Java Kniha – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Java Kniha – Java – Fórum – Programujte.comJava Kniha – Java – Fórum – Programujte.com

 

D-Fox0
Stálý člen
6. 4. 2008   #1
-
0
-

Zajimalo by me jestli by ste mi doporucily nejakou jinou knihu o Jave nez 2 dilny preklad knihy Myslíme v jazyku Java od Bruce Eckela. Zatim jsem na ni slyšel jen samou chvalu ale trošku mě straší, že český překlad je už poněkud staršího vydání. Proto bych byl rád kdyby jste mi podle vašich zkušeností nějakou knihu doporučily (v cz vydání).

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.62.–
jboss0
Newbie
6. 4. 2008   #2
-
0
-

Bruce Eckel je skvely autor (alespon to jsem o nem slysel, ja az do certifikace zadnou prirucku necetl). Kazdopadne starsi datum nevadi. Pokud s Javou zacinas staci ti cokoli a skoro bych rekl ze je lepsi zacit s necim starsim a casem se doucit novinky a soucasne veci

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.51.–
Honza Štěrba [br] Weby: jansterba.com, thenoobonrails.blogspot.com [br] Projekty: Manitu.cz (beta), Boomy.cz, iKomentare.cz [br]
Nosko0
Stálý člen
6. 4. 2008   #3
-
0
-

Ta knižka od Bruca Eckela je celkom dobrá, teraz dokonca neviem prečo ale bola/je zlacnená na tretinu. Originál stála nejakých 1200 a dala/dá sa kúpiťza 400Sk,-

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.37.–
Nightsorrow0
Newbie
8. 4. 2008   #4
-
0
-

Ja jednoznačne odporúčam toto:

http://java.sun.com/docs/books/tutorial/index.html

Sú to kompletné tutoriály od úplných základov až po najpokročilejšie veci. Ak si to celé(co je na dosť dlho) prejdeš, tak budeš v Jave určite odborník.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.198.–
Dead Boss
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
10. 4. 2008   #5
-
0
-

To hej, ale tie tutorialy sú napísané nezrozumiteľne a obsahujú veľa chýb.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.232.42.–
Nightsorrow0
Newbie
10. 4. 2008   #6
-
0
-

No ja som si ich prešiel a prišli mi zrozumiteľné, každý na to môže mať subjektívny názor. Ale chyby? Prečo by tam mali byť chyby? Však je to na oficiálnej stránke vývojárov Javy, keby tam bola nejaká chyba, tak sa to samozrejme hneď opraví.

Ináč a ešte jedna kniha, ktorú odporúčam. Nie je to ani kompletný návod, ani nejaká príručka. Je to niečo, čo by pogramátor v Jave mal vedieť. Je to kniha:

Java efektivně, aneb 57 zásad softwarového experta.

Prišla mi veľmi nápomocná.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.48.–
wokena0
Stálý člen
2. 5. 2008   #7
-
0
-

Zkusim se podivat...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.32.–
md5-generator.wokena.com | blog.wokena.com | wokena.com
Lukfi0
Newbie
27. 5. 2008   #8
-
0
-

Tady http://java.vse.cz/Main/4it101literatura jsou ke stažení skripta, je to v češtině a psané docela blbuvzdornou formou. Výklad je dělaný tak, abys pochopil principy Javy a OOP, syntaxe se vysvětluje tak nějak během toho a pomalu. Z toho, co je volně dostupné na internetu, je to určitě z těch lepších a je to česky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.88.–
D-Fox0
Stálý člen
7. 6. 2008   #9
-
0
-

Nakonec jsem si koupil: Učebnice jazyka Java od Herouta.
Myslím že pro začátečníky to idealní kniha. Ale je to jen opravdu na pochopení základní sytaxe Javy.

Zkoušel jsem ten tutorial od Sunu a taky el. verzi Thinking in java. Ale kvůli moji špatný angličtině sem to vzdal...

Tak jsem si řek že si radši pořídim knížku další. A rozhod jsem se že možná testnu publikaci od Pecinovskýho.
Konkrétně jeho dvě knížky:
Myslíme objektově v jazyce Java 5.0 a Návrhové vzory.

Pak bych chtěl ještě nějakou která se zaměřuje na jednotlivé třídy javy(grafické prostředí, síťová komunikace) a možná nějaký příklady z praxe. Tady jse rozhoduju mezi:
Java - Kuchařka programátora
a Java Programujeme profesionálně

Chtěl bych vědět jestli by jste mi tyhle publikace doporučíly. Popř. poradily nějaký další

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.62.–
Payne
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
8. 6. 2008   #10
-
0
-

Myslíme objektově v jazyce Java 5.0 = tato kniha je pisana velmi rozvlacne, polka knihy je dost o nicom, a taktiez dost brzdi cloveka BlueJ ako vyvojove prostredie... Od polky je celkom dobra na zaklady...

Návrhové vzory = o navrhovych vzoroch nemas moc na vyber... jedine zeby si este z dakade pozhanal knihu od GoF, akurat ze toto je zas pisane v C++, takze to moze byt dost nevyhoda, od Pecinovskeho je zas v JAVE


Java Programujeme profesionálně = pekna kniha zamerana dost na Swing ako taky

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.219.–
Quiark0
Věrný člen
8. 6. 2008   #11
-
0
-

Na studium návrhových vzorů vřele doporučuju originál od Gang of Four (Erich Gamma, Richard Helm, Ralph Johnson, John Vlissides). Příklady jsou sice v C++ a Smalltalku, ale to není problém, protože syntaxe C++ je s Javou hodně podobná. U Smalltalku je to horší, ale dá se to pochopit i bez toho nebo najít na netu.

A jinak obecně bych možná poradil nejdřív se naučit ty základy javy a až potom kupovat dál. Budeš mít větší jasno jak to funguje a lepší představu, co dál. A třeba ty návrhové vzory už jsou trošku pokročilejší záležitost.

A nakonec.. já moc knih nečetl a taky umím programovat ;) Ale je zase pravda, že tutorial v angličtině mi nedělá problém.. ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.212.43.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Java-kniha — založil Navi

Kniha Java na učení — založil cibule

Mistrovství - Java - kniha — založil Baron

Java vhodná kniha — založil Tobinnek

Java kniha o GUI — založil smajdalf33

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý