Radiobutton - select – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Radiobutton - select – Python – Fórum – Programujte.comRadiobutton - select – Python – Fórum – Programujte.com

 

martin.0070
Newbie
8. 4. 2008   #1
-
0
-

Zdravim
V Tkinter aplikacii mam 2 radiobuttony. Priklad:

v = IntVar()

prvy_RB = Radiobutton(Label_nastavenia, text="jedna", variable=v, value=1, command=server_a)
prvy_RB.pack(anchor=W)

druhy_RB = Radiobutton(Label_nastavenia, text="dva", variable=v, value=2, command=server_b)
druhy_RB.pack(anchor=W)

Chcem aby hned ako sa zaplo to dotycne okno, aby bol jeden radiobutton vybraty. Logicky ma tam napadlo dat
prvy_RB.select()

Lenze to nefunguje. Skusil som cely ten kod ktory ma zabezpecit aby sa stlacil radiobutton dat do samostatnej funkcie a zviazat s nejakym Buttonom.
def skusobne():

try:
if kontrola==str(1):
print "druhy button"
druhy_RB.select()
server_b()
elif kontrola==str(2):
print "prvy button"
prvy_RB.select()
server_a()
except:
print "chyba"

Kupodivu, ked stlacim Button tak to funguje, no ked dam celu funkciu skusobne() do kodu tam kde potrebujem, tak to nejde...
Kde moze byt problem? Nieje to nejaky bug? Mam python 2.5

Dakujem za kazdu radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.39.–
maral
~ Redaktor
0
Newbie
10. 4. 2008   #2
-
0
-

Zkus tohle

v.set(1)
Tim se ti nastavi hodnota IntVar na 1 a automaticky se oznaci ten prvni button.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.176.–
martin.0070
Newbie
10. 4. 2008   #3
-
0
-

skusal som aj toto... ale taktiez to nefunguje.... no vyriesil som to pridanim casovaca :)

podokno_server.after(100, skusobne)

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.80.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

PictureBox a radioButton — založil H0nzin

Select*from — založil Salieri

Select — založil Zuben

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý