Upload na server....kde je chyba? – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Upload na server....kde je chyba? – PHP – Fórum – Programujte.comUpload na server....kde je chyba? – PHP – Fórum – Programujte.com

 

schimpanze0
Návštěvník
14. 4. 2008   #1
-
0
-

Zdravím. Pokouším se udělat PHP skript, který mi nahraje na server do složky /files/ daný soubor. Přikládám zdroják:



<?php

if($odeslano)
{
$slozka = "flies";
$cil = $slozka."/".$_FILES['soubor']['name'];
$nazev = $_FILES['soubor']['tmp_name'];
move_uploaded_file($nazev, $cil) or die("Přenesený soubor nelze zkopírovat!");
chmod ($cil, 0644);
echo "Soubor ".$_FILES['soubor']['tmp_name']." byl úspěšně nahrnán na server./n";
echo "Naleznete ho <a href='".$cil."'>zde</a>";
}

?>

<form name="upload" enctype="multipart/form-data">
<span>Název souboru: </span>
<input type="text" name="nazev" size="28"><br>
<span>Soubor: </span>
<input type="file" name="soubor" size="28"><br>
<input type="hidden" name="odeslano" value="true">
<input type="submit" value="Nahraj">
</form>


Skript mi vypisuje Přenesený soubor nelze zkopírovat!, ale práva v adresáří /files/ mám nastavena na 777.
Nevíte co s tím?

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.108.206.–
Nejlepší způsob jak se připravit na budoucnost je, vymyslet si jí.
pawlik0
Grafoman
14. 4. 2008   #2
-
0
-

To schimpanze :

$slozka = "flies"; //jsi si jist ze je to dobre? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.203.–
Sa Nata A Na. Howgh
schimpanze0
Návštěvník
14. 4. 2008   #3
-
0
-

To pawlik : Pardon, zkopíroval jsem skript ještě před opravením této chyby. :) Ale ta chyba je tam stále.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.108.206.–
Nejlepší způsob jak se připravit na budoucnost je, vymyslet si jí.
Tocimanko0
Grafoman
14. 4. 2008   #4
-
0
-

RegisterGlobals = On ??? Hmm, fuj

EDIT:

$slozka = "./files";

Máš to takto? S tou bodkou a lomítkom?

EDIT 2:


$cil = $slozka."/".$_FILES['soubor']['name'];
$nazev = $_FILES['soubor']['tmp_name'];

Ešte mi prosím vypíš obsah týchto premenných. Díky :) Zvyčajne takto nájdem chybu najrýchlejšie. Inak píše to nejaké warningy?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
schimpanze0
Návštěvník
14. 4. 2008   #5
-
0
-

To Tocimanko : Opraveno, ale stále nefunguje. A skript mi běží přímo na serveru, tak nevim jak se nastavují register globals.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.108.206.–
Nejlepší způsob jak se připravit na budoucnost je, vymyslet si jí.
Tocimanko0
Grafoman
14. 4. 2008   #6
-
0
-

Nikde nevidím u formu "method"... Nastav method="post"... Tým pádom používaj potom namiesto

if($odeslano)

...toto...
if($_POST['odeslano'])


A poprosím výpis premenných, ak ti vyššie uvedené detaily nepomohli..

EDIT:
RegisterGlobals môžeš meniť (ak to máš povolené) v htaccess...
php_flag register_globals Off

...píšem spamäti, takže som sa mohol v nejakom tom znaku pomýliť..

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
schimpanze0
Návštěvník
14. 4. 2008   #7
-
0
-

A je problém že nemám RegisterGlobals On/Off? Nevím a nemám oprávnění to nastavit v .htaccess.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.108.206.–
Nejlepší způsob jak se připravit na budoucnost je, vymyslet si jí.
schimpanze0
Návštěvník
14. 4. 2008   #8
-
0
-

To Tocimanko : Díky, bylo to tím POSTEM! :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.108.206.–
Nejlepší způsob jak se připravit na budoucnost je, vymyslet si jí.
Tocimanko0
Grafoman
14. 4. 2008   #9
-
0
-

To schimpanze : :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Podobná vlákna

Upload souborů na server — založil dragon124

C# - File Upload to Server — založil Jirka

ASP.NET Upload na server — založil Al

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý