Problém s cyklem while – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problém s cyklem while – .NET – Fórum – Programujte.comProblém s cyklem while – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Tase0
Stálý člen
23. 3. 2008   #1
-
0
-

Takže zduř :smile1: .Mám tu zase jeden problém.Potřebuji, aby se mi do richtextboxu vypisoval text po písmenech s mezerami 250 milisekund, proto jsem si napsal tento kód:

string hustytext = "Tento text bude použit ve Futur Image!";

int pocet = hustytext.Length;
int x = 0;
while (x < pocet)
{

char znak = hustytext[x];
string charec = znak.ToString();
richTextBox1.Text = richTextBox1.Text + charec;
x = x + 1;
Thread.Sleep(250);
}

jenže je tu problém, když dám spustit, tak celý cyklus vynásobí těch 250milisec. počtem znaků v řetězci, a výsledný počet sekund čeká a potom vypíše celý text a ne s těmi mezerami.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.210.–
HTML, Python, Visual Basic.NET, PHP, CSS, C, C#.
Jazyky jso sestaveny podle toho jak jsem se je učil.
Reklama
Reklama
Hula0
Návštěvník
23. 3. 2008   #2
-
0
-

Zdravim, pokud jsem to pochopil spravne tak takhle mi to funguje na stisk tlacitka to vypise tak jak ty chceš.Použij jsem timer :)

using System;

using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Text;
using System.Windows.Forms;

namespace rich
{
public partial class Form1 : Form
{
public Form1()
{
InitializeComponent();
}
int x = 0;
private void timer1_Tick(object sender, EventArgs e)
{
string hustytext = "Tento text bude použit ve Futur Image!";

int pocet = hustytext.Length;



if (x < pocet)
{
char znak = hustytext[x];

string charec = znak.ToString();

richTextBox1.Text = richTextBox1.Text + charec;

x++;
}


}

private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
timer1.Start();
}
}
}


V příloze je ten program

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.202.30.–
Tase0
Stálý člen
23. 3. 2008   #3
-
0
-

Velice dík je to přesně to, co jsem potřeboval.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.210.–
HTML, Python, Visual Basic.NET, PHP, CSS, C, C#.
Jazyky jso sestaveny podle toho jak jsem se je učil.
DeaLer+2
Hero
23. 3. 2008   #4
-
0
-

To Hula : To myslím není zrovna nejlepší řešení.

To Tase : Ten tvůj kód vlastně funguje, ale ty o tom nevíš, protože určitě nepoužíváš debugger. Jediným problémem je, že aplikace nestíhá zpracovat všechny události a je stále ve stavu neodpovídá (v momentě kdy smyčka doběhne se vše zpracuje a zobrazí se celej text). Musíš jí dát trochu času ... torchu jsem ten kód upravil.

// ten tvůj hustej text

string hustytext = "Tento text bude použit ve Futur Image!";

// projde znaky v textu
foreach (char character in hustytext)
{
// přida do richTextBoxu další znak
richTextBox1.Text = richTextBox1.Text + character.ToString();

// pozastaví běh vlákna
System.Threading.Thread.Sleep(250);

// pozastaví proces a zpracuje události
Application.DoEvents();
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Tase0
Stálý člen
23. 3. 2008   #5
-
0
-

Taky dobre reseni.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.210.–
HTML, Python, Visual Basic.NET, PHP, CSS, C, C#.
Jazyky jso sestaveny podle toho jak jsem se je učil.
Tase0
Stálý člen
23. 3. 2008   #6
-
0
-

Jsem si rikal ze mi to asi nestiha. :smile5:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.210.–
HTML, Python, Visual Basic.NET, PHP, CSS, C, C#.
Jazyky jso sestaveny podle toho jak jsem se je učil.
Hula0
Návštěvník
23. 3. 2008   #7
-
0
-

To DeaLer : Na to že to pc nestíhá bych nepřišel z toho kódu.Napadlo řešení z trošky co o C# vim.Ja jsem rád když najdu řešení..

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.202.30.–
DeaLer+2
Hero
23. 3. 2008   #8
-
0
-

To Hula : Chápu, já to nemyslel zle.

BTW: PC stíhá, aplikace ne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Hula0
Návštěvník
23. 3. 2008   #9
-
0
-

V pohodě já to pochopil.Někdo kdo tomu pořádně rozumí tu musí bejt a v tomhle případě seš to ty.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.202.30.–
Tase0
Stálý člen
23. 3. 2008   #10
-
0
-

Taky bych řek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.210.–
HTML, Python, Visual Basic.NET, PHP, CSS, C, C#.
Jazyky jso sestaveny podle toho jak jsem se je učil.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 54 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý