První seznámení s php – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

První seznámení s php – PHP – Fórum – Programujte.comPrvní seznámení s php – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Deforce0
Duch
9. 4. 2008   #1
-
0
-

Zdar lidi. Mám několik dotazů ohledně php:

1.- Jak udělám, abych měl html kód a php v jednou souboru? Soubor musí mít buď koncovku .html nebo .php, jak teda docílím, aby v jednom z těchto fungoval kód php a html?

2.- Jak docílím, aby se mi zobrazovala čeština ve scriptech php? Když něco vypisuju, tak to místo háčků, čárek zobrazí otazníky.

Díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.71.–
Earl Cash0
Věrný člen
9. 4. 2008   #2
-
0
-

1.- Jak udělám, abych měl html kód a php v jednou souboru? Soubor musí mít buď koncovku .html nebo .php, jak teda docílím, aby v jednom z těchto fungoval kód php a html?



v php souboru se muze vyskytovat i HTML kod a treba zadny php script nemusi byt obsazen..opacne uz to nefunguje...

2.- Jak docílím, aby se mi zobrazovala čeština ve scriptech php? Když něco vypisuju, tak to místo háčků, čárek zobrazí otazníky.



zkus napriklad nastavit kodovani v hlavicce dokumentu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
Gobik0
Návštěvník
9. 4. 2008   #3
-
0
-

Jen uvedu příklad, kdybys nepochopil předchozí post :-)

1. Jsou 2 způsoby-
a) přes php vypíšeš požadovaný html kód



<?php
echo "<strong>neco</strong>";
echo "<a href='programujte.com'>odkaz</a>";
...
...
?>

b) ukončíš blok php kódu a píšeš čistě html


<?php
...
...
?>
<strong>neco</strong>
<a href='programujte.com'>odkaz</strong>
...
...
<?php
// dalsi php blok
?>


2. do hlavičky webu pomocí meta tagu


<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.81.84.–
paul270
Návštěvník
9. 4. 2008   #4
-
0
-

Ještě dodám, že pokud kóduješ v:

<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />


tak i soubor *.php musíš uložit pod kódováním UTF-8, jinak se otazníky budou zobrazovat dále.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.71.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

PHP jen první $_GET ? — založil Duhacek

Seznámení .. — založil Jacob

První program — založil Yohaku

Má první databáze — založil Bilko

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý