Objektové programování ??? – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Objektové programování ??? – Java – Fórum – Programujte.comObjektové programování ??? – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
anthAn
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
27. 3. 2008   #1
-
0
-

Teď se mi tu minimálně 99,999% lií vysměje, ale začal jsem se učit javu (předch. znalosti: php, html, css) a prostě mi mozek nějak nebere co to vůbec je objektový programování, už sem o tom slyšel i v PHP nějaký třídy, metody, prostě nepobíram.
Dokázal by mi to někdo (polopaticky)ˆ3 vysvětlit? (ideálně přirovnat k něčemu hmotnýmu, abych si to mohl líp představit)
Díky všem případným zájemcům :smile2:

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.59.–
Reklama
Reklama
jboss0
Newbie
28. 3. 2008   #2
-
0
-

1) vygoogli si tyto pojmy: zapouzdření, dědičnost, polymorfyzmus (encapsulation, inharitance, polymorhysm)

2) objekt je prave skvely v tom ze je to celistva reprezentace neceho realneho

class Clovek {

private int vek;
private String jmeno;
private Clovek zivotniPartner;

/**
* Kdyz se s nekym ozeni tak zavolej tuto metodu a
* predej obekt novehe partnera
*/
public void ozenilSeS(Clovek novyPartner) {
this.zivotniPartner = novyPartner;
}
}


drzi pohromade data ktera spolu souvisi na jednom miste a zaroven s temi daty pracuje a tim zjednodusuje zachovani jejich konzistence...

Vice treba zde: http://cs.wikipedia.org/wiki/Objektov%C4%9B_orientovan%C3%A9_programov%C3%A1n%C3%AD

Good luck.

Nahlásit jako SPAM
IP: 192.9.112.–
Honza Štěrba [br] Weby: jansterba.com, thenoobonrails.blogspot.com [br] Projekty: Manitu.cz (beta), Boomy.cz, iKomentare.cz [br]
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 24 hostů

Podobná vlákna

Objektove programovani — založil Taz

C# Objektové programování — založil SliderV3

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý