. Ale dělalo to pořád to samé (nepomohlo to)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.160.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
25. 3. 2008   #6
-
0
-

To spartan13 : zkus si nastavit si nastavit vypsisovani vsech chyb VCETNE varovani.

            ini_set('show_errors', true);

ini_set('error_reporting', E_ALL);

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
spartan13
~ Anonymní uživatel
67 příspěvků
25. 3. 2008   #7
-
0
-

To hrach :

Notice: Undefined variable: heslo in /home/free/chytry.cz/t/tour-de-ski/root/www/index.php on line 25
Notice: Undefined variable: heslo in /home/free/chytry.cz/t/tour-de-ski/root/www/index.php on line 26
Notice: Undefined index: heslo in /home/free/chytry.cz/t/tour-de-ski/root/www/index.php on line 26
Notice: Undefined variable: heslo in /home/free/chytry.cz/t/tour-de-ski/root/www/index.php on line 28

a jsou to tyhle řádky:
25 if ($_SESSION["$heslo"]=="x0x") include ("./zakladni.php");
26 else { $_SESSION["$heslo"]=$_POST["heslo"];
27 $je_heslo=true;
28 if ($je_heslo==true and $_SESSION["$heslo"]=="x0x") include ("./zakladni.php");

opět jsem to zkoušel na localhostu, tam to funguje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.160.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
26. 3. 2008   #8
-
0
-

no ... melo by byt spise $_SESSION['heslo'] - ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.171.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
spartan13
~ Anonymní uživatel
67 příspěvků
26. 3. 2008   #9
-
0
-

To hrach : No, tak problém je vyřešen. Vůbec by mě nenapadlo, že to dělá tohle. Zajímavé, že na localhostu to šlo...

takže mockrát děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.160.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
26. 3. 2008   #10
-
0
-

To spartan13 : přesně tak. ja jsem vubec nehledal chybu v kodu...protoze to slo :D spis sem premyslel od rozdilech mezi natavenim serveru a tak ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Problém se session — založil zooner

Problém se Session — založil schimpanze

IE 7 a problém se Session — založil DevFist

SESSION a HTTPS problém — založil Martin Brodecký

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý