Zdravím lidi, mám takový problém s komunikací pomocí metody POST. Mám skript pro obsluhu databáze, jakmile použiji předávání parametrů pomocí GET, tak mi skript funguje, ale jakmile využiji metodu POST, tak mi komunikace hapruje, díky jednomu problému...
Formulář, mi zasílá tyto proměnné: stream=hodnota1&stream=hodnota2&stream=hodnota3&stream=hodnota4. Jak jste si mohli všimnout, tak proměnné mají stejný název, ale různé hodnoty. U metody GET využívám proměnné $_SERVER["QUERY_STRING"], ale nevím, zda existuje něco podobného pro metodu POST (při metodě POST je $_SERVER["QUERY_STRING"] prázdný), protože když zadám $_POST["stream"], tak mi to vyhodí pouze poslední hodnotu v řetězci. Nenapadá někoho, jak tento problém řešit?
Fórum › PHP
Komunikace pomocí GET vs POST
To survik1 : bohužel, ale tohle já neovlivním, protože zasílací formulář nevytvářím já, ale je pevně daný, já akorát znám, jakých hodnot může nabívat proměnná stream.
Polia to riešia.. Ako to, že nemáš prístup k formuláru? Pri odosielaní dát z formulára (povedzme ak ide o objednávku) je neefektívne a nie moc bezpečné (najmä ak ide o citlivé údaje ako heslá) používať GET metódu. Každopádne odporúčam (ako survik) modifikovať formulár tak, že pridáš [ ] a používaš premennú ako pole.
To survik1 : Nechci nikam lézt, ale současně nemohu prozradit veškeré detaily - podpis dohody o integraci. Mohu jen říct, že řetězec je pevně daný, data jsou zasílány se stejným názvem proměnné, jsou zasílány přes metodu POST a mým úkolem je zjistit, co mi formulář zaslal dle nějakých klíčů - toto již mám hotové, akorát mám problém zjistit, co všechno mi formulář zasílá... vždycky se mi ukáže pouze poslední hodnota.
To Zelenáč : Ehm, díky že ses ozval. To, že jsem nereagoval na Tvůj návrh ještě neznamená, že se mi nelíbil, nebo že ho neberu ;-) Popravdě tuhle funkci znám, sice né v tomto využití, ale znám a Tvůj návrh se mi líbil, hlavně byl jediný, který měl smysl... tím se nechci ostatních dotknout :smile2:
To Gobik: takhle to nefunguje, zkoušel jsem to :-(
To Zelenáč : Tak je to v pohodě, zkoušel jsem ten Tvůj návrh a funguje... díky moc za pomoc :smile2:
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Jak se přihlásit na stránku? Pomocí metody POST? — založil Javista
C++ - get & post — založil FanatiK
Video post — založil Milkomax
PHP GET A POST — založil Row
Moderátoři diskuze