Hezke URl – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Hezke URl – PHP – Fórum – Programujte.comHezke URl – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
raddino0
Návštěvník
13. 4. 2008   #1
-
0
-

v jedne knizce ( CSS a XHTML - tvorba dokonalych webovych stranek krok za krorem [Peter Druska]) sem narazil na skript pro hezke url bez pouziti mod_rewrite:
1) mame menu:

<ul>

<li> <a href="?ukaz=domů" title="domů">domů</a></li>
</ul>

2) a php script:
<?php

$ukaz="pages/".$_GET["ukaz"];
if (file_exist ($ukaz.".php")){
include $ukaz.".php";
}
else {
include "pages/domu.php";
}
?>


chtel sem toto vyuzit v teto sablone http://www.breezy.cz/reference/webove-sablony-zdarma/pointspace/
a nejak se mi to nedarilo..nevite kam presne umistit kod popripade jak kod upravit aby fungoval???
diky za odpovedi

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.184.–
Reklama
Reklama
Tocimanko0
Grafoman
13. 4. 2008   #2
-
0
-

kam presne umistit kod


keďže sa ti bude includovať súbor, kód umiestni tam, kam chceš mať obsah toho súboru. Ďalej (to je len detail) by som radšej uvádzal namiesto 'pages' --> './pages' aby si určil, že includuješ vzhľadom ku koreňovému. Inak to občas blbne (vlastná skúsenosť).

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
raddino0
Návštěvník
13. 4. 2008   #3
-
0
-

stale se mi to nedari..... nepodival by se nekdo prosim na tu sablonu a nerekl mi kam presne to dat???

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.184.–
Tocimanko0
Grafoman
13. 4. 2008   #4
-
0
-

Chybová hláška, popis problému... Umiestniš to jednoducho do content div'u, tam kde chceš includnuť obsah tých súborov... Ja stále neviem, o čo ti ide..

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
raddino0
Návštěvník
13. 4. 2008   #5
-
0
-

proste chci udelat aby si mi v url ukazoval odkaz jako www.adresa.cz/index.php?ukaz=novinky atd....

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.184.–
Tocimanko0
Grafoman
13. 4. 2008   #6
-
0
-

A čo ti nejde? :D Nejaká chybová hláška...? :D Všetko vyzerá byť v poriadku, čo som to tak letmo prešiel

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
raddino0
Návštěvník
13. 4. 2008   #7
-
0
-

no kdyz to dam do divu content taq se mi to ani na localhostu nenacte a phpdesigner tam hazi nakou chybu. este dotaz. diky teto funkci se mi ma nacist cela nova stranka nebo jen obsahova cast. ja tam vzdy inculuduju novou stranku se vsim(doufam ze to chapes)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.184.–
w3q0
Věrný člen
13. 4. 2008   #8
-
0
-

raddino napsal:
proste chci udelat aby si mi v url ukazoval odkaz jako www.adresa.cz/index.php?ukaz=novinky atd....

Ale na to nepotrebuješ taký zložitý script. Stačí ti napr.


if($_GET['ukaz']=='novinky')
{
//Kód aplikácie
}


Presne tak to robím aj na mojom blogu www.t-tech.wz.cz/blog/.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
raddino0
Návštěvník
13. 4. 2008   #9
-
0
-

rek sem si ze jednodusi bude sem hodit index.php a doufam ze mi tam budete pomoci jednoduseji

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="cs" lang="cs">
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
<meta name="autor" content="Breezy New Media (info@breezy.cz)" />
<meta name="copyright" content="PointSpace - free website layout 2008" />
<meta name="description" content="" />
<meta name="keywords" content="" />
<title>PointSpace - free luxury website layout</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="./css/default.css" media="screen" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="./css/print.css" media="print" />
</head>
<body>

<div id="view">
<!--
#hlavicka vcetne loga a listy s hlavni nabidkou
- h1 hlavní nadpis a absolutni pozadi v logu
- ul seznam - hlavní menu (span odpovida cervene odrazce)
- aktivni zalozka oznacena v elementu li tridou "active"
-->
<div id="head">
<div id="logo">
<a href="" class="block"> </a>
</div>
<hr class="hidden" />
<div id="mainMenu">

</div>
<hr class="hidden" />
</div>
<!-- /#hlavicka vcetne loga a listy s hlavni nabidkou -->

<div id="content">
<!--
#obsahovy blok
- kazdy element je mozne odlisne formatovat pomoci predpripravenych trid (viz vysvetlivky v css souboru)
- nadpisy hlavnich clanku jsou vyjadreny elementem h2, mensi clanky el. h3
- kazdy clanek ulozen ve vlastni "div konstrukci" s tridou "item"
- vsechny "item clanky" jsou oddeleny vodorovnou carou - zruseni mozne pomoci tridy last (viz prvni clanek sablony)
- kazdy clanek obsahuje element p s tridou info, ktera popisuje dulezite informace ohledne vydani prislusneho clanku
- v obsahu clanku (i mimo "item div konstrukci") je mozne dale vytvorit:
- seznamy (ul, ol)
- tabulky (table)
- obrazky (img)
-->
<div id="contentBlock">
<div class="item last">
<h2>Main Heading</h2>
<p class="info ico ico-date">02.02.2008 - <a href="">article tag</a> - <a href="">14 comments</a></p>
<p>A spatial point is a concept used to define an exact location in space. It has no volume, area or length, making it a zero dimensional object. Points are used in the basic language of geometry, physics, vector graphics (both 2D and 3D), and many other fields. In mathematics generally, particularly in topology, any form of space is considered as made up of an infinite amount of points as basic elements.</p>
<ul>
<li>checkpoint</li>
<li>checkpoint</li>
<li>checkpoint</li>
</ul>
<table>
<tr class="add">
<td>table data</td>
<td>table data</td>
<td>table data</td>
</tr>
<tr class="even">
<td>table data</td>
<td>table data</td>
<td>table data</td>
</tr>
<tr class="add">
<td>table data</td>
<td>table data</td>
<td>table data</td>
</tr>
</table>
</div>
<!--
#cols 50:50
Kazdou dalsi podcast je mozne rozdelit pomoci dvojice konstrukci s tridami "col1" a "col2", ktere zpusobi -
rozdeleni obsahu v pomeru 50:50 (uzito v pripade obrazku v sablone nize)
-->
<div class="col1">
<div class="item">
<h3>Article Heading</h3>
<p class="info">02.02.2008 - <a href="">article tag</a> - <a href="">14 comments</a></p>
<p>A spatial point is a concept used to define an exact location in space. It has no volume, area or length, making it a zero dimensional object.</p>
</div>
<div class="item last">
<h3>Article Heading</h3>
<p class="info">02.02.2008 - <a href="">article tag</a> - <a href="">14 comments</a></p>
<p>A spatial point is a concept used to define an exact location in space. It has no volume, area or length, making it a zero dimensional object.</p>
</div>
</div>
<div class="col2 right">
<a href=""><img src="img/image.gif" width="123" height="81" alt="" class="left" /></a>
<a href=""><img src="img/image.gif" width="123" height="81" alt="" class="right" /></a>
<a href=""><img src="img/image.gif" width="123" height="81" alt="" class="left" /></a>
<a href=""><img src="img/image.gif" width="123" height="81" alt="" class="right" /></a>
</div>
<!-- /#cols 50:50 -->
</div>
<!-- /#obsahovy blok -->

<hr class="hidden" />

<!-- #pravy blok - nabidka submenu a dalsi prvky -->
<div id="menuBlock">
<!--
#zachovani shodneho odsazeni boxu v prave casti obsahu
- uzavreni do konstrukce s tridou "box" zpusobi odsazeni nasledujiciho elementu

#moznosti boxu prave nabidky
- prvni element praveho sloupce musi byt definovan i tridou "firstBox" - vykresleni stinu
- element obsahujici submenu musi obsahovat tridu "subMenu"
- element obsahujici ostatni obsahove prvky (seznamy, formulare, obrazky) musi byt zalozen na tride "boxText"

#aktivni zalozka oznacena v elementu li tridou "active"
-->
<div class="box firstBox subMenu">
<h3>MENU:</h3>
<ul>
<li><a href="?ukaz=novinky">Novinky</a></li>
<li><a href="?ukaz=clanky">Články</a></li>
<li><a href="?ukaz=ome">O mě</a></li>
<li><a href="?ukaz=fotogalerie">Fotogalerie</a></li>
<li><a href="index.php?ukaz=download">Download</a></li>
<li><a href="?ukaz=administrace">Administrace</a></li>
</ul>
</div>
<div class="box boxText">
<h3>Přihlášení:</h3>
<form action="" method="post">
<table>
<tr><td><strong>Jméno:</strong></td><td><input type="text" name="" value="" class="button" /></td></tr>
<tr><td><strong>Heslo:</strong></td><td><input type="password" name="" value="" class="button" /></td></tr>
<tr><td></td><td><input type="submit" value="Přihlásit" class="submit" /></td></tr>
</table>
</form>
</div>
<div class="box subMenu">
<h3>Odkazy:</h3>
<ul>
<li><a href="#">web1</a></li>
<li><a href="">web2</a></li>
<li><a href="">web3</a></li>
</ul>
</div>
</div>
<!-- /#pravy blok -->
</div>

<!-- #pristupne prvky stranky - neodstranovat !!! -->
<hr class="hidden" />
<ul class="hidden">
<li><a href="#view">Nahoru</a></li>
<li><a href="#content">Zpět na obsah</a></li>
</ul>
<hr class="hidden" />
<!-- /#pristupne prvky stranky - neodstranovat !!! -->

<div id="foot">
<p class="fl">© všechna práva vyhrazena</p>
<!-- /# LINKS AND AUTHOR-SIGNATURE CANNOT BE REMOVED !!! -->
<p class="fr"><a href="http://www.breezy.cz/reference/webove-sablony-zdarma" title="More free templates coming soon">Free template</a> created by <a href="http://www.breezy.cz" class="ico ico-breezy">Breezy New Media</a></p>
</div>
</div>

</body>
</html>


taq a ted kam mam vlozit tento php script popripade jaky jiny script by se sem hodil..
<?php


$ukaz="pages/".$_GET["ukaz"];

if (file_exist ($ukaz.".php")){

include $ukaz.".php";

}

else {

include "pages/domu.php";

}

?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.184.–
Gobik0
Návštěvník
13. 4. 2008   #10
-
0
-

Nechce se mi to pročítat celé, ale první věc co bych zkusil je pod #obsahovy blok
normálně tam pod todáš ten tvůj "povedený" script :-)

<?php 


$ukaz="pages/".$_GET["ukaz"];

if (file_exist ($ukaz.".php")){

include $ukaz.".php";

}

else {

include "pages/domu.php";

}

?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.81.84.–
raddino0
Návštěvník
13. 4. 2008   #11
-
0
-

kod neni muj taqze pokud vis o nejakem lepsim a chces se s nim podelit budu rad. kdyz sem vlozil script za <div id content>
vyslo mi tohle http://raddino.php7.cz/

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.184.–
Tocimanko0
Grafoman
14. 4. 2008   #12
-
0
-

To raddino : Vyzerá to na zacyklenie. Spravil si očividne jednu strašnú blbosť! Ešte raz sa pýtam:

kdyz sem vlozil script za <div id content>


Čo obsahuje ten skript??

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
raddino0
Návštěvník
14. 4. 2008   #13
-
0
-

no tenhle script

<?php 

$ukaz="pages/".$_GET["ukaz"];
if (file_exist ($ukaz.".php")){
include $ukaz.".php";
}
else {
include "pages/domu.php";
}
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.184.–
Tocimanko0
Grafoman
14. 4. 2008   #14
-
0
-

Myslel som to inak.

include $ukaz.".php"; 


Vieš, čo ti includuje táto časť kódu? Ak ti includne povedzme home.php, čo je v tom home.php? Chápeš? Lebo toto je očividne zacyklenie a ty nechápeš, ako v praxi funguje include...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
raddino0
Návštěvník
14. 4. 2008   #15
-
0
-

uz sem nasel v cem delam chybu. diky Tocimankovy jsem zjistil ze sem vzdy incudoval celou novou stranku se vsim vsudy tudiz se mi to zacyklilo. diky za pomoc....

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.184.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 40 hostů

Podobná vlákna

Hezké URL — založil Akimi Keita

Jak na hezké URL? — založil jAkErCZ

Jak udělat hezké pozadí — založil Pavelv

čtení url/braní dat z url — založil tribalcz

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý