Tkinter - prepinani – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Tkinter - prepinani – Python – Fórum – Programujte.comTkinter - prepinani – Python – Fórum – Programujte.com

 

maral
~ Redaktor
0
Newbie
7. 4. 2008   #1
-
0
-

Mam v Tkinteru x udelatek Entry pod sebou. Je nejaka moznost zmenit nebo pridat prepinani mezi nimi?
Jakoze ted mezi nimi prepinam tabulatorem. Chtel bych abych prepinal Entrem. Jestli je nejaka moznost, tak mi prosim napiste...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.176.–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
7. 4. 2008   #2
-
0
-

přidat prvnímu Entru akci (bind) na tlačítko enter:



vstup.bind('<Return>', funkce)

a ve funkci funkce nastavíš focus druhýmu vstupu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
pawlik0
Grafoman
8. 4. 2008   #3
-
0
-

To Blujacker : Taková prosba :) vymyslel jsem pro zábavu ten kód a mě zajímá, do jaké míry je efektivní..

# -*- coding: utf-8 -*-

# nastaveni kodovani

def entry(i, bind):
global enames
enames[i] = Entry(root)
enames[i].pack()
if bind==1:
enames[i].bind('<Return>', funkce_next)
# vytvoreni entry

def funkce_next(par):
global enames
active = root.focus_get()
for prvek in range(len(enames)):
if active is enames[prvek]:
enames[prvek+1].focus_set()
# nastaveni focusu dalsimu v poli

from Tkinter import *
root= Tk()

enames=[0,0,0,0,0,0]

entry(0,1)
entry(1,1)
entry(2,1)
entry(3,1)
entry(4,1)
entry(5,0)

root.mainloop()

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.203.–
Sa Nata A Na. Howgh
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
8. 4. 2008   #4
-
0
-

Bezva! Líp se to už snad ani nedá udělat
:smile2: :smile2:

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
pawlik0
Grafoman
8. 4. 2008   #5
-
0
-

To Blujacker : Díky ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.203.–
Sa Nata A Na. Howgh
maral
~ Redaktor
0
Newbie
10. 4. 2008   #6
-
0
-

Diky, ja myslel, ze se musi prepnout state na ACTIVE...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.176.–
maral
~ Redaktor
0
Newbie
10. 4. 2008   #7
-
0
-

Sry ze znovu obtezuju, ale nevite jak tohle udelat pro Enter na numericke klavcesnici? V dokumentaci Tkinteru tam tenhle Enter neni...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.176.–
pawlik0
Grafoman
11. 4. 2008   #8
-
0
-

To maral : A co když někdo používá notebook?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.87.–
Sa Nata A Na. Howgh
maral
~ Redaktor
0
Newbie
13. 4. 2008   #9
-
0
-

No tak bude mackat ten normalni... Udelam bind pro oba.. a nebo pouzije tabulator.
Je tu teda nejaka moznost?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.176.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Přepínání CSS — založil Petr

Přepínání oken — založil sirek

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý