TociGal - na zhodnotenie – Standardy W3C, validita a doctype – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

TociGal - na zhodnotenie – Standardy W3C, validita a doctype – Fórum – Programujte.comTociGal - na zhodnotenie – Standardy W3C, validita a doctype – Fórum – Programujte.com

 

Tocimanko0
Grafoman
30. 3. 2008   #1
-
0
-

http://tociman.tym.sk/tocigal/
Tak som sa po dlhšom čase opäť pustil do otvoreného projektu a dúfa, že nie nadarmo.. Momentálne je funkčný len prehliadač fotiek a albumov bez administrácie a iných možností. Za design patrí vďaka Pavlovi Tobiášovi ala Colpikovi, takže môžete hodnotiť i grafiku. Vo verzii 1.0 som sa rozhodol vôbec nepoužiť db a možno to poruším iba v prípade komentárov ku albumom. Môžte sa vyjadriť, čo by ste tam chceli, čo nechceli... Rád uvítam vaše postrehy.. Ešte doplním, že plánujem spraviť možnosť zamknutia albumov (zrejme cez htaccess :D :D ) (určite na to mám svoje dôvody ;) )

Díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
pawlik0
Grafoman
30. 3. 2008   #2
-
0
-

Design je hezký - až na pozadí: proužky bych dal světlejší. Jinak je to docela dobrý nápad.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.203.–
Sa Nata A Na. Howgh
netman920
Super člen
30. 3. 2008   #3
-
0
-

dost dobre ked kliknem na fotku tak je tam take nieco ze sa nacitava to si stiahol alebo urobil?
inak tak 9 bodov z 10 co sa tyka designu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Tocimanko0
Grafoman
30. 3. 2008   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
30. 3. 2008   #5
-
0
-

co se mi nelibi:
- prochazeni velkych fotek pouze pomoci GrayBoxu
co pak, když není javascript...???
- grafika - proužky na sebe nenavazuji!
- popisek fotek???? nejde? není? ten nazev v tom graboxu nahore je fakt skaredy :/

co se mi libi:
- graybox

Dale pripojuji link na alternativu - PhoB :) - http://phob.php5.cz/demo/

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Tocimanko0
Grafoman
30. 3. 2008   #6
-
0
-

To hrach: NJ, ale PhoB nemá online administráciu ako bude mať TociGal ;) Prúžky: Vśimni si, že je to len okolo fotografií. Akýsi rámik, ktorý ohraničuje náhľady!!! Keď neni JavaScript: Niečo vymyslím, aby bola možnosť zobrazovanie foto bez greyboxu. ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
30. 3. 2008   #7
-
0
-

To Tocimanko : nene, proužky nenavazují také v patičce!

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Tocimanko0
Grafoman
30. 3. 2008   #8
-
0
-

To hrach : Blbosť.. Dám ti radu: Sprav si screen tej galérie, pastni to v mspaint a pozri si, kde a prečo tie prúžky nenaväzujú ;) Ja ti vravím, že je to úplne v poriadku! Inak design robil Colpik (a nemyslím si, že by spravil podobnú chybu ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
30. 3. 2008   #9
-
0
-

chyba jedna:
Editoval hrach: ta levá část chyby se vyskytuje jen na první straně, kde fotky, neposunuji patičku níže,... jinak ta pravá část chyby je vždy

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
30. 3. 2008   #10
-
0
-

a chyba dvě. u těch stínu u fotek - chyba je vždy až od druhého řádku, ten první je v pořádku.

vždycky tam máš přiblížení, abys mi věřil :) bud si slepej, nebo je to spatna optimalizace pro prohlizece. ;)
prsite radeji over :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Earl Cash0
Věrný člen
30. 3. 2008   #11
-
0
-

az na ten greybox je to slusne....uprimne tento trend nemam rad..neni nad samostatne okno otevrene pomoci JS....:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
Tocimanko0
Grafoman
30. 3. 2008   #12
-
0
-

Rezignujem :-\ Neskôr ti sem pošlem Colpika. Neviem, prečo to takto urobil, ale rozhodne to nikomu neubližuje, ak to teda nejakou náhodou tak nemá byť. Kašlite na prúžky, hodnoťte galerku ako celok. Ďakujem :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
30. 3. 2008   #13
-
0
-

To Tocimanko : nic jiného tam na hodnocení není. grafiku dělal Colpik, GrayBox taky někdo jiny a uz skoro nic nezbyva :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Tocimanko0
Grafoman
30. 3. 2008   #14
-
0
-

To hrach : Pozmením svoju požiadavku. Čo by ste zmenili? Pridali? (najmä čo sa funkčnosti týka...) Aké funkcie by mala mať podľa vás tá galéria? Uvítam akékoľvek pripomienky (okrem typu "prúžky na seba nenaväzujú") ... Ďakujem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
30. 3. 2008   #15
-
0
-

To Tocimanko : ja bych rad videl tu administraci.. ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Tocimanko0
Grafoman
30. 3. 2008   #16
-
0
-

To hrach : Bude ;) Momentálne sa usilovne pracuje (teda nepracuje :D ) na optimalizácii kódu... Chcem využívať túto galériu i na IC.cz :D a tam mi je každá sekunda (prípadne minúta) drahá :D Inak zrejme sa so všetkým zmestím do 300 KB kódu ;) a to počítam i index.php a htaccess (ktorých bude viac) :smile5:

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
mylan40
Super člen
30. 3. 2008   #17
-
0
-

To hrach : Ty si ešte nepochopil, že to, že tie prúžky do seba nezapadajú nie je chyba, ale "fičura"??? :smile5:
Veď takto vznikne okolo fotky pomyselný rámček!!! To je naschvál! :smile19:
OK, to bol vtip... :smile1:

Tociman: "Neskôr ti sem pošlem Colpika. Neviem, prečo to takto urobil, ale rozhodne to nikomu neubližuje, ak to teda nejakou náhodou tak nemá byť. " >> No podľa mňa to tak urobil preto, lebo to nenapozicioval presne na 1px...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Colpik0
Super člen
30. 3. 2008   #18
-
0
-

To all: S designem co nejdřív něco udělám. Snad to stihnu do konce příštího týdne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.176.–
Pavel 'Colpik' Tobiáš - Developer & Music Producer [br] http://colpik.webstudio4u.eu
DeaLer+2
Hero
30. 3. 2008   #19
-
0
-

To hrach : BTW: ty v PhoBu neplánuješ nějakej admin ... já bych na FTP tak nespoléhal

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
31. 3. 2008   #20
-
0
-

To DeaLer : přemýšlím o jednom samotném skriptu, na phoBu nezávislém.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Colpik0
Super člen
2. 4. 2008   #21
-
0
-

Na požádání Tocimana jsem udělal tmavou barevnou mutaci - připojuji ji k příspěvku...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.176.–
Pavel 'Colpik' Tobiáš - Developer & Music Producer [br] http://colpik.webstudio4u.eu
Tocimanko0
Grafoman
2. 4. 2008   #22
-
0
-

To Colpik : Díky :) Hneď to vyzerá lepšie a... modernejšie :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
mylan40
Super člen
2. 4. 2008   #23
-
0
-

To Colpik : Vyzerá to dobre... aj pásiky nadväzujú... :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Gobik0
Návštěvník
3. 4. 2008   #24
-
0
-

Mám asi hloupou otázku, ale k čemu to má sloužit ? Ať vím co mám posuzovat :-D A mám posuzovat to, co jste udělal sám, nebo to co jste si stáhl ? ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.81.84.–
Tocimanko0
Grafoman
3. 4. 2008   #25
-
0
-

A mám posuzovat to, co jste udělal sám, nebo to co jste si stáhl ? ;-)


Prosím?! Čo tým myslíte? ... Pozor na jazyk, lebo ešte niekoho urazíte...

Mám asi hloupou otázku, ale k čemu to má sloužit ?


To je fakt. Hlúpa otázka.. K čomu asi slúži fotogaléria? hmmm...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Gobik0
Návštěvník
3. 4. 2008   #26
-
0
-

No, pokud mě moje paměť neklame, tak to flashové zobrazení obrázků už jsem někde viděl. A ne jednou. ,-)
A pokud to teda má být galerie, tak dle mého skromného názoru není moc graficky povedená. Ale samozřejmě se nikho nechci dotknout. ,-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.81.84.–
Tocimanko0
Grafoman
3. 4. 2008   #27
-
0
-

Myslíš graybox? O ňom tu už tušim padľa zmienka... Colpik chystá ďalší design (teraz dúfam že nejaký svetoborný :) normálne sa teším...) a ten bude iste na úrovni.. Inak pri vypnutom javascripte nechám na výber klasické zobrazovanie fotiek..

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Gobik0
Návštěvník
3. 4. 2008   #28
-
0
-

Tocimanko napsal:
Myslíš graybox? O ňom tu už tušim padľa zmienka...


Přesně tohle jsem myslel tím

Gobik napsal:
A mám posuzovat to, co jste udělal sám, nebo to co jste si stáhl ? ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.81.84.–
sir_arthur
~ Redaktor
0
Stálý člen
3. 4. 2008   #29
-
0
-

zdravim, ak sa mozem zapojit do diskusie...
grafika sa mi osobne moc nepaci, pride mi zastarala ale to je len vec nazoru a tak dalej...
a co sa galerky tyka, ako su generovane nazvy galerii a linky v menu? je to automaticky ale rucne alebo? lebo nepride mi velmi pekne mat nazov galerie Moja_galeria_c_1 a pod.

a nove ficury? vnorene galerie :)

jo a nadpis hore sa vobec nemeni, stale tam je galerka/podsekce. Mohol by sa tam pisat nazov danej galerky ktoru si prave prezeram..

aa este:) htaccess sa neda spravit tak, aby nemuselo byt v adrese to "?album=" ?

a ku kodu samotnemu:
vsetko ma idcka - to neni moc dobre, radsej to riesit cez classy, ale neni to nutnost no:)
jo a nebolo by dobre dat vypis fotiek ako zoznam?
aaa preco je pouzite absolutne pozicovanie?

zatim asi vse, vela zdaru s novymi verziami

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.119.117.–
@mattonik
Tocimanko0
Grafoman
4. 4. 2008   #30
-
0
-

ako su generovane nazvy galerii a linky v menu? je to automaticky ale rucne alebo? lebo nepride mi velmi pekne mat nazov galerie Moja_galeria_c_1 a pod.


"Moja_galeria_c_1" je zložka, ktorá sa nachádza v ./gallery vzhľadom ku koreňovému adresáru ;) Spraví to akýsi zoznam zložiek (a teda i albumov), ktoré potom vypíše...

jo a nadpis hore sa vobec nemeni, stale tam je galerka/podsekce. Mohol by sa tam pisat nazov danej galerky ktoru si prave prezeram..


Jo, toto ani zďaleka nie je hotová verzia. Iste, určite to bude dynamicky meniaca sa "Podsekce" ;)

aa este:) htaccess sa neda spravit tak, aby nemuselo byt v adrese to "?album=" ?


Mod_rewrite využijem, ale zrejme až v ďalšej verzii. A možno to pichnem aj do tejto :)

a ku kodu samotnemu


to si vybavte s Colpikom :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Colpik0
Super člen
4. 4. 2008   #31
-
0
-

To sir_arthur : Ano, o zastaralosti designu vím - splácáal jsem ho trochu narychlo. Proto, jak už říkal Tociman, chystám nový (po nějaké době).
A co se týče kódu, obecné předpoklady (validita, sémantika...) splňuje. Zbytek (např. styl psaní) je subjektivní záležitost - já zas nemám rád, když někdo všude cpe classy, když může využít mateřských objektů
Proč používám absolutní pozicování? Jak jinak bys řešil neobtékané vertikální menu (bez tabulek)? Nechám si poradit. :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.176.–
Pavel 'Colpik' Tobiáš - Developer & Music Producer [br] http://colpik.webstudio4u.eu
sir_arthur
~ Redaktor
0
Stálý člen
4. 4. 2008   #32
-
0
-

To Colpik : tak sa tesim na novy dizajn teda :) nj mas pravdu, ten kod je uz podla chuti kazdeho kodera.. aaa neobtekane lave menu? neni len tak nahodou obycajny 2 stlpcovy layout? takych je na nete plno myslim. jedine ze by som nepochopil :)

To Tocimanko : no tak som zvedavy co vsetko budu mat nove verzie, asi to bude este zaujimave, len tak dalej... a tie foldre, predsa len by to neslo dko spravit krajsie? napriklad do jedneho filu ukladat nazov foldru a jeho popis? napr. subor v ktorom bude pole - [nazov_albumu][folder]?

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.119.117.–
@mattonik
Tocimanko0
Grafoman
4. 4. 2008   #33
-
0
-

To sir_arthur : Díky za inšpiráciu :) O dačo "krajšie" sa pokúsim, ale chcem čo najefektívnejšiu administráciu a pri administrácii nemám dobré skúsenosti s prácou so súbormi... Predsa len spravovať galériu v štýle fopen je dosť nepraktické a nevyhne sa manuálnemu zásahu do súboru. A to je práve jedným z cieľov... kompletná online administrácia bez nutnosti hrať sa s ftp.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
sir_arthur
~ Redaktor
0
Stálý člen
4. 4. 2008   #34
-
0
-

To Tocimanko : myslis ze by sa velmi zneefektivnela administracia, keby si pri kazdom albume vyplnil jeho nazov?ved s arrayom by sa mohlo dat celkom pohodlne robit ci nie? manualny zasah do suboru by z pouzivatelovej strany nebol ziadny... ale mozno sa mylim a len ja si myslim ze by to nemal byt problem :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.46.69.–
@mattonik
Tocimanko0
Grafoman
4. 4. 2008   #35
-
0
-

Problém by nastav v okamihu, keby užívateľ chcel zmeniť názov albumu alebo by sa rozhodol ho odstrániť. Neviem, možno to má jednoduché riešenie, ale mňa momentálne žiadne nenapadá... proste je to zložitejšie

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
netman920
Super člen
4. 4. 2008   #36
-
0
-

To Tocimanko :
ale veď "Nič nie je nemožné ;)" :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Tocimanko0
Grafoman
4. 4. 2008   #37
-
0
-

To netman92 : Ja som doteraz vôbec nepovedal, že by niečo bolo nemožné ;) Iba že by s tým boli ťažkosti ... To je rozdiel... :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
mylan40
Super člen
4. 4. 2008   #38
-
0
-

To Tocimanko : To je taký problém napísať skript, ktorý by prepisoval informácie v nejakom konfiguračnom súbore???
To Colpik :
"Jak jinak bys řešil neobtékané vertikální menu (bez tabulek)?"
>> Ak som to dobre pochopil tak by malo stačiť: (napr.)



<div id="left" style="float: left; width: 200px">
</div>
<div id="right" style="float: right; width: 600px">
</div>

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
netman920
Super člen
4. 4. 2008   #39
-
0
-

To Tocimanko :
Tak sa ti nechce???? :smile6:

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
4. 4. 2008   #40
-
0
-

prosím zdržte se diskuzí netýkajících se php - což je téměř vše. dále by bylo záhodno, aby byly spřístupněny zdrojové kody; jinak ta fotogalerie nemá s php nic společného, a vlákno zamknu. děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Tocimanko0
Grafoman
4. 4. 2008   #41
-
0
-

Nemôžeš to prosím ťa presunúť do offtopicu, keď už?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Tocimanko0
Grafoman
4. 4. 2008   #42
-
0
-

To mylan4 : Ja neviem. Nejak zvlášť som to neskúmal zatiaľ priznám sa, nerád sa hrám s reťazcami a súbormi a....
To netman92 : ...to by ma vystihovalo :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
DeaLer+2
Hero
4. 4. 2008   #43
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Colpik0
Super člen
4. 4. 2008   #44
-
0
-

Omlouvám se za non-php příspěvek (souhlasím s přesunutím do offtopicu)
To mylan4 : říkal jsem neobtékané vertikální menu, čili bez použití floatu. Tvůj kód by způsobil renderování fotek i pod menu, což nechceme.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.176.–
Pavel 'Colpik' Tobiáš - Developer & Music Producer [br] http://colpik.webstudio4u.eu
Tocimanko0
Grafoman
4. 4. 2008   #45
-
0
-

Tvůj kód by způsobil renderování fotek i pod menu, což nechceme.


Tak tak.. Ale nie som si istý, či je absolútne pozicovanie najlepší nápad.. No, nechám to na teba :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
mylan40
Super člen
4. 4. 2008   #46
-
0
-

To Colpik & Tocimanko : Ale kdeže...
Ak 1 pláva vpravo a druhý vľavo, tak sa vytvoria 2 stĺpce => fotky sa NEdostanú pod menu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Colpik0
Super člen
5. 4. 2008   #47
-
0
-

Ehm... ano, máš pravdu. Sorry, spletl jsem se. Float moc nepoužívám a myslím, že na pozicování není nic špatného, když se správně používá. :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.176.–
Pavel 'Colpik' Tobiáš - Developer & Music Producer [br] http://colpik.webstudio4u.eu
pawlik0
Grafoman
5. 4. 2008   #48
-
0
-

To Colpik : Já myslím, že když se nemusí, tak by se nemělo... věc autora.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.203.–
Sa Nata A Na. Howgh
Colpik0
Super člen
5. 5. 2008   #49
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.176.–
Pavel 'Colpik' Tobiáš - Developer & Music Producer [br] http://colpik.webstudio4u.eu
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
5. 5. 2008   #50
-
0
-

mesi vysku headeru! urcite :)
jinak pekne :) :smile7:

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
pawlik0
Grafoman
6. 5. 2008   #51
-
0
-

vyska headru je tak akorat, ale ten napis by mel byt vice dole.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.203.–
Sa Nata A Na. Howgh
Colpik0
Super člen
6. 5. 2008   #52
-
0
-

To pawlik : Nevím, zda je to vidět, ale logo hází teakový ten efektní web 2.0 skleněný odraz, proto nesmí být umístěno pod horním gradientem... ale v nejhorším ten odraz smažu a dám to logo dolů no...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.176.–
Pavel 'Colpik' Tobiáš - Developer & Music Producer [br] http://colpik.webstudio4u.eu
pawlik0
Grafoman
6. 5. 2008   #53
-
0
-

To Colpik : jistě, ale pokud sem si všiml, tak by se to přeci jen dalo dát více dospodu ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.203.–
Sa Nata A Na. Howgh
Colpik0
Super člen
6. 5. 2008   #54
-
0
-

To pawlik: Ach no dobře, vyhráls :smile1: . Doufám, že to takhle nádherně vezme i Tociman :smile11: .

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.176.–
Pavel 'Colpik' Tobiáš - Developer & Music Producer [br] http://colpik.webstudio4u.eu
Minnoc0
Návštěvník
6. 5. 2008   #55
-
0
-

Mě se design vůbec nelíbí, je dost nemastný neslaný, hodně narychlo splácaný ....... nic moc hoši ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.66.178.–
login
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
9. 5. 2008   #56
-
0
-

no ty tvoje taky nestoji za nic :smile5:

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.35.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý