Farebné pismo v cmd – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Farebné pismo v cmd – C / C++ – Fórum – Programujte.comFarebné pismo v cmd – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

3. 4. 2008   #1
-
0
-

Potreboval by som vedieť ako by sa dalo naprogramovať aby som vo svojom programe mal napr. farebné písmo alebo farbu pozadia písma, v jazyku C.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.48.–
ian0
Stálý člen
3. 4. 2008   #2
-
0
-

pro tyhle účely můžeš použít například knihovnu ncurses, neni problém si vygooglvat tutoriály či howto

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.108.128.–
-- ian
4. 4. 2008   #3
-
0
-

To si mam este stiahnut kniznicu ncurses?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.19.–
Bagy
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
4. 4. 2008   #4
-
0
-

system("color 05");

( C vůbec neumim - ale tusim ze to pujde jen na WIN)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.95.–
4. 4. 2008   #5
-
0
-

To Bagy : No robi to farebny text, ale robi to na vsetky retazce

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.19.–
Měsíček
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
5. 4. 2008   #6
-
0
-

Pomocí jazyka C to nelze udělat, protože jazyk C na to nemá patřičné funkce, budeš muset volat buď escape sekvence (nebude fungovat na win systémech) a nebo použít přímo kód z WIN API jinak něco málo se můžeš dozvědět i zde http://forum.builder.cz/read.php?16,2506054

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.199.–
ian0
Stálý člen
7. 4. 2008   #7
-
0
-

bandidado napsal:
To si mam este stiahnut kniznicu ncurses?


Tak samozřejmě, že ncurses není jen pro barvu textu, ale je to komplexní knihovna zabývající se celým GUI v konzoli, proto chápu, že ti to může připadat, jako bys šel na komára s kanónem. Já jsem ti ji doporučil, protože se dá snadno naučit a snadno se s ní dá pracovat a hlavně je OS independent a myslím, že pokud nepíšeš nějakou vysloveně light aplikaci, dá se ncurses v pohodě použít. Jistě, pokud někoho napadá nějaké jiné řešení, prosím.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.108.128.–
-- ian
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Farebne memo — založil Sid^

Pismo — založil Marty_SVK

PÍSMO — založil Q.

Bílé písmo — založil dinkin

GIMP - PÍSMO # OBRAZEK — založil Saalieri

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý