C# - Instance třídy > přenos odkazu na objekt – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C# - Instance třídy > přenos odkazu na objekt – .NET – Fórum – Programujte.comC# - Instance třídy > přenos odkazu na objekt – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Generátor
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
14. 4. 2008   #1
-
0
-

V třídě MainForm je metoda Add(),kterou chci volat z třídy SecondForm. Ale nevím jak přenést odkaz na MainForm do SecondForm.

V MainForm mám toto



SecondForm sf = new SecondForm(this);
sf .i = table.RowCount;
sf .Show();

Asi to bude ono, ale nevím jak pokračovat v SecondForm.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.71.149.–
Reklama
Reklama
Sajmi0
Newbie
14. 4. 2008   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.171.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
14. 4. 2008   #3
-
0
-

V té třídě SecondForm si uděláš instanci třídy MainForm a pro ní pak voláš ty metody



//Třída SecondForm
MainForm mf=new MainForm();
mf.Add();

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Generátor
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
14. 4. 2008   #4
-
0
-

To Chrasty : V tomto případě to takto udělat nelze, proto jsem zde začal ten příklad s předáváním parametru coby odkazu.

Už jsem pokročil - v SecondForm bude konstruktor:

public SecondForm(MainForm mf)

{
...
}
Ale nevím jak ten odkaz dát do pormněnné, tak aby se s ním dalo dál pracovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.71.149.–
14. 4. 2008   #5
-
0
-

IMHO je to pořád stejný, ale všichni v tom hledaj strašný složitosti.

using System;

using System.Windows.Forms;

public partial class SecondForm : Form
{
// prostě proměnná, co na tom hledáš za vědu, víš vůbec, co je myšlený tím odkazem?
private MainForm = null;

// konstruktor bez parametrů
public SeconfForm()
: this(new MainForm())
{
InitializeComponent();
}

// konstruktor s parametrem
public SeconfForm(MainForm form)
{
this.form = form;
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 30 hostů

Podobná vlákna

OOP - instance tridy — založil Abi Poe

Vracení odkazu na objekt — založil x-time

Metoda equals (porovnání odkazů na objekt) — založil Začátečník11

Objekt třídy - Název — založil Kenvelo

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý