Počet súborov v priečinku – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Počet súborov v priečinku – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comPočet súborov v priečinku – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Onsi0
Stálý člen
12. 4. 2008   #1
-
0
-

dokáže js zistiť koľko súborov mám v priečinku???

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.99.–
Reklama
Reklama
Phoenix0
Super člen
12. 4. 2008   #2
-
0
-

JS neumí pracovat se soubory, ale můžeš použít AJAX (tzn ten počet souborů ti zjistí třeba PHP)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.88.–
Prog.0
Věrný člen
12. 4. 2008   #3
-
0
-

Javascript je skriptovací jazyk a tak dokáže popísať množstvo rozličných algoritmov, rovnako ako iné skriptovacie jazky. Jazyk ako taký - sám o sebe, nedokáže pracovať so súbormi, priečinkami, dokonca ani s textom na webowých stránkach. Jazyk je "len" jazyk. V scripte napísanom v nejakom scriptovacom jazyku (napríklad aj v JavaScripte) môžeš volať funkcie nejakých externých knižníc/objektov a tie už potom dokážu napríklad pracovať so súborovým systémom a pod.
...odpoveď na otázku ako ju chápeš ty znie odpoveď "Áno". JavaScript dokáže...

Ak chceš aj nejaký postup, tak skús otázku trošku viac špecifikovať.
- nad čím spúšťaš ten javascript (web prehliadač / xul runner / wsh )
- kde chceš spočítavať súbory (lokálne / na serveri)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.160.186.–
Prog.
Onsi0
Stálý člen
12. 4. 2008   #4
-
0
-

To Prog. : no potrebujem spočítať počet súborov v priečinku na servery a získaný počet zobraziť na stránke

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.99.–
Prog.0
Věrný člen
12. 4. 2008   #5
-
0
-

To Onsi : Tak to máš problém, pretože JavaScript beží v tvojom prípade na strane klienta (vo webovom prehliadači) a ten nemá ako zistiť, aké/koľko súborov je na serveri.

Môžeš to urobiť ako spomínal Phoenix - cez "ajax". V princípe by to znamenalo že v js napíšeš scriptík, ktorý prinúti prehliadač poslať na server požiadavku, na serveri sa spustí pripravený script, ktorý tam spočíta súbory a výsledok, už len číslo, pošle naspäť, ako odpoveď prehliadaču (tvojmu scriptu u klienta v prehliadači) a ty toto číslo použiješ ako budeš chcieť...

Jednoduchšie by však bolo ten počet súborov zistiť ešte pred tým, ako server webovú stránku odošle. Tento počet do tej stránky vpísať a až potom stránku poslať na cestu internetom :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.160.186.–
Prog.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Podobná vlákna

Uzamknutie priečinku — založil Marecek

Nastavenie ineho priecinku?? — založil marioff

Vmyzanie suborov ... — založil bazik

Kopirovanie suborov — založil tojejedno

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý