Potřeboval bych pomoct s timto ukolem:
Sériová komunikace
Zařízení bude komunikovat s PC pomocí sériové linky. Na počítači bude běžet komunikační program, např. HyperTerminál, který je součástí Windows. Komunikační rychlost si zvolte sami. Program bude muset umět rozsvítit a zhasnout připojené LED diody. Příkazem RozsvitX, kde X je číslo 0 až 7 rozsvítí LED 0 až 7. Další příkaz je Sviti, kdy procesor pošle do terminálu zprávu, skládajících se z textu „LED:“ číslic 0 až 7. Číslo bude do zprávy zahrnuto, pokud LED svítí. Pokud tedy nebude nic svítit, bude zpráva jen „LED:“.
Pokud se zadá jiné číslo, procesor pošle terminálu zprávu Spatne cislo. Pokud se pošle neznámý příkaz, procesor oznámí do terminálu zprávu Neznamy prikaz. Program musí využívat přerušení od sériové linky.
Kontrolní týden
Procesor bude umět zareagovat na příkaz ze sériové linky, například rozsvícením a zhasnutím LED.
V C se neumím orientovat a vůbec ho nechápu.Chtěl bych Vás poprosit,jestli by jste mi nepomohli.Předem Vám děkuji za odpovědi.
Fórum › C / C++
Program na téma Sériová komunikace v C pro PIC18F452
To Mik : tak trochu OT ale nemas nejaky studijni material?? docela me to zajima ale nevim co presne hledat na googlu :)...kdyby jsi mi ten material mohl poslat byl bych ti vdecny...:) predpokladam ze je to nejaky ukol/projekt do skoly....
Rad pomozem, chcem sa spytat ci mas uz nejaky navrh/napad ako by to malo vyzerat?.
Seriova je myslena Rs232, ak sa nemylim, Pouzil by som dva piny na komunikaciu s RS232, a 7 na ledky :D. Najskor bude dobre zistit ci chceme pisat vlastny prog na komunikaciu alebo pouzit uz naprogramovany, mozno ten spomenuty Hyper Terminal. Neviem ako vela casu na to mas, na buduci tyzden t.j od 7.4 mam prax, tak mozem to skusit, bo takto nemam viacmenej predstavu a ani sposob ako odskusat, a ani programator a pic, pouzivam 16F628A, ale kod bude viac menej ten isty. Ozvi sa mi na icq 277-911-110.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Program v C pro PIC18F452 — založil hynman
Seriova komunikace — založil fatalwir
Synapse - seriova komunikace. — založil Borisek
Sériová komunikace přes vysílač 433MHz nebo 868MHz — založil Bill.jr
Tema pro diplomku — založil Radek