Zdravím,
nějakou dobu mi vrtá hlavou, jestli se v dnešním světě vyplatí učit se webdeveloping ? Osobně ovládám základní webové jazyky (xHTML, CSS, PHP, SQL) ale teď nevím kam dál.. Začínám pochybovat o tom, že se tím můžu v budoucnu živit. Má cenu dále se zdokonalovat, nebo se raději zaměřit na složitější programovací jazyk jako třeba C#, Java, C++ etc. ?
Jak těžké je se dneska na trhu práce uplatnit v oboru programování ? Otázky jsou spíše mířené na lidi, kteří v tomhle směru mají zkušenosti. :-)
Fórum › PHP
Webdeveloping-má to cenu ?
To Gobik : zdravím, nedělám sice konkrétně to, na co ses ptal, ale za sebe mohu říct, že se mi PHP v práci již několikrát hodilo, i když nedělám pro žádnou webdeveloperskou firmu. Tím chci říct, že když děláš v týmu, kde zná každý něco, tak se Ti hodí buď znát základ od všeho, nebo se zaměřit na to, co znáš a uplatnění najdeš... to je moje osobní zkušenost.
Ukáž nejaké referencie :) http://webstudio4u.eu Pokiaľ si špička, rád ťa zoberem ako výpomocného grafika. Došiel som k záveru, že v prípade viacerých zákaziek, ktoré budeme časom mať (reklama sa zdá byť v mojom okolí účinná), nebudeme dvaja (Colpik & ja) stačiť. Preto uvítam každého, kto si myslí, že niečo vie a na dosť dobrej úrovni. Momentálne zákazky nemáme (okrem jednej, ale tú o chvíľku vybavíme), ale časom pribudnú. Web je starý zopár dní.
No já ale nejsem grafik, jen ji umím nastříhat a poskládat :-P
A tos mi připoměl další věc. Kolik si tak vyděláte na hodinu když jste v týmu dva ? Řekněme za jednu zakázku na firemní web o pár stránkách ? A jak dlouho vám to přibližně zabere ? :-)
Pozri cenník. Grafický návrh minimálne 2000 Sk (zatiaľ... čím viac zákaziek budeme mať, tým vyššia cena). Keď k tomu prirátam ešte optimalizáciu pre vyhľadávače, pridanie nejakých dynamických prvkov (php jazyka) a pod... Zväčša je to okolo 5000+ Sk. Mena je slovenská koruna. Práca trvá v závislosti od zložitosti zadania. Obvykle si pri jednoduchých prezentáciách dávame týždeň prípadne pár dní rezervu. Zložitejšie (napr. databázové) aplikácie sme ešte nerobili.
Btw: Neúčtujeme za dobu, ktorú strávime vypracovaním, ale iba samotný produkt. Prípadne za snahu navyše naúčtujeme viac :)
No já ale nejsem grafik, jen ji umím nastříhat a poskládat :-P
Nj, škoda, no :D
Gobik: V ČR chybí spousta IT odborníků, mimo jiné hodně programátorů. Když jsem si teď hledal na začátku roku nový job, aktivoval jsem si životopis na jobs.cz a za 2 dny mi přišlo 10 nabídek, vybral jsem si 2, šel na 2 pohovory a pak jsem se JÁ rozhodnul, kam půjdu, i přes to, že nemám moc dlouho praxi ve práci :) Jestli jsi aspoň trochu schopný, poperou se o Tebe.
A propo, původně jsem spíš sháněl pozici "web applications developer", kde bych dělal PHP (konkrétně Zend Framework) a nakonec dělám v Javě pro jednu americkou společnost. Možnosti jsou vážně široké.
Ako bolo na programujte.com viac krát povedané, je dôležité naučiť sa myslieť ako programátor, jazyk je už to najmenej.byF napsal:
Gobik: V ČR chybí spousta IT odborníků, mimo jiné hodně programátorů. Když jsem si teď hledal na začátku práci nový job, aktivoval jsem si životopis na jobs.cz a za 2 dny mi přišlo 10 nabídek, vybral jsem si 2, šel na 2 pohovory a pak jsem se JÁ rozhodnul, kam půjdu, i přes to, že nemám moc dlouho praxi ve práci :) Jestli jsi aspoň trochu schopný, poperou se o Tebe.
A propo, původně jsem spíš sháněl pozici "web applications developer", kde bych dělal PHP (konkrétně Zend Framework) a nakonec dělám v Javě pro jednu americkou společnost. Možnosti jsou vážně široké.
Ja nepracujem ešte vôbec, ale keď si pozrieš ponuky zamestania v obore IT v ČR a SR, všade narazíš na PHP, Javu a občas .NET. Z C++ som sa zatiaľ veľmi nestretol, ale kto vie, možno hľadám na nesprávnom mieste.
To Tocimanko : Povedzme že sa celkom orientujem vo PS, a povedal by som že mi celkom ide aj PHP, ak by ste potrebovali výpomoc, ozvi sa mi.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Ma to cenu? — založil DeathHumanCZ
Má cenu se učit PERL ? — založil gatuso
Kniha za přijatelnou cenu — založil Shampoo
Má cenu učit se framework? — založil Akimi Keita
Má cenu učit se programovat? — založil Osprey