Ahoj. Chtěl bych se zeptat, čím resp. jakou částí práce, pokud chci tvořit komplexni portál (uživatelé, diskuze, chat, fotogalerie atd.) - konkrétně jakou částí (přihlašováním uživatelů, css řešením portálu, databázemi)?
Fórum › PHP
Rozsáhlejší projekty......postup práce
Chybí mu tam slovo "začít", ale jinak jsem otázku pochopil v pohodě :smile1:
Ano, začít mi chybí. Když vymýšlím delší věty, tak mi slova vypadávají! :)
To w3q : proboha...proc zacinat s designem?? vzdyt to je snad ta uplne posledni zalezitost kterou je potreba udelat...
To schimpanze : ono je asi nejlepe vzit tuzku, papir a sve myslenky psat, kreslit, nacrtavat na papir...urcite neni na skodu obetovat nekolik dni pouhym planovanim, ve vysledku se ti to totiz vrati protoze nebudes muset resit spoustu problemu ktere by jsi mohl eliminovat uz predem (to neznamena ze se pak zadne neobjevi)...jakmile budes mit jasnou predstavu co a jak staci sesumirovat veskere napady, dat je co nejlepe dohromady a nakonec prepsat do programovaciho jazyka...
To schimpanze : Jsem na tebe zvědavý, jak uděláš nejprve přihlašování uživatelů a pak databázi :)) Většinou postup je daný a jinak nejde..
Edit to Earl Cash : Já vždycky začínám designem. Když projekt odpadne, lze použít design na něco jiného.
zacal bych administraci, kdyz to neudelas, zacnes se potom v tom ztracet ... .nebo me se to aspon tak stalo.. :D
To pawlik : to same plati u zdrojovych kodu...neveril bys kolik funkci jen kopiruju z mych predeslych projektu (at dokoncenych nebo ne).. :)
To w3q : tak rozlozeni webu samozrejme zahrnuji do analyzy ale rozhodne nedelam prvni graficke serepeticky driv nez mam funkcni zaklad....ja mam zkusenosti pouze s redakcnim systemem takze vsechny moje "rady" jsou podlozeny prave timto...proste a jednoduse bez kvalitniho navrhu a analyzy si u vetsich projektu zlames vaz...
Pro velké portály doporučuju pořádně si rozmyslet co tam chceš. Sepsat si to, rozebrat jednotlivé nápady, které by ti mohli dělat problémy. Je super věc poradit se i s jinýma lidma co tomu rozumí.
No a pak záleží co ti vyhovuje. Někdo radši nejdříve udělá samotné scripty, někdo třeba i design. Osobně začínám s hlavní kostrou projektu, tzn. čisté xhtml a css - design není problém přidělat, funkci to nijak nezmění a samotné scripty je lepší dělat až html, protože často samotné scripty obsahují html kód, ktetý dopředu nevíš, takže bys musel procházet scripty a předělávat jak drak ;-)
Po kostře začneš s programováním databáze a samotných scriptů. Pak už nejde říct co je lepší dělat dřív a co později, to už záleží na tobě a funkcích, které chceš mít :-)
Jinak doporučuju pořídit si nějaký program, kam bys psal všechny změny a plány, hodně to pomůže. (prográmek trac je super)
Pokud pracuješ v týmu, jak je u velkých projektů zvykem, tak určitě musíš hodně a srozumitelně komentovat.
Snad ti to pomůže ;-)
To Gobik : Ano, díky. Dost mi to pomohlo.
To All: Jedná se o web školy, kde kažný z učitelů, nebo registrovaných žáků bdue moci přispívat, přidávat fotografie, ankety, a různé další věci - takový obyčejný portál.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Rozsáhlejší projekt.... — založil Pixtr
Hra v MEAN.js, dotaz na postup — založil Mousby
Špatný zpětný postup — založil NeoMarx
Třetí integrace postup + popis — založil Vojtěch
Postup u vypočtu složeného vzorce — založil janysek_