SQL to LINQ – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

SQL to LINQ – .NET – Fórum – Programujte.comSQL to LINQ – .NET – Fórum – Programujte.com

 

jabo
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
27. 3. 2008   #1
-
0
-

Zdravim,

vytvoril som si na local SQL servri databazu Test, v nej mam tabulku Obchod, v nej najake polozky

vypisujem ich pomocou tohto kodu :

SqlConnection a = new SqlConnection("Server=localhost\\SQLEXPRESS;Initial Catalog=Test;Trusted_Connection=yes;");
a.Open();
SqlCommand sqlPrikaz = new SqlCommand("SELECT * FROM [Obchod]", a);
SqlDataReader citac = sqlPrikaz.ExecuteReader();
while (citac.Read())
{
CheckBoxList1.Items.Add(citac["ID"] + " " + citac["Nazov"] + " " + citac["Cena"]);
}

Vsetko funguje tak ako ma, ale chcem to urobit v LINQ to dotazovanie, ako bude vyzerat kod, neviem si rady, na nete som nasiel samples, len vo Visual Basic. S C# len zacinam, takze este nie som tak zbehly.

Za pomoc dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.196.45.–
DeaLer+2
Hero
27. 3. 2008   #2
-
0
-

Prohledej Scottův blog: http://weblogs.asp.net/scottgu/. Nevím o žádným českým zdroji, kterej by řešil přímo LINQ to SQL, ale obecnej úvod lze najít na server Vyvojar.cz.

Případně jak ti poradili na ostatních serverech.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
F_Lupus0
Newbie
28. 3. 2008   #3
-
0
-

Nekde na Scottove blogu nebo na msdn se da stahnout hezky balik prikladu na linq to sql... bohuzel uz si nevzpominam kde jsem to nasla... kdyby se nezadarilo muzu to sem dat. Nicmene pokud se C# zacinas muzou ti nektere nove konstrukce jazyka pripadat nesrozumitelne treba lambda vyrazy...

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.119.241.–
-SnakyWolf-
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

SQL to LINQ — založil jabo

Převedení SQL to Linq — založil Esk

Problém s LINQ to SQL — založil vdolek

LINQ a DB — založil Jirka

LINQ from from — založil liza

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý