Numerický součet ve sloupci databáze – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Numerický součet ve sloupci databáze – Visual Basic – Fórum – Programujte.comNumerický součet ve sloupci databáze – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
joskab0
Duch
11. 4. 2008   #1
-
0
-

Pokouším se z dlouhé chvíle jen tak pro sebe programovat ve Visual Basicu z Vizual Studia Express 2008.Podle dostupné literatury a rozsáhlé ,podle mne nepřehledné nápovědy Microsoftu jsem si zhotovil malou databázi s jednou tabulkou o provozu mého auta.Při pokusu,kde jsem se snažil sečíst ve sloupci "ujetých km " a součet použít v jiném sloupci jsem skončil.Snažil jsem se použít funkci SQL "SUM",kterou mi nabídne VB v sestavení dotazu,ale nedokáži to nějak rozchodit,nevím jestli se musí napsat ještě nějaký další kód,aby se tento sloupec sečetl a mohl ho dále použít k dalším výpočtům a nebo zda nedělám někde chybu
v napsání SQL příkazu - nenašel jsem nikde příklad jak tuto funkci přesně využít .Prosím zda se někdo najde kdo mi poradí a zároveň omluví můj laický přístup,protože znovu zdůrazňuji,že se pokouším udělat nějaký prográmek,abych si dokázal,že něco
ještě svedu.(P.S. je mi 60 let)

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.130.–
Reklama
Reklama
maty0
Návštěvník
24. 4. 2008   #2
-
0
-

asi by to chtělo hezky popořádku ne???


co vrací sql dotaz???
jak jej používáte,tzn přes co se připojujete k db atd
na základě takovéhoto dotazu vám poradí leda věštec
primárně- sum je funkce v rámci sql
,neboli select sum(myfield) from mytable [where][group][order]

případně hoďte ten kus kódu který vám nefunguje



select sum (ujete_km) from mytable [where][grou[

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.57.–
1 nebo 0 toť otázka
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý