Delenie C – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Delenie C – C / C++ – Fórum – Programujte.comDelenie C – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

hlavo0
Newbie
6. 7. 2006   #1
-
0
-

zdravím všetkých...mám otázočku lebo chcem ftom mať už konečne jasno
Ako sa delia jednotlivé jazyky C,C++,C# (napr. kde zaradíme Win32API,OGL,DX...).
Ďakujem :sport:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I+I=I0
Alan0
Věrný člen
6. 7. 2006   #2
-
0
-

Moc jsem nepochopil ot?zku, ale jestli mysl??, jak? je mezi nimi rozd?l, tak ?C? je z nich nejstar??, nen? OOP(Objektov? orientovan?).
C++?Vych?z? z C, d? se v n?m programovat v C, je OOP.
? C#?Je od Microsoftu, je OOP, je pou??v?n na platform? .Net framework,a n?kdo ??k? ?e je podobn? C++.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
hlavo0
Newbie
6. 7. 2006   #3
-
0
-

A kde zaradíme Win32API,OpenGL,DirectX ... toto nechápem

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I+I=I0
Adam Streck0
Stálý člen
6. 7. 2006   #4
-
0
-

hlavo napsal:

a kde zaradíme Win32API,OpenGL,DirectX ... toto nechápem



C...C# jsou jazyky
Win32API,OpenGL,DirectX jsou knihovny funkcí které tyto jazyky využívají. Ty funkce jsou tu proto aby jsi si všechno nemusel dělat sám. (btw: což je v dnešní době téměř nemožné

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
hlavo0
Newbie
6. 7. 2006   #5
-
0
-

Mohol by si mi dat nejaky zoznam vsetkych kniznic aby som vedel do buducna ked si budem vyberat naco sa budem chciet specializovat?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I+I=I0
Adam Streck0
Stálý člen
7. 7. 2006   #6
-
0
-

hlavo napsal:

mohol by si mi dat nejaky zoznam vsetkych kniznic aby som vedel do buducna ked si budem vyberat naco sa budem chciet specializovat ?


V?echny? T??ko, t??ko, j? jen tak okrajov? v?m o knihovn?ch Allegro, Cleanlib a Glut, OpenAL ale je jich mnohem v?c.....

Ale ty z?kladn? (nejb??n?j??) se daj? srovnat do t?to tabulky


.............................................................
. . Tvorba oken, spr?va OS . Tvorba grafiky .
.............................................................
.Pro OS Win . Win 32 API . DirectGraphic* .
.............................................................
.Multiplatformn? . SDL . OpenGL .
.............................................................

*(spad? do Direct X, kombinuje Direct3D a DirectDraw)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
petr0
Duch
7. 7. 2006   #7
-
0
-

Knihovny jsou přece záležitost, kterou si může udělat každý. Jde jenom o to napsat kus programu s různýma funkcema, zkompilovat to a hodit k tomu nějaký manuál a hlavičkový soubor a máš to čemu se říká knihovna - kus kodu určený k přilinkování do tvého programu, abys pak mohli využívat jeho funkce.
==> knihoven asi bude hodně

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
hlavo0
Newbie
7. 7. 2006   #8
-
0
-

aspon tie najhlavnejsie vediet

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I+I=I0
Adam Streck0
Stálý člen
7. 7. 2006   #9
-
0
-

skocka napsal:

Knihovny jsou p?ece z?le?itost, kterou si m??e ud?lat ka?d?. Jde jenom o to napsat kus programu s r?zn?ma funkcema, zkompilovat to a hodit k tomu n?jak? manu?l a hlavi?kov? soubor a m?? to ?emu se ??k? knihovna - kus kodu ur?en? k p?ilinkov?n? do tv?ho programu, abys pak mohli vyu??vat jeho funkce.
==> knihoven asi bude hodn?



Jj, ale mysl?m ?e v tomhle ohledu tazatel necht?l zn?t knihovny nap? pro kombinatoriku, ale hlavn? knihovny pou??van? pro v?voj her (alespo? to d?v? dotaz tu?it).
Druh? v?c - to ?e by si n?kdo v dne?n? dob? napsal knihovnu pro pr?ci s grafikou nen? moc pravd?podobn?, proto?e, p?iznejme si, kolik procent program?tor? dnes um? pracovat p??mo s grafickou kartou a jsou ochotni otmu ob?tovat ?as aaby n?co takov?ho napsali? J? t?eba osobn? bych nevykreslil ani pixel...
Ale jinak ano, b??n? si program?to?i p??? vlastn? knihovny fc

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 110 hostů

Podobná vlákna

Aké delenie ? — založil Michal Vrábel

Delenie s double - c++ — založil lukas.balaz

Delenie v PHP — založil Anonymní uživatel

Delenie 2 float-ov — založil lukas.balaz

Delenie celeho AX — založil andy

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý