Sqrt a sqr – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Sqrt a sqr – Pascal – Fórum – Programujte.comSqrt a sqr – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

dalaman0
Věrný člen
3. 7. 2006   #1
-
0
-

 uses crt,graph;

var x,z:real;
y:integer;
Gd, Gm: Integer;
begin
Gd := Detect;
InitGraph(Gd, Gm, 'C:/tp/bgi');

for y:=1 to 200 do
begin
z:=478*y-17121-y*y;
x:=sqrt(z)+319;
putpixel(round(x),y,15);
end;
readln;
closegraph;

end.

Caute, neviete preco mi pri tej odmocnine(sqrt) hadze chybu"Invalid floating pointoperation"?

Cely zdrojak som dal kvoli typu premennych. Viem co chyba znamena ale neviem ju odstranit.... PLEASE> RYCHLO

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
D.I.Y.0
Duch
3. 7. 2006   #2
-
0
-

Premenna "z" vychadza zaporne číslo a z toho ti odmocnina spravit nepojde...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
dalaman0
Věrný člen
4. 7. 2006   #3
-
0
-

No mas pravdu tam mali byt pri nasobeni zatvorky, pred tym som ich tam mal. Ale problem bol v niecom inom. Ked som do z priradil cislo vacsie ako 2 na 15-tu tak mi vznikol nejaky zaporny nezmysel a az potom to blblo. Som to upravil na mensie cisla a ide to.... :tuc: Ale diky

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý