Výpis systémového času v C/C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Výpis systémového času v C/C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comVýpis systémového času v C/C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

ADam
~ Anonymní uživatel
176 příspěvků
2. 4. 2008   #1
-
0
-

Dobrý den. Google mě zklamal (asi jsem nepoužil vhodnou definici dotazu), tak zkusím požádat o pomoc zde. Mohl by mi někdo poradit jak v C# (pracuji v VS2008) zjistím systémový čas? Potřeboval bych zjistit systémový čas na začátku úlohy a pak na konci úlohy (nemusí se nikde zobrazovat, jen by se zapsal do proměnných), načež bych se z toho pokusil vyčarovat rozdíl (ten by se měl zobrazit v příkazové řádce po skončení úlohy, kterou v něm spustím). Děkuji mnohokrát.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.19.–
DeaLer+2
Hero
2. 4. 2008   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
ADam
~ Anonymní uživatel
176 příspěvků
2. 4. 2008   #3
-
0
-

DeaLer: Díky za radu a omlouvám se za špatné umístní vlákna
yaqwsx: Googloval jsem to dost dlouho, ale bezvýsledně, tak pardon

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.19.–
yaqwsx+9
Posthunter
2. 4. 2008   #4
-
0
-

To ADam : NE ja se omlouvám, ve škole mě pár lidí naštvalo, a ty jsi byl první, komu jsem to mohl "oplatit", omlouvám se, ted jsem se chtěl omluvit aněco ti předhodit, ale DeaLer mě předBěh, fakt se omlouvám

Editoval DeaLer: Příspěvek, kterého se to týká jsem smazal, pokud ho chcete vidět, je mi to jedno ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.80.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
ADam
~ Anonymní uživatel
176 příspěvků
2. 4. 2008   #5
-
0
-

yaqwsx: vpohodě

Asi si to příliš idealizuji, ale není nějaký "jednoduchý" využítí té funkce StopWatch? Když si ten kód z DeaLerova odkazu ( http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/system.diagnostics.stopwatch.aspx) načtu do samostatné konzolové aplikaci tak je to vpohodě, ale v momentě ho chci navléct na ten program kvůli kterému jsem se na to ptal, tak to prostě nerozchodím. Nejde do hlavičky nadeklarovat System (ani přes using ani include) a jen tak na začátek hodit

Stopwatch stopWatch = new Stopwatch();

stopWatch.Start();
a na konce stopWatch.Stop(); a výpis hodnoty



nestačí

Ještě mě napadlo, jestli by nešlo do té konzolové aplikace vložit odkaz na spouštěcí soubor vybraného programu a spuštšt to odsud, ale tam je potíž je ten spouštěcí soubor potřeba spustit s parametrem a to jsem bohužel nevykoumal jak na to (navíc by to nebylo úplně ono). Nevíte tedy prosím jak z toho ven? (ano jsou to amatérské dotazy, ale to proto že jsem amatér)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.19.–
DeaLer+2
Hero
3. 4. 2008   #6
-
0
-

To ADam : Někde děláš něco špatně, ukaž danou část kódu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.162.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
3. 4. 2008   #7
-
0
-

To DeaLer : ona asi bude potíž v tom, že ta funkce StopWatch je .NET Framework a ten program není .Net (nebo jak to říct odborně). Když to tam deklaruju podle vzoru z microsoftu tak nemůžu použít

using System;

using System.Diagnostics;
using System.Threading;

protože křičí, že to tuhle deklaraci nezná a nemůžu ani psát
Stopwatch stopWatch = new Stopwatch();

protože i v téhle deklaraci to zahlásí chybu

Ještě jsem našel tohle
void WINAPI GetSystemTime(

__out LPSYSTEMTIME lpSystemTime
);


a to konkrétněhttp://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms724390(VS.85).aspx zde. Ale to nemám tušení jak to funguje

kód a výpis chyb dodám večer, teď jsem bohužel ve škole. Jinak díky, že semnou ztrácíte čas.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.9.–
DeaLer+2
Hero
3. 4. 2008   #8
-
0
-

To Anonymní uživatel : Když píšeš v C#, tak píšeš .NET aplikaci (to nelze změnit). Jakou máš verzi .NET frameworku? Stopwatch je ve verzi 2.0 a vyšších.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
ADam
~ Anonymní uživatel
176 příspěvků
3. 4. 2008   #9
-
0
-

Verze by to měla být 3.0 (určitě vyšší než 2.0).
Hned na začátek prográmu dám

using System;

using System.Diagnostics;
using System.Threading;


Pak na místo, kde chci začít měřit dám
Stopwatch stopWatch = new Stopwatch();

stopWatch.Start();


a úplně na konec dám
stopWatch.Stop();

TimeSpan ts = stopWatch.Elapsed;
string elapsedTime = String.Format("{0:00}:{1:00}:{2:00}.{3:00}", ts.Hours, ts.Minutes, ts.Seconds, ts.Milliseconds / 10);
Console.WriteLine(elapsedTime, "RunTime");


ale jakmile to chci zkompilovat, tak to vyhodí kupu chyb (ty jsem zkopíroval do přiloženého textového souboru).
Chyba bude nejspíš v tom jak, to zapisuju úplně na začátku (using system;), ale nevím jak to obejít

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.19.–
DeaLer+2
Hero
3. 4. 2008   #10
-
0
-

To ADam : Ty chyby jsou celkem jasný, ale dost nejednoznačný, abych mohl mluvit konkrétně. Pošli celej zdroják, pak ti řeknu, co kde máš blbě.

BTW: proč maj soubory příponu .c? a ne .cs? píšeš to opravdu v C#?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
ADam
~ Anonymní uživatel
176 příspěvků
3. 4. 2008   #11
-
0
-

Hmm, jak tak pozoruju, tak já vůl měl vsugerované, že C# a C je to samé. Ale jak vino není, takže program je v C. Ve zdrojáku už mám dané to StopWatch, takže by to mělo házet chyby. A kdyby byl problém s knihovnou cdlib.dll, tak tu stačí zakázat. Jinak ten základní soubor je TestLameDecodeVc6.dsw

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.19.–
DeaLer+2
Hero
3. 4. 2008   #12
-
0
-

Tak to nemůžu sloužit. Předám tě dál ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
ADam
~ Anonymní uživatel
176 příspěvků
3. 4. 2008   #13
-
0
-

Každopádně díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.19.–
Zelenáč0
Posthunter
3. 4. 2008   #14
-
0
-

To ADam :
Funkce time() v time.h by mela vracet pocet sekund od 1.1. 1970. Zajimavejsi je ovsem fce ve stejne knihovne jmenem clock(), ktera vraci pocet "clock ticks" od spusteni programu - pomoci konstanty CLOKS_PER_SEC je potom muzes prevest na casovou jednotku, kterou pozadujes...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý