Vytvoření prvku PictureBox a vložení obrázku z určeného adresáře a z určeným názvem ve Visual C# – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vytvoření prvku PictureBox a vložení obrázku z určeného adresáře a z určeným názvem ve Visual C# – .NET – Fórum – Programujte.comVytvoření prvku PictureBox a vložení obrázku z určeného adresáře a z určeným názvem ve Visual C# – .NET – Fórum – Programujte.com

 

jája0
Newbie
4. 4. 2008   #1
-
0
-

Ahoj, mám opět jeden problém. Potřebuji ve Visual C# nadefinovat jedno tlačítko "button" tak, aby se po jeho stlačení vytvořil prvek "PictureBox" o velikosti 200 x 100 a vložil se do něj obrázek "bmp" z určeného adresáře a z určeným názvem (např. "C:\obrazek\obr1.bmp"), který se poté zobrazí na formuláři. Druhé tlačítko "button" potom tento obrázek zase skryje.
Můžete mi prosím poradit, jak toto vyřešit, nejlépe na jednoduchém příkladu, který pochopí i začátečník. Předem moc díky.

private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{

}

private void button2_Click(object sender, EventArgs e)
{

}

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.94.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
4. 4. 2008   #2
-
0
-

Je to skutečně VELMI snadné (mimochodem, kód dávej do code:))



PictureBox pb = new PictureBox(); //vytvoření instance PictureBoxu

private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
//při kliknutí na tlačítko:
pb.Image = Image.FromFile(@"C:\obrazek\obr1.bmp"); // se načte do PictureBoxu obrázek
this.Controls.Add(pb); // na aktuální Form se přidá PictureBox
}

private void button2_Click(object sender, EventArgs e)
{
pb.Image = null; // jako obrázek se nastaví null (takže žádný obrázek)
}


Tohle funguje :smile1: Chce si to pohrát s rozměry PictureBoxu a jinými věcmi, ale s tím už si určitě poradíš... kdyžtak se ptej;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
jája0
Newbie
4. 4. 2008   #3
-
0
-

To Chrasty : Díky moc, hodně jsi mi pomohl.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.94.–
jája0
Newbie
3. 5. 2008   #4
-
0
-

Ahoj, můžete mi někdo prosím ještě poradit, jak v C# vložit prvek PictureBox a následně v něm zobrazit obrázek z určeného adresáře z disku do komponenty TabPage která je součástí kontejneru TagControl. Výše uvedený způsob funguje skvěle ale jen přímo na čistý formulář. Jak prostě přinutit obrázek aby se zobrazil na komponentě a né pod ní ? Předem moc díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.94.–
mylan40
Super člen
3. 5. 2008   #5
-
0
-

Ak som to správne pochopil, tak myslím, že stačí ak namiesto

this.Controls.Add(pb);

napíšeš niečo ako:
this.TenTvojTabPage.Controls.Add(pb);

Ale píšem to z hlavy => neodskúšané

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
jája0
Newbie
3. 5. 2008   #6
-
0
-

To mylan4 : To je přesně to co jsem potřeboval, funguje to, moc díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.94.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý