SQL client přímo přes socekt – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

SQL client přímo přes socekt – C / C++ – Fórum – Programujte.comSQL client přímo přes socekt – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Pawl0
Newbie
14. 4. 2008   #1
-
0
-

Ahoj,

Nevíte někdo jak jde přímo přes winsock.h nebo v linuxu sys/socket.h
přistupovat na SQL server, (poslílání dotazů)
Nechci (nemůžu) použít žádný jiný protože aplikace má být pro PLC automat.

Diky

P,Samek

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.186.–
Reklama
Reklama
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
16. 4. 2008   #2
-
0
-

Pro připojení na SQL server v C/C++ se většinou používají knihovny, které obsahují funkce pro samotné připojení ke vzdálené databázi a které umožňují posílat SQL dotazy i načítat navrácená data. Např pro mysql databázi existuje následující API http://dev.mysql.com/doc/refman/6.0/en/c.html.
Pokud tvoje aplikace poběží jen na Windows, můžeš použít rozhraní ODBC
http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms710154(VS.85).aspx. Pro toto rozhraní se dá nainstalovat ODBC ovladač prakticky na jakoukoli databázi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.59.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 235 hostů

Podobná vlákna

Client-server-client — založil MM

LBA přímo z IO portů? — založil Matěj Andrle

Kreslení přímo do webu... — založil inFFx

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý