C# vyroba Dll – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C# vyroba Dll – .NET – Fórum – Programujte.comC# vyroba Dll – .NET – Fórum – Programujte.com

 

lolik0
Super člen
30. 3. 2008   #1
-
0
-

cawko
ako mam vytrorit knižnicu napr mojaDLL.dll a potom nato odkazovat nejakym programom napr. Form1.
diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.18.–
DeaLer+2
Hero
30. 3. 2008   #2
-
0
-

Zdravím,
klasickou Win32 DLL vytvořit nelze. Assembly s příponou DLL ano - stačí vybrat typ projektu "Class Library". Tam kde to chceš použít, musíš danou assembly přidat mezi reference a pak už ji můžeš používat.

BTW: je to často kladená otázka, příště trochu hledej

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
lolik0
Super člen
30. 3. 2008   #3
-
0
-

ja to troch detajlnejsie potrebujem vysvetlit. mam tieto 2 scripty a ked spustim exe tak my to hadze error.
Form1.cs

using System;

using System.Drawing;
using System.Collections;
using System.ComponentModel;
using System.Windows.Forms;
using System.Runtime.InteropServices;
using App_lol;

namespace WindowsFormsApplication1
{
public partial class Form1 : Form
{
public Form1()
{
InitializeComponent();
olol = new _lol();
}
[STAThread]
static void Main()
{
Application.Run(new Form1());
}

App_lol._lol olol;
private void Form1_Load(object sender, EventArgs e)
{


}
}

}

Class1.cs
using System;

using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Runtime.InteropServices;
using System.Text;

namespace App_lol
{
public class _lol
{

public _lol()
{

string dllname ="skuska";


}
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.18.–
DeaLer+2
Hero
31. 3. 2008   #4
-
0
-

1. Nejsou to scripty
2. Musíš vždycky napsat, jako chybu to hází

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.162.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
lolik0
Super člen
1. 4. 2008   #5
-
0
-

a nevies my napisat script ako napr. do dll napisem string ="bla, bla";
a potom nato chcem odkazovat vo form1.cs.

2) hadze mi to klasicky error windows odoslat/neodoslat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.5.–
DeaLer+2
Hero
1. 4. 2008   #6
-
0
-

To lolik : Viz. bod č. 1. Za odměnu ti to klidně udělám, ale od toho myslím diskuze nejsou. Zkus debugger, mě tebou zadanej kód funguje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
lolik0
Super člen
1. 4. 2008   #7
-
0
-

za odmenu by mi to spravil aj profesional. no nevadi najdem si niekoho na icq kdo my by to vysvetlil.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.11.–
DeaLer+2
Hero
1. 4. 2008   #8
-
0
-

To lolik : Vysvětlím ti to rád, ale musíš říct co konkrétně (suplovat učebnici nebudu), protože jak už jsem řek ... tebou uvedenej příklad funguje. Hlavně nehledej nikoho na ICQ, programátoři nejsou poradny zdarma.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
lolik0
Super člen
1. 4. 2008   #9
-
0
-

potrebujem spravit nejaky script do dll napr. dam tam nejak nejaky obrazok atd.
potom potrebujem vo form1 dat odkaz na to dll.
potrebujem presne script ako to mam spravit . skusal som otkazovat na dll takto mojaDLL.DLL.skuska
a nejde to.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.11.–
lolik0
Super člen
1. 4. 2008   #10
-
0
-

tu som ty upol ten script a potrebujem vo form1.cs odkazovat na to "loll" co je v dll. len neviem ako to mam spravt.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.11.–
DeaLer+2
Hero
1. 4. 2008   #11
-
0
-

To lolik : a co myslíš tím odkazovat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
lolik0
Super člen
2. 4. 2008   #12
-
0
-

napr. ze v dll napisem string ="bla, bla, bla";
a v form1 to nechcem znovu pisat ale chcem tam hodit odkaz na to dll kde je ta veta.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.26.–
DeaLer+2
Hero
2. 4. 2008   #13
-
0
-

Aha, říkaj ti něco modifikátory viditelnosti prvků (private, public, ...)? Vlastnosti?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
2. 4. 2008   #14
-
0
-

lolik napsal:
tu som ty upol ten script a potrebujem vo form1.cs odkazovat na to "loll" co je v dll. len neviem ako to mam spravt.

skoro se nechce verit ze si tohle vymyslel a ted nevis jak se na to odkazat, teda pokud rozumim tomu co vlastne chces...

MojaDLL.DLL oMojaDLL = new MojaDLL.DLL();

MessageBox.Show(oMojaDLL.lol);

nebo pokud je to konstanta nastav v dll lol jako static a pak se odkazuj primo
MessageBox.Show(MojaDLL.DLL.lol)

BTW o co se vlastne ve vysledku snazis??

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.32.–
lolik0
Super člen
2. 4. 2008   #15
-
0
-

diky toto som chcel len my to nejako nejde pls mohol by si mi sem cely script upnut? diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.12.–
lolik0
Super člen
16. 4. 2008   #16
-
0
-

a ked v dll napisem toto
string l = MessageBox.Show("lol","kdj")

tak vo form1 co mam napisat aby sa mi tam te message box s dll ukazoval pri starte programu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.26.–
16. 4. 2008   #17
-
0
-

To lolik :
treba dll

public static void ShowWarning(){

MessageBox.Show("pozorpozoor");
}

a form1


MojaDLL.ShowWarning();


jinymi slovy stale se ptas na totez pokud ti tedy rozumim..

btw MessageBox.Show nevraci string ale DialogResult

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.32.–
lolik0
Super člen
18. 4. 2008   #18
-
0
-

diky.
este som sa chcel spitat si sa da spravit nejaky pohiblyvy graf ako vo spravca uloh co ukazuje strankovanie.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.23.–
paashi0
Super člen
25. 4. 2008   #19
-
0
-

dá :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.81.–
Ajem tíčr, andrgraund tíčr!
25. 4. 2008   #20
-
0
-

To paashi : :D přesně to jsem chtěl napsat

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
lolik0
Super člen
28. 4. 2008   #21
-
0
-

to vim ale ako?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.23.–
_C#
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
29. 4. 2008   #22
-
0
-

DLL knihovnu ze soubory ( ikony, obrázky, videa, hudba ) vytvořit jde. Použij aplikaci StO DLL xCreator 2008 Pro.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.71.–
paashi0
Super člen
8. 5. 2008   #23
-
0
-

Na grafy bych použil nějaké "chart" komponenty, je jich dost ke stažení, i za cenu nějakého "Evaluation version" textu. Mě se líbil Dundas.com. Programovat to vlastní silou sice jde, ale je to (podle výše předvedených znalostí) dost komplikované.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.213.–
Ajem tíčr, andrgraund tíčr!
lolik0
Super člen
12. 10. 2008   #24
-
0
-

mam



private void Form1_Load(object sender, EventArgs e)
{
if (ACQL_assens.lol.i == lolek)
{

}
else
{
MessageBox.Show("Demo verzia, klikni pre pokračovanie.", "Demo");
}
}

a neviem ako spravit k tomu dll knižnicu skusal som toto ale nnejde to



using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;

namespace ACQL_assens
{
public class lol
{
public static void lolik
{
get { return i; }
}

string i = lolek;
}
}



Nahlásit jako SPAM
IP: 92.52.33.–
Tase0
Stálý člen
12. 10. 2008   #25
-
0
-

lool rika ti neco google?
Ja vim mame mit s tebou trpelivost ale to je porat neco novy hele co kdyby jsi nam sem napsal co chces vytvorit za program a my ti ho udelaly?:D
Ne delam si srandu ale neprehanej to s tim tolik.Docela by ses divil kolik toho na googlu najdes, ale ve vetsine pripadu musis umet anglicky :D.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.210.–
HTML, Python, Visual Basic.NET, PHP, CSS, C, C#.
Jazyky jso sestaveny podle toho jak jsem se je učil.
lolik0
Super člen
12. 10. 2008   #26
-
0
-

ty vies ako sa to roby tak asi aj presne vies co napisat do google ale ja nie.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.52.33.–
mnn
~ Anonymní uživatel
118 příspěvků
12. 10. 2008   #27
-
0
-

Vyzera to tak ze v programovani (OOP ako je C#) vela skusenosti nemas. Ani niektore zakladne veci nechapes. Odporucam ti, programovat sa nauc v nejakom inom jazyku (ano aj v debilnom Pascale sa to da, ja som sa ucil na Visual Basicu). Ked pochopis ako uvazuje programator (a zaroven sa naucis aj trochu po anglicky aby si mohol googlit :smile1: ) tak prejdi na oop, lebo ti tu len budeme diktovat co mas napisat. Nic sa takto nenaucis. Budes robit len copy/paste + xyz otazok v .NET/C# forach.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.183.–
lolik0
Super člen
12. 10. 2008   #28
-
0
-

omg ja viem robit trochu v php, C#, C++, HTML, CSS. a v pawne viem vsetko takze niecom taky blby ako si myslis len pawno je k hram a nie k porgramovani programov

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.52.33.–
12. 10. 2008   #29
-
0
-

Ehm, buď se věnujte tématu (pokud na to máte energii) a nebo to tady můžu zamknout. To, že toho tazatel mnoho nezná (bez urážky), je zcela jiný problém a tady to stejně nevyřešíte.

To lolik : Styl tvé odpovědi svědčí o něčem jiném.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
mnn
~ Anonymní uživatel
118 příspěvků
12. 10. 2008   #30
-
0
-

To djanosik : suhlas. Pokial lolik vyriesil problem s class library, tak potom lock

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.183.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
13. 10. 2008   #31
-
0
-

To lolik : Nechce se mi verit ze po pul roce jeste nemas reseni...

BTW nekolik postrehu k poslednimu kodu(stale ale vlasne moc nevim co od toho cekas):

[seznam]ve static vlastnosti se odkazujes na NEstatic atribut[/seznam]
[seznam]vlastnost lolik vraci atribut i ktery neni stejneho typu (ono vubec void u vlastnosti je zvlastni[/seznam]
[seznam]neni nadefinovana promenna lolek, mozna to ma byt text pak teda chybi uvozovky[/seznam]
[seznam]ve formulari se odkazujes na privatni atribut misto verejne vlastnosti[/seznam]

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.32.–
lolik0
Super člen
14. 10. 2008   #32
-
0
-

diky. mimochodom ja to neriesim 1/2 roka ja som medzy tim skusal aj nieco ine nez C#.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.52.33.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
14. 10. 2008   #33
-
0
-

no uz to bude asi pomalu chtit ho naucit RTFM...

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Gamer
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
14. 10. 2008   #34
-
0
-

Hele tu hru www.frozenscape.wz.cz jsi vyráběl ty, loliku?

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.235.–
lolik0
Super člen
15. 10. 2008   #35
-
0
-

ee zaklady som stiahol

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.52.33.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 44 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý