PHP - náhodný výběr z databáze – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

PHP - náhodný výběr z databáze – PHP – Fórum – Programujte.comPHP - náhodný výběr z databáze – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
psenik0
Návštěvník
2. 4. 2008   #1
-
0
-

Potřebuji vybrat náhodný řádek z databáze pomocí PHP a nevím jak to udělat... Nemáte někdo nějaký tip jak na to??

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.14.–
Pk
Reklama
Reklama
insider0
Věrný člen
3. 4. 2008   #2
-
0
-

zdravim,

za predpokladu, ze se jedna o mysql, tak php potrebujes jen na zpracovani nasledujiciho:

select ... from ... order by rand() limit 1

tedy nahodne seradit a vybrat jeden radek, pres php pak uz jen mysql_fetch_****

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.97.–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
w3q0
Věrný člen
3. 4. 2008   #3
-
0
-

Myslím že to ide aj pomocou ´´. Napr.

$vypis[´novinky´]
by malo vybrať hociktorý záznam z tabuľky novinky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.21.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
ench0
Stálý člen
3. 4. 2008   #4
-
0
-

přikláním se taky k variante od insidera -



Select from .... order by rand() limit 1


naco stahovat víc řádků z db, když si potom vyberu stejně jen jeden náhodný...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.205.–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
netman920
Super člen
3. 4. 2008   #5
-
0
-

To ench :
suhlas
aj to menej zatazi mysql databazu a tym aj server

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Gobik0
Návštěvník
3. 4. 2008   #6
-
0
-

Pokud vám jde o rychlost, pak zápis

select ... from ... where rand() limit 1

je o něco málo rychlejší, jelikož nemusí vybírat všechna data a seřazovat je, ale vybere náhodný počet záznamů (většinou menší počet než v prvním případě) a zobrazí ten první.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.81.84.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 51 hostů

Podobná vlákna

Vyber z databaze — založil Peter P.

Vyber Databaze v MySQL — založil marioff

NoSQL databáze - Výběr — založil sakal91

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý