Free pascal - jak na něj – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Free pascal - jak na něj – Pascal – Fórum – Programujte.comFree pascal - jak na něj – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

12. 4. 2008   #1
-
0
-

Stiahol som si program Free Pascal a checem sa naucit v nom robit....ako mam zacat....kde na nete je prirucka alebo daco take?prosim pomoc....piste na 666satan6663@azet.sk

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.236.–
Santas0
Věrný člen
12. 4. 2008   #2
-
0
-

super nazov topicu a super mail
pouzi google na nete je toho viac nez dost

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.64.–
http://psandtner.sk/blog
12. 4. 2008   #3
-
0
-

Hned bych ti to smazal ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Ace McIntosh0
Super člen
12. 4. 2008   #4
-
0
-

LOL, tak tohle no comment...

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.174.–
Santas0
Věrný člen
12. 4. 2008   #5
-
0
-

just fucking google it!

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.64.–
http://psandtner.sk/blog
Ace McIntosh0
Super člen
12. 4. 2008   #6
-
0
-

To Marilyn666 : jaký chyby ti to vypisuje? Syntaxe je naprosto totožná... (až na pár výjimek, kterých je ale velmi málo, spíše se jedná o nové featury než o nahrazení těch starých)

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.174.–
Ace McIntosh0
Super člen
12. 4. 2008   #7
-
0
-

To Marilyn666 : No, řekl bych, že máš špatný argument u funkce writeln - řetězec musí být uvozen jednoduchými uvozovkami (ne nějakými čárkami jako tam máš ty):

WriteLn('ahoj');


A kromě toho, ICQ čísla jsou uvedena v profilech...

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.174.–
Mircosoft+1
Věrný člen
13. 4. 2008   #8
-
0
-

To Marilyn666 :
Napřed rozhodíš celé fórum nesmyslně dlouhým nadpisem.
Potom chceš, abychom ti posílali odpovědi přes mail (fóra jsou od toho, aby z toho měli něco i ostatní).
Potom neumíš napsat do vyhledávače "základy freepascalu" a zmáčknout "vyhledat".
Potom sem uploadneš jednoapůlmegový screenshot.

Příště to prosím tě zkus trochu jinak, nebo se některý moderátor oprávněně naštve a vlákno ti smaže.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.158.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Tocimanko0
Grafoman
13. 4. 2008   #9
-
0
-

To djanosik : Som úplne rovnakého názoru. Fuj.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
mylan40
Super člen
13. 4. 2008   #10
-
0
-

Ja by som to vlákno tiež zmazal....
IMHO - najprv sa nauč normálne písať, potom základy práce s PC a s Googlom a potom sa môžeme baviť o programovaní... :smile16:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Tocimanko0
Grafoman
13. 4. 2008   #11
-
0
-

To mylan4 : Nejaká tá slušnosť a etika by sa mu zišla. Takýto nevychovanci by nemali liezť na toto seriózne fórum.
To Marilyn666 : Doporučujem preštudovať - http://www.hash.cz/inferno/otazky.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Tocimanko0
Grafoman
13. 4. 2008   #12
-
0
-

:D Satane. Jak môže normálny človek tak používať číslo 666 :\ Ani poňatia nemáš, čo to číslo znamená, všakže? Ale to len taký menší OT...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Zelenáč0
Posthunter
13. 4. 2008   #13
-
0
-

To Tocimanko : Co je na cislu 666 tak divneho, ze bych ho nemel pouzivat (ne, ze bych byl uplne normalni clovek)?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Tocimanko0
Grafoman
13. 4. 2008   #14
-
0
-

Podľa toho, ako ho používaš ;) Toto číslo sa často dáva do súvislosti so Satanom a démonskými silami ale to je na dlhšie. Všimni si mail zakladateľa tohto fóra ;)

EDIT: To Marilyn666: Nepatríš ty náhodou k satanistom? Aj na slovensku ich máme :D
EDIT2: To santas: Nj, stáva sa :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Santas0
Věrný člen
13. 4. 2008   #15
-
0
-

666satan666 ?

EDIT: Tocimanko predbehol si ma

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.64.–
http://psandtner.sk/blog
Zelenáč0
Posthunter
13. 4. 2008   #16
-
0
-

To Tocimanko : A co presne ti na satanistech vadi?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Tocimanko0
Grafoman
13. 4. 2008   #17
-
0
-

To Zelenáč : Celá ideológia. Proste hnus :) Zrejme si ateista a toleruješ všetko ale ja som veriaci a proste... zvrátené myslenie, no... Satan pre mňa nie je moc populárna osoba :) Ale tak toto je už hustý OT :D Pozri si title vlákna :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Zelenáč0
Posthunter
13. 4. 2008   #18
-
0
-

To Tocimanko : Ten nazev (myslim ten puvodni) si o OT primo zadal...

Mno, "cela ideologie".... Ty vis, o cem ta ideologie je? Co jsem ja zatim pochopil (o tohle tema se nijak zvlast nezajimam), satanisti zadnou oficialni ideologii nemaji. Kazda "satanisticka sekta" (muze jit i o jednotlivce) je individualni, "zkusenosti" cerpa prevazne (snad vylucne) z knih ostatnich nabozenstvi (tedy delaji to, co by podle techto knih delat nemeli). Neshledavam na tom nic spatneho (pokud zrovna nevrazdej nevinoucka stenatka)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
17. 4. 2008   #19
-
0
-

ZDRAVICKO:))...od free pascal az po satanistov....inak mozem otazku?inak uz som sa co to naucil na pascali...a to vdaka vam.;)...co sa da urobit na pascali teda aky drux programov...?dakujem....

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.94.–
Santas0
Věrný člen
20. 4. 2008   #20
-
0
-

freepascal je pre delphi ci este pre ten "stary turbak :)"

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.64.–
http://psandtner.sk/blog
Mircosoft+1
Věrný člen
21. 4. 2008   #21
-
0
-

Jak jako "pro Delphi"? Freepascal je Freepascal. Ani Delphi, ani Turbo.
Generuje 32bitovy kod jako Delphi (ale mnohem uspornejsi), vzhledem editoru pripomina Turbo (coz je IMHO velke plus). Umi kompilovat pro DOS i Windows, real i protected. Cili asi takhle: stahni a zkus, nic za to nedas :-).

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.164.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Ace McIntosh0
Super člen
21. 4. 2008   #22
-
0
-

To Mircosoft : Mircosofte, hele prosímtě nevíš jak se dají ve Windows v kompilátoru Free Pascalu zkompilovat programy např. pro Symbian? Mám tam kupu platforem pod položkou "Target platform", ale kompilovat mi jde jenom pro Win32...

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.174.–
Mircosoft+1
Věrný člen
22. 4. 2008   #23
-
0
-

Podle dokumentace na stránkách www.freepascal.org umí FP překládat pro DOS, Linux, Amigu 0.99.5, Windows, OS/2, FreeBSD, NetBSD a Netware, ve vývoji jsou verze pro BeOS, Solaris, PalmOS a OpenBSD. Symbian jsem tam nenašel, takže ho asi neumí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.160.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Ace McIntosh0
Super člen
22. 4. 2008   #24
-
0
-

Je to tam na výběr:



ale nejde to zkompilovat - vždy to vyhodí chybu:



já jsem Free Pascal lamer a nevím čím by to mohlo být...

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.174.–
Mircosoft+1
Věrný člen
22. 4. 2008   #25
-
0
-

Tak v tom případě tahle volba asi ještě nefunguje (teda jestli nemáš chybu ve zdrojáku).

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.249.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Ace McIntosh0
Super člen
22. 4. 2008   #26
-
0
-

No, na chybu ve zdrojáku to nevidim, když tam mám jen hlavní blok

begin

end.


a jinak nic...no tak asi mi nezbude než počkat na další verze:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.174.–
imcold0
Newbie
23. 4. 2008   #27
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.167.–
Ace McIntosh0
Super člen
23. 4. 2008   #28
-
0
-

To imcold : No jo, dík, neumim hledat...hledal jsem to tam a nenašel

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.174.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý