Jednoduchá 3D krajina – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jednoduchá 3D krajina – C / C++ – Fórum – Programujte.comJednoduchá 3D krajina – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hego
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
26. 3. 2008   #1
-
0
-

Zdravim, chtěl bych si vytvořit jednoduchou 3D krajinu(třeba pole a uprostřed jedna vyvýšenina), potřebuji vědět jestli existuje nějaký konkrétní program pro tvorbu 3D? dík za rady

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.112.–
zacatecnik0
Super člen
26. 3. 2008   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.141.–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
26. 3. 2008   #3
-
0
-

To zacatecnik :
Já bych špíš chtěl, abych s tou krajinou potom mohl dál pracovat(tj. třeba tam jezdit, lítat apod.)prostě prostředí pro hru

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.112.–
Al0
Věrný člen
26. 3. 2008   #4
-
0
-

tak to vytvoř v teragenu a potom nahraj pomoci OpenGL/DirectX ..

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.132.–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
zacatecnik0
Super člen
26. 3. 2008   #5
-
0
-

namodelovat v 3D Studiu Max .... stejně se nevyhnete programovani v DX nebo OpenGL, zadny klikatko :o)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.141.–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
hegon
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
26. 3. 2008   #6
-
0
-

já bych potřeboval právě to klikátko, tak nic no

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.112.–
~ Anonymní uživatel
59 příspěvků
26. 3. 2008   #7
-
0
-

Jestli neovládáš zatim žádný 3D API a nechce se ti učit se jej, můžeš zkusit nějaký grafický engine kde je vše předdělané, například HellRide, Irrlicht, Orge3D. Tyto enginy jsou děláné v DirectX nebo OpenGL, či oboje..

No a nebo si to můžeš nakodit sám, to vyžaduje výšší zkušenosti a to né jenom v programování, ale pro lidi co na to maj určitě doporučuju...
http://www.directxtutorial.com/ - DirectX (en)
http://www.freegame.cz/in.php?idr=27&action=clanky - DX (cz)
http://nehe.ceske-hry.cz/ - OpenGL (cz)

Enjoy :smile2:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.93.–
~ Anonymní uživatel
59 příspěvků
26. 3. 2008   #8
-
0
-

hegon napsal:
já bych potřeboval právě to klikátko, tak nic no


Co přesně chceš udělat a kam to chceš dotáhnout? Kdyžtak by se třeba našel v inzerci někdo kdo ti by pomohl v nějakým enginu nějak splácat... Kdybys vyrobil hezkej teránek....

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.93.–
yaqwsx+9
Posthunter
26. 3. 2008   #9
-
0
-

To hegon : Jinak na ty Enginy musíš umět alespoň základy C/C++...
Jinak jaký je cíl tohoto projektu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.68.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
hegon
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
26. 3. 2008   #10
-
0
-

no tak nějakej přesnej cíl nemám, ale chtěl bych si udělat takový virtuální městečko a postupně tam přidávat všechno co k tomu patří

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.112.–
zacatecnik0
Super člen
26. 3. 2008   #11
-
0
-

jj nake takove komplexni klikatko neni ... ale zkuste se podivat na web Rigs of Rods nebo na stranku anglicke wikipedie narazil jsem tam nekde na odkaz na program ktery pouziva jejich fyzikalni model taky naky 3D mesto... .... bohuzel nemam cas Vam to ted hledat, tak snad to najdete a snad to bude to co by se Vam mohlo hodit

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.84.–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
WraCkeR
~ Anonymní uživatel
32 příspěvků
1. 4. 2008   #12
-
0
-

strasny offtopic..klikatka hledat v sekci pro C#/C++ ..

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.5.205.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Jednoducha databaze — založil Pavel

Jednoducha grafika — založil patee

Jednoduchá střílečka — založil mbeloch97

Jednoduchá hra? — založil Balaam

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý