Přihlášený uživatel? – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Přihlášený uživatel? – Python – Fórum – Programujte.comPřihlášený uživatel? – Python – Fórum – Programujte.com

 

pawlik0
Grafoman
29. 3. 2008   #1
-
0
-

Chtěl bych se zeptat: dokáže python zjistit, jaký uživatel je aktuálně přihlášený? Počítám, že to půjde přes pywin32 a takhle, ale-nic nemůžu najít. Nechci žádný kód na A4, prostě jestli to jde nějak jednoduše. Nevíte?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.203.–
Sa Nata A Na. Howgh
pawlik0
Grafoman
30. 3. 2008   #2
-
0
-

Opravdu nikdo neví? i kdyby to nešlo, napadá vás jiný způsob, jak bych zjistil, kdo používá/používal jaký počítač? bez nutnosti zadat jméno?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.203.–
Sa Nata A Na. Howgh
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
30. 3. 2008   #3
-
0
-

To pawlik : Když nevím, mlčím :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
pawlik0
Grafoman
30. 3. 2008   #4
-
0
-

Chápu :smile1:
no tak to zkusím jinak. Představte si, že každý počítač nahraje nějakou informaci, podle které bych ho bezpečně poznal, ale nechci, aby tam něco psal uživatel. Napadá vás něco jiného kromě uživatelského jména? Edit: zjistitelného :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.203.–
Sa Nata A Na. Howgh
ttom
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
3. 4. 2008   #5
-
0
-

import os
os.getlogin()

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.114.206.–
pawlik0
Grafoman
4. 4. 2008   #6
-
0
-

To ttom : Nejde. používám python 2.4. není to tím?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.203.–
Sa Nata A Na. Howgh
ttom
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
6. 4. 2008   #7
-
0
-

Python 2.4 aji 2.5. Bohužel to asi funguje pouze v Linuxu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.114.206.–
martin.0070
Newbie
8. 4. 2008   #8
-
0
-

no neviem, ale ja by som to spravil tak ze uzivatelske meno zistim z priecinku documents and settings:

import os

os.path.expanduser("~")

a to cele odparsujem od toho documents and settings...

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.39.–
XGeniuS0
Newbie
16. 4. 2008   #9
-
0
-

Pomoze toto?:

import win32com.client

strComputer = "."
objWMIService = win32com.client.Dispatch("WbemScripting.SWbemLocator")
objSWbemServices = objWMIService.ConnectServer(strComputer,"root\cimv2")
colItems = objSWbemServices.ExecQuery("Select * from Win32_NetworkLoginProfile")
for objItem in colItems:
print "Caption: ", objItem.Caption

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.250.–
pawlik0
Grafoman
16. 4. 2008   #10
-
0
-

To XGeniuS : Díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.203.–
Sa Nata A Na. Howgh
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý