Přepínání CSS – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Přepínání CSS – CSS – Fórum – Programujte.comPřepínání CSS – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Petr0
Duch
21. 2. 2006   #1
-
0
-

Hello, chtel bych se zeptat, jakym způsobem se prepinaji CSS na strankach, uz jsem to mnohokrat videl, ale nikdy sem nenasel jak to udelat. Jde to jen v PHP, nebo nejak i v HTML. Dekuju a preju hodne zdaru programatorum vseho druhu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zdeněk Lehocký
~ Šéfkorektor
+2
Grafoman
21. 2. 2006   #2
-
0
-

Jde to i v HTML pomoci JavaScriptu

dejme tomu, ze mas 2 styly. jeden defaultni a druhy alternativni. tedy:

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="styl_zeleny.css" title="zeleny">


<link rel="alternate stylesheet" type="text/css" href="styl_modry.css" title="modry">


a pak mas nejaky odkaz, pres ktery si to zmenis, takze napises do toho odkazu toto:

<a href="#" onclick="setActiveStyleSheet('zeleny'); return false;">zelený styl</a>


<a href="#" onclick="setActiveStyleSheet('modry'); return false;">modrý styl</a>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
* Šéfkorektor *
krtek0
Návštěvník
21. 2. 2006   #3
-
0
-

no napadá mě jen mít dvě stránky se stejnou strukturou a prostě bys jen měl v hlavičce jiný styl, jestli mi rozumíš...

prostě v jednom by bylo <link rel="stylesheet" href="styl1.css" /> a v druhým <link rel="stylesheet" href="styl2.css" /> web by byl stejně, jen by byly rozdílný soubory slyl1.css a styl2.css

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
BAFIKY BAF, NESEŽRALS HO?! krtek alias pařmen, abyste věděli :)
21. 3. 2006   #4
-
0
-

A proč to vlastně nedat vše do jednoho stylu?
Stačilo by potom ve stylech nadefinovat co to má přesně být
Např.:
v HTML
<div class=modry>Modrá</div>
<div class=zeleny>Zelená</div>
v CSS
div.modry {color:blue;}
div.zeleny {color:green}
A tak podobně i odkazy a všechno ostatní.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Johny
Zdeněk Lehocký
~ Šéfkorektor
+2
Grafoman
26. 3. 2006   #5
-
0
-

Protože on má 2 designy na jednu stránku, třeba jeden má modrý (modré logo, písmo, odrážky atd.) a druhý zelený. No a teď jde o to, že chce dát možnost čtenářům (prohlížejícím) si tyto 2 styly přepnout a mít vše rázem v té druhé barvě. Tím, že to nafláká do jednoho stylu, si moc nepomůže. Jak bys potom zajistil tu změnu? Ptal by ses na to přímo uživatele přes nějaké podmínky? Stejně bys použil JS nebo PHP, ne? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
* Šéfkorektor *
ProgDan0
Stálý člen
28. 8. 2006   #6
-
0
-

A nebo je možnost přes php...

Někde na stránce budeš mít odkazy:



<a href="index.php?vzhled=1">1. vzhled</a>
<a href="index.php?vzhled=2">2. vzhled</a>


a v hlavičce stránky potom php skript:


<?
$cislo_vzhledu=$_GET["vzhled"];
?>
<link rel="stylesheet" href="style<? echo $cislo_vzhledu; ?>.css" type="text/css">


a na server si pak nahraješ soubory style1.css, style2.css atd

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Collecting data is the first step to the wisdom, but sharing data is the first step to the community.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Podobná vlákna

Přepínání oken — založil sirek

Tkinter - prepinani — založil maral

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý