Přihlašování uživatelů – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Přihlašování uživatelů – PHP – Fórum – Programujte.comPřihlašování uživatelů – PHP – Fórum – Programujte.com

 

schimpanze0
Návštěvník
27. 3. 2008   #1
-
0
-

Mám přihlašování uživatelů a tento skript mi stále vypisuje, že údaje jsou špatně zadané.

<?php


include "nastaveni.php";
include "db.php";

if ($odeslano):
{
$hash = md5($heslo);
@$dotaz1 = mysql_query("SELECT * FROM ucitele WHERE nick = '".$nick."' AND heslo = '".$hash."'") or die (mysql_error());
@$pocet1 = mysql_num_rows($dotaz1);

if (empty($pocet1))
{
echo "<b>Nesprávné přihlašovací údaje! Zkuste to znovu.</b>";
}
else
{
session_start();
@$dotaz2 = mysql_query("SELECT nick FROM ucitele WHERE ") or die (mysql_error());
@$pocet2 = mysql_fetch_array($dotaz2);
$_SESSION['uzivatel'] = $pocet2['nick'];
echo $_SESSION['uzivatel'];
}
}
else :
{
echo "<b>Vyplňte přihlašovací údaje!</b>";
}
endif;

?>

<form name="prihlaseni" method="post">
<span>Přihlašovací jméno: </span><input name="nick" type="text" size="20"><br>
<span>Heslo: </span><input name="heslo1" type="password" size="20"><br>
<input name="odeslano" type="hidden" value="true">
<input type="submit" value="Registarce">
</form>


Nahlásit jako SPAM
IP: 194.108.206.–
Nejlepší způsob jak se připravit na budoucnost je, vymyslet si jí.
pawlik0
Grafoman
27. 3. 2008   #2
-
0
-

Zase chyb jak máku :-) Sorry ale konečně, jak říkal survik, u podmínek
a)

if(neco){

prikaz;
}

b)
if(neco):

prikaz;
endif;

Ale rozhodně to nekombinovat!! Next:
Nexhápu, co má být:
"SELECT nick FROM ucitele WHERE "

Zatím oprav tohle a pak se ozvi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.203.–
Sa Nata A Na. Howgh
pawlik0
Grafoman
27. 3. 2008   #3
-
0
-

Ještě jsem si všiml:
nemělo by být místo

empty($pocet1)

--->
$pocet1==0

? Tady si nejsem jistý, ale myslím, že empty zjišťuje, jestli je to prázdný řetězec ("").

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.203.–
Sa Nata A Na. Howgh
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
27. 3. 2008   #4
-
0
-

To pawlik :



0 == NULL == ""


Ano, nula je počítána za prázdný řetězec, proto jakmile neexistuje v databázi žádný shodný výpis, vrátí se nula a vezme se to jako empty...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
pawlik0
Grafoman
27. 3. 2008   #5
-
0
-

To survik1 : Aha, tak sorry.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.203.–
Sa Nata A Na. Howgh
schimpanze0
Návštěvník
28. 3. 2008   #6
-
0
-

To pawlik : Ale na řádku 25 pokud za else nedám dvojtečku, se vypisuje chyba...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.250.–
Nejlepší způsob jak se připravit na budoucnost je, vymyslet si jí.
schimpanze0
Návštěvník
28. 3. 2008   #7
-
0
-

Další problém... Jak zkouším přihlašování a hledám řešení, tak mě napadlo, že si ještě vypíší MD5 hesla. A když se přihlásím pod jakým koli uživatelem, tak se mi MD5 hesla vypíše stejný...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.250.–
Nejlepší způsob jak se připravit na budoucnost je, vymyslet si jí.
Gobik0
Návštěvník
28. 3. 2008   #8
-
0
-

S tím jsem se taky setkal, myslím, že mi to dělalo nějakou chybu u ukládání údajů z formuláře do proměnných.
Ve formuláři máš

... name='heslo1' ...
ale ve scriptu používáš proměnnou
$heslo


Ale ty dvojtečky se snaž nepoužívat, kód není moc přehledný takhle. Mimoto je to starý zápis if-u.
A doporučuju naučit se používat zápis $_GET['var'] a $_POST['var'], tzn. pracovat při registerglobals = off. Když pak budeš muset přejít na hosting, kde je tohle vyplé, nic ti nepojede :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.244.–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
28. 3. 2008   #9
-
0
-

schimpanze napsal:
To pawlik : Ale na řádku 25 pokud za else nedám dvojtečku, se vypisuje chyba...

Smaž všechny dvojtečky a ENDIF

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
28. 3. 2008   #10
-
0
-

no proc asi stejna md5ka.. no protoze tam mas prazdenj retezec, ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Přihlašování uživatelů — založil Alex Candle

Přihlašování uživatelů — založil Pavelv

Přihlašování — založil Hanka

Přihlašování. — založil Counter

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý