Chyba při zapisování do mysql – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Chyba při zapisování do mysql – PHP – Fórum – Programujte.comChyba při zapisování do mysql – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
jarek
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
29. 3. 2008   #1
-
0
-

Z formuláře posílám data do DB (mysql).
Vše proběhne v pořádku, jen se nic do DB nezapíše.
Když jsem při zpracování scriptu pro zápis použil

mysql_query($query);

echo("Chyba: ".mysql_error());

tak mi to vypsalo následující:

Chyba: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1


V čem by mohla být pls chyba?
Diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.55.–
Reklama
Reklama
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
29. 3. 2008   #2
-
0
-

To jarek : chyba by mohla být v tom sql dotazu jak ti to píše;-) hoď sem ten dotaz

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.220.–
jarek
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
29. 3. 2008   #3
-
0
-

<?php 

include "config.php"; // connect to DB
mysql_query("SET NAMES utf8");

// vytazení info z formuláře
$od = trim($_REQUEST['od']);
$do = trim($_REQUEST['do']);
$text = trim($_REQUEST['text']);
$ip = getenv('REMOTE_ADDR');

//sql prikaz
$query = "insert into kruzek_private_akce (od, do, text, ip) values (STR_TO_DATE('$od', '%d.%m.%Y'), (STR_TO_DATE('$do', '%d.%m.%Y'), '$text', '$ip');";

mysql_query($query);
echo("Chyba: ".mysql_error());


// header('Location: akce.php'); - prozatím zakomentováno kvuli odstranění chyby pro zápis do DB


?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.55.–
Gibon0
Newbie
29. 3. 2008   #4
-
0
-

v tom dotazu máš bordel v závorkách
v zavorce za klíčovým slovem values dáváš do druhého sloupce toto: (STR_TO_DATE('$do', '%d.%m.%Y')
závorka na začátku není ukončená

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.220.–
Všechno vždycky nějak dopadne...
jarek
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
29. 3. 2008   #5
-
0
-

To Gibon :
Chlape, diky moc. Premyslel jsem nad tim cele odpoledne. Nakonec takova kravina....
Diky moc!
Uvadim spravnou syntaxi:

$query = "insert into kruzek_private_akce (od, do, text, ip) values (STR_TO_DATE('$od', '%d.%m.%Y'), STR_TO_DATE('$do', '%d.%m.%Y'), '$text', '$ip');";

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.55.–
Gibon0
Newbie
29. 3. 2008   #6
-
0
-

neni zac... ja se taky dycky zaseknu na podobny kravine:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.220.–
Všechno vždycky nějak dopadne...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 28 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý