Trochu obecně o programování - co do budoucna – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Trochu obecně o programování - co do budoucna – Python – Fórum – Programujte.comTrochu obecně o programování - co do budoucna – Python – Fórum – Programujte.com

 

kukla0
Duch
31. 3. 2008   #1
-
0
-

Dobrý den. Tentokrát nechci poradit s nějakým scriptem, ale chci se zeptat, jestli se v dnešní době vyplatí učit Python? Používá ho ještě vůbec někdo? Jak to s ním vypadá do budoucna? Nevyplatí se rovnou začít s třeba C#, C++ a podobný věci na Cčku nebo třeba Delphi?

Jde mi o to, že bych chtěl u programování nějakej ten čas zůstat a nerad bych se naučil třeba něco, co bych eventuelně později nikde nevyužil.

Snad jsem to vysvětlil dobřa a děkuju za odpovědi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.71.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
31. 3. 2008   #2
-
0
-

Hlavně že se učíš programátorský myslet, jiný jazyk si můžeš vzít kdykoliv, jenom se naučíš jinou syntaxi.... klidně se Python uč, já na něm taky začínal :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
kukla0
Duch
31. 3. 2008   #3
-
0
-

To Chrasty : Ano, to máš pravdu. Když už ale začínám, tak bych stejně raději na něčem používaném.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.71.–
Zelenáč0
Posthunter
31. 3. 2008   #4
-
0
-

To kukla : Naucit se programovaci jazyk je otazka nekolika dni... Doporucuju zacit s nejakym interpetovanym jazykem - je jedno jestli to bude Python, Perl, PHP ci neco uplne jineho -> je to jednodussi a v budoucnu se ucite bude hodit jako "inteligentni kalkulacka" ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Wilima0
Newbie
17. 4. 2008   #5
-
0
-

To Zelenáč : Otázka několika dni ? Tak to u mě neplatí :) Jinak taky se hlásím k Pythonu :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.177.78.–
Html/CSS začínám PHP
k2k210
Newbie
20. 4. 2008   #6
-
0
-

To kukla : na tvojom mieste by som skor zacal s pythonom, lebo vraj sa na nom uci dost lahko, a to potrebujes, naco sa budes ustat hned do C++ ked nemas zaklady? ( no aspon predpokladam)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.12.–
Santas0
Věrný člen
20. 4. 2008   #7
-
0
-

no, neviem preco si myslis, ze python nikto nepouziva, co napr. google, seznam ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.64.–
http://psandtner.sk/blog
k2k210
Newbie
20. 4. 2008   #8
-
0
-

To Santas : komu ako adresujes??? bodlo by to tam

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.12.–
Zelenáč0
Posthunter
20. 4. 2008   #9
-
0
-

Santas napsal:
no, neviem preco si myslis, ze python nikto nepouziva, co napr. google, seznam ;)


Ale na takove podradne ukony. "Jadro" Google urcite neni v Pythonu..

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Santas0
Věrný člen
20. 4. 2008   #10
-
0
-

neviem ktora cast, ale niektora urcite :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.64.–
http://psandtner.sk/blog
Quiark0
Věrný člen
28. 5. 2008   #11
-
0
-

Python se používá docela široce, takže rozhodně to není ztracený čas. A že v něm není jádro? A co? Jádro googlu, které je třeba v C tvoří podle mě tak 5 % celého kódu a zbytek (ty všechny možné aplikace) jsou v něčem na vyšší úrovni (java, python, ...)

Nejdůležitější je, že na jazyce tak nezáleží. Principy jsou všude stejné. Pokud něco nedokážeš udělat v Pythonu, jiný jazyk tě nezachrání. Je třeba procvičovat spíš myšlení a podobně, než konkrétní jazyk.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.4.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý