Aky software by na to odporucili? Napr. by som chcel naraz zmensit 20 fotiek o polovicu a ubrat na kontraste. Da sa to ? Podla mna hej? Odporucte please nieco :tuc:
Fórum › Offtopic
Hromadna uprava fotiek
Urcite to dokaze Photoshop, ale i Paintshop. Jsou na toscriptryk temtoprogramum.. Spustit davkove zpracovani a je to.
Jinak existuje i RTPC2, kteremu jsem trosku pomahal pri vyvoji.. Dokaze hromadne zmensit fotografie a dalsi.. hledej na netu.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
:pila: IrfanView :bumbum:
Zoner Photo Studio!!! :cz:
Curo napsal:
1. dost se orientuju na freeware protože nemám x tisíc nazbyt ...
2. s komerčníma se asi nedá srovnávat, ale mně připadá super na běžnou úpravu obrázků, i hromadnou, včetně webových galerií, super.
3. co máš proti?
;-)
Pánové, kdybyste radši pomohli :D Musím to udělat já
Hromadná úprava obrázků pomocí IrfanView
Mate spoustu fotek, chcete je dat nekam na web, ale jsou moc velke a tak je potrebujete vsechny zmensit na stejnou velikost? Navod, jak na to, je zde.
1) spust si Irfan a stiskni klavesu B (jako Batch conversion/Rename)
2) vyber adresar s fotkama, ktere chces upravit
3) vyber ty konkretni fotky a klikni na tlacitko "Add", pokud chces vsechny, tak "Add all"
4) vyber format pro ulozeni (asi JPG-JPEG Files)
5) vedle toho klikni na "Options" a podle formatu nastav vlastnosti ulozeni (komprese atd)
6) potvrd tlacitkem "OK"
7) vyber adresar pro ulozeni kliknutim na tlacitko "Browse"
8) klikni na "Advanced Options" a tam nastav, co potrebujes (napriklad zmenu velikosti, pocet barev, ostrost, jas, kontrast, gamma a tak dale)
9) klikni na "OK" a pak na "Start" a uz to jede.
geon napsal:
Curo napsal:
1. dost se orientuju na freeware protože nemám x tisíc nazbyt ...
2. s komerčníma se asi nedá srovnávat, ale mě připadá super na běžnou úpravu obrázků, i hromadnou, včetně webových galerií, super.
3. co máš proti?
;-)
Co mám proti? Kulomet ;)
Ne, prostě mám s ním hrozné zkušenosti, ať už se stabilitou či gui. Ale tak to bylo kdysi před X lety, možná že prošel vývojem :full:
Curo napsal:
Co mám proti? kulomet ;)
Krasne jsi ho utrel :))
Me na nem nevadi ani tak nedostatek funkci a spatna stabilita ale rozciluje me to spartanske gui.
Ale musi se ocenit mala hw narocnost a schopnost otevirat i enormne velke soubory (pres deset tisic px po obou osach) bez sebemensich problemu (to ZPS neumi...ci spise nezvlada)
Nevzpomenete si na ten návod pro Photoshop? Docela by se hodil... Nechci instalovat další zbytečnej softík :ehh:
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Hromadná kontrola formuláře — založil schimpanze
Hromadná změna porovnávání v tabulce — založil martin
Hromadná zmena elementu rovnakej class — založil echo88
Hromadná změna owner na adresářích window server — založil pheek
Uprava programu — založil Milan