Webdeveloping-má to cenu ? – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Webdeveloping-má to cenu ? – PHP – Fórum – Programujte.comWebdeveloping-má to cenu ? – PHP – Fórum – Programujte.com

Gobik0
Návštěvník
9. 4. 2008   #1
-
0
-

Zdravím,
nějakou dobu mi vrtá hlavou, jestli se v dnešním světě vyplatí učit se webdeveloping ? Osobně ovládám základní webové jazyky (xHTML, CSS, PHP, SQL) ale teď nevím kam dál.. Začínám pochybovat o tom, že se tím můžu v budoucnu živit. Má cenu dále se zdokonalovat, nebo se raději zaměřit na složitější programovací jazyk jako třeba C#, Java, C++ etc. ?
Jak těžké je se dneska na trhu práce uplatnit v oboru programování ? Otázky jsou spíše mířené na lidi, kteří v tomhle směru mají zkušenosti. :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.81.84.–
DragonBehemont0
Super člen
10. 4. 2008   #2
-
0
-

To Gobik : zdravím, nedělám sice konkrétně to, na co ses ptal, ale za sebe mohu říct, že se mi PHP v práci již několikrát hodilo, i když nedělám pro žádnou webdeveloperskou firmu. Tím chci říct, že když děláš v týmu, kde zná každý něco, tak se Ti hodí buď znát základ od všeho, nebo se zaměřit na to, co znáš a uplatnění najdeš... to je moje osobní zkušenost.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.194.252.–
Nemusíte vědět vše, stačí jen, když víte, kde to najít, a jak to použít. Naučíte se to právě tím používáním ;-)
Tocimanko0
Grafoman
11. 4. 2008   #3
-
0
-

Ukáž nejaké referencie :) http://webstudio4u.eu Pokiaľ si špička, rád ťa zoberem ako výpomocného grafika. Došiel som k záveru, že v prípade viacerých zákaziek, ktoré budeme časom mať (reklama sa zdá byť v mojom okolí účinná), nebudeme dvaja (Colpik & ja) stačiť. Preto uvítam každého, kto si myslí, že niečo vie a na dosť dobrej úrovni. Momentálne zákazky nemáme (okrem jednej, ale tú o chvíľku vybavíme), ale časom pribudnú. Web je starý zopár dní.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Gobik0
Návštěvník
11. 4. 2008   #4
-
0
-

No já ale nejsem grafik, jen ji umím nastříhat a poskládat :-P
A tos mi připoměl další věc. Kolik si tak vyděláte na hodinu když jste v týmu dva ? Řekněme za jednu zakázku na firemní web o pár stránkách ? A jak dlouho vám to přibližně zabere ? :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.244.–
Tocimanko0
Grafoman
11. 4. 2008   #5
-
0
-

Pozri cenník. Grafický návrh minimálne 2000 Sk (zatiaľ... čím viac zákaziek budeme mať, tým vyššia cena). Keď k tomu prirátam ešte optimalizáciu pre vyhľadávače, pridanie nejakých dynamických prvkov (php jazyka) a pod... Zväčša je to okolo 5000+ Sk. Mena je slovenská koruna. Práca trvá v závislosti od zložitosti zadania. Obvykle si pri jednoduchých prezentáciách dávame týždeň prípadne pár dní rezervu. Zložitejšie (napr. databázové) aplikácie sme ešte nerobili.

Btw: Neúčtujeme za dobu, ktorú strávime vypracovaním, ale iba samotný produkt. Prípadne za snahu navyše naúčtujeme viac :)

No já ale nejsem grafik, jen ji umím nastříhat a poskládat :-P

Nj, škoda, no :D

Nahlásit jako SPAM
byF0
Návštěvník
14. 4. 2008   #6
-
0
-

Gobik: V ČR chybí spousta IT odborníků, mimo jiné hodně programátorů. Když jsem si teď hledal na začátku roku nový job, aktivoval jsem si životopis na jobs.cz a za 2 dny mi přišlo 10 nabídek, vybral jsem si 2, šel na 2 pohovory a pak jsem se JÁ rozhodnul, kam půjdu, i přes to, že nemám moc dlouho praxi ve práci :) Jestli jsi aspoň trochu schopný, poperou se o Tebe.

A propo, původně jsem spíš sháněl pozici "web applications developer", kde bych dělal PHP (konkrétně Zend Framework) a nakonec dělám v Javě pro jednu americkou společnost. Možnosti jsou vážně široké.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.137.–
w3q0
Věrný člen
14. 4. 2008   #7
-
0
-

byF napsal:
Gobik: V ČR chybí spousta IT odborníků, mimo jiné hodně programátorů. Když jsem si teď hledal na začátku práci nový job, aktivoval jsem si životopis na jobs.cz a za 2 dny mi přišlo 10 nabídek, vybral jsem si 2, šel na 2 pohovory a pak jsem se JÁ rozhodnul, kam půjdu, i přes to, že nemám moc dlouho praxi ve práci :) Jestli jsi aspoň trochu schopný, poperou se o Tebe.

A propo, původně jsem spíš sháněl pozici "web applications developer", kde bych dělal PHP (konkrétně Zend Framework) a nakonec dělám v Javě pro jednu americkou společnost. Možnosti jsou vážně široké.

Ako bolo na programujte.com viac krát povedané, je dôležité naučiť sa myslieť ako programátor, jazyk je už to najmenej.

Ja nepracujem ešte vôbec, ale keď si pozrieš ponuky zamestania v obore IT v ČR a SR, všade narazíš na PHP, Javu a občas .NET. Z C++ som sa zatiaľ veľmi nestretol, ale kto vie, možno hľadám na nesprávnom mieste.

To Tocimanko : Povedzme že sa celkom orientujem vo PS, a povedal by som že mi celkom ide aj PHP, ak by ste potrebovali výpomoc, ozvi sa mi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Tocimanko0
Grafoman
14. 4. 2008   #8
-
0
-

To w3q : Nj, uvidíme ;) Musel by si dokázať, že si fakt špička :D Mám totiž v zálohe jedného/dvoch grafikov, ale ten primárny (Colpik) zatiaľ nevykazuje známky vyčerpanosti alebo nejakých problémov :)

Nahlásit jako SPAM
Gobik0
Návštěvník
14. 4. 2008   #9
-
0
-

2 ByF: dík, to jsem chtěl slyšet :-)

Dík všem za pomoc :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.81.84.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 55 hostů

Podobná vlákna

Ma to cenu? — založil DeathHumanCZ

Kniha za přijatelnou cenu — založil Shampoo

Má cenu učit se framework? — založil Akimi Keita

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý