Procházení seznamem – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Procházení seznamem – Python – Fórum – Programujte.comProcházení seznamem – Python – Fórum – Programujte.com

 

Pixla0
Duch
3. 7. 2006   #1
-
0
-

ahoj

pokou??m se rozb?hat toto:

http://www.geon.wz.cz/livewires/5-robots.html#auto19

nejhor?? je ?e nevím jak bych m?l napsat prvn? podm?nku:
"Kontrolovat jestli robot, na kter?ho se zrovna v seznamu d?v?me je ten sam?, jako robot, na kter?ho se pt?me. Pokud ano, break. "

def srazkaRobota():

global roboti, robot
for i in range(len(roboti)):
for robot in roboti:
if robot in roboti: #pr?v? zde by se m?lo n?jak?m způsobem ov??it ta prvn? podm?nka...
pass #tady by bylo break
elif robot.x == roboti[i].x and robot.y == roboti[i].y:
print u"robot zni?en"


za ka?dou radu/pomoc nebo jen uk?z?n? spr?vn?ho sm?ru p?edem d?ky.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon0
Grafoman
3. 7. 2006   #2
-
0
-

tak jednak: je l?pe funkci robota p?edat jako argument, ne? ho globalizovat - je to ?ist?j?? ?e?en? a u?et??? si pozd?ji moho starost?.

Pak tam m?? dvojn?sobn? proch?zen? robotama - jednou p?ed indexy, jednou nap??mo. To je zbyte?n? a mo?n? ?e i chybn?. Chybn?, proto?e tady p?episuje? globalni prom?nnou "robot", kde m?? uchovan?ho rod?c?ho se robota. Tak?e by to m?lo b?t n?jak takhle? (bez z?ruky funk?nosti):



def srazkaRobota(r):

for robot in robots:
if r==robot:
break
if round(r.x) == round(robot.x) and round(r.y) == round(robot.y):
return robot
return 0

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
Pixla0
Duch
3. 7. 2006   #3
-
0
-

Díky, přesně tohle jsem potřeboval :super:

Jak tak koukám, mám se ještě co učit :pc:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Procházení objektem — založil Apik

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý