Komunikace pomocí GET vs POST – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Komunikace pomocí GET vs POST – PHP – Fórum – Programujte.comKomunikace pomocí GET vs POST – PHP – Fórum – Programujte.com

DragonBehemont0
Super člen
6. 4. 2008   #1
-
0
-

Zdravím lidi, mám takový problém s komunikací pomocí metody POST. Mám skript pro obsluhu databáze, jakmile použiji předávání parametrů pomocí GET, tak mi skript funguje, ale jakmile využiji metodu POST, tak mi komunikace hapruje, díky jednomu problému...

Formulář, mi zasílá tyto proměnné: stream=hodnota1&stream=hodnota2&stream=hodnota3&stream=hodnota4. Jak jste si mohli všimnout, tak proměnné mají stejný název, ale různé hodnoty. U metody GET využívám proměnné $_SERVER["QUERY_STRING"], ale nevím, zda existuje něco podobného pro metodu POST (při metodě POST je $_SERVER["QUERY_STRING"] prázdný), protože když zadám $_POST["stream"], tak mi to vyhodí pouze poslední hodnotu v řetězci. Nenapadá někoho, jak tento problém řešit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.194.252.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
6. 4. 2008   #2
-
0
-

To DragonBehemont : jméno prvku formuláře dej stream[] a pak k tomu přistupuj jako k poli

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
DragonBehemont0
Super člen
7. 4. 2008   #3
-
0
-

To survik1 : bohužel, ale tohle já neovlivním, protože zasílací formulář nevytvářím já, ale je pevně daný, já akorát znám, jakých hodnot může nabívat proměnná stream.

Nahlásit jako SPAM
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
Tocimanko0
Grafoman
7. 4. 2008   #4
-
0
-

Polia to riešia.. Ako to, že nemáš prístup k formuláru? Pri odosielaní dát z formulára (povedzme ak ide o objednávku) je neefektívne a nie moc bezpečné (najmä ak ide o citlivé údaje ako heslá) používať GET metódu. Každopádne odporúčam (ako survik) modifikovať formulár tak, že pridáš [ ] a používaš premennú ako pole.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
7. 4. 2008   #5
-
0
-

To Tocimanko : CRSF Injekce...někam chce lézt ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Zelenáč0
Posthunter
7. 4. 2008   #6
-
0
-

zkus budto http_get_request_body, eventualne

$query_str = @file_get_contents('php://input');

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
DragonBehemont0
Super člen
10. 4. 2008   #7
-
0
-

To survik1 : Nechci nikam lézt, ale současně nemohu prozradit veškeré detaily - podpis dohody o integraci. Mohu jen říct, že řetězec je pevně daný, data jsou zasílány se stejným názvem proměnné, jsou zasílány přes metodu POST a mým úkolem je zjistit, co mi formulář zaslal dle nějakých klíčů - toto již mám hotové, akorát mám problém zjistit, co všechno mi formulář zasílá... vždycky se mi ukáže pouze poslední hodnota.

Nahlásit jako SPAM
Zelenáč0
Posthunter
10. 4. 2008   #8
-
0
-

To DragonBehemont : Muzu se jen zeptat, proc ti ani jedno z mych dvou reseni nevyhovuje?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Gobik0
Návštěvník
11. 4. 2008   #9
-
0
-

Zkoušel jsi k tomu přistupovat jako k poli ? Nemám to teď kde zkusit, ale je možné, že si ty samé názvy samo vyhodnotí jako pole ? Spíše asi ne, ale náhoda je blbec :-P

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.244.–
DragonBehemont0
Super člen
11. 4. 2008   #10
-
0
-

To Zelenáč : Ehm, díky že ses ozval. To, že jsem nereagoval na Tvůj návrh ještě neznamená, že se mi nelíbil, nebo že ho neberu ;-) Popravdě tuhle funkci znám, sice né v tomto využití, ale znám a Tvůj návrh se mi líbil, hlavně byl jediný, který měl smysl... tím se nechci ostatních dotknout :smile2:

To Gobik: takhle to nefunguje, zkoušel jsem to :-(

Nahlásit jako SPAM
DragonBehemont0
Super člen
14. 4. 2008   #11
-
0
-

To Zelenáč : Tak je to v pohodě, zkoušel jsem ten Tvůj návrh a funguje... díky moc za pomoc :smile2:

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.138.39.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 25 hostů

Podobná vlákna

C++ - get & post — založil FanatiK

Post — založil Václav Žitek

Video post — založil Milkomax

PHP GET A POST — založil Row

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý