Preruseni nekonecneho cyklu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Preruseni nekonecneho cyklu – C / C++ – Fórum – Programujte.comPreruseni nekonecneho cyklu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Gadael0
Návštěvník
14. 4. 2008   #1
-
0
-

Zdravim,
nevite jak se da v c++ prerusit nekonecny cyklus (treba inkrementace promenne v kazdem cyklu) stiskem nejake klavesy? Jsou na to nejake funkce? A potreboval bych, aby to fungovalo na vsech standardnich OS...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.2.–
Nejhorsi, co se Vam v zivote muze prihodit je, ze narazite na blbce...
w3q0
Věrný člen
14. 4. 2008   #2
-
0
-

Čo takto podmienka. Napr. ak je stlačené niejaké tlačidlo, tak break.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Gadael0
Návštěvník
14. 4. 2008   #3
-
0
-

w3q napsal:
Čo takto podmienka. Napr. ak je stlačené niejaké tlačidlo, tak break.



Nj, ale ja jakozto neznalec pokrocilejsich technik v cecku nevim, jak se da monitorovat to stisknuti. Neznam ty funkce...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.2.–
Nejhorsi, co se Vam v zivote muze prihodit je, ze narazite na blbce...
ian0
Stálý člen
14. 4. 2008   #4
-
0
-

Nepochopil jsem, jestli potřebuješ přerušit ten cyklus při provádění programu nebo přímo v kódu. V prvím případě na unixovým systému klasicky Ctrl-c (na woknech nevim, podle mě nic obecného pro všechny os není) ve druhém případě zastavit cyklus breakem nebo vyskočit pomocí goto (!!), ale to pak neni nekonečnej cyklus, takže nevím, co chceš vědět. Spíš by mě zajímalo, jaká situace tě donutila řešit tenhle problém? Nebo je to čistě ze zvědavosti?

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.108.128.–
-- ian
ian0
Stálý člen
14. 4. 2008   #5
-
0
-

Aha, už možná vim, o co ti jde. Na Windows by měla fungovat tahle konstrukce:

while(1)

{
if(kbhit())
{
break;
}
}

je to v headeru conio.h, ale jak na to na unixu nevím, zkus to vygooglit

EDIT: aha, tak na unixu se musí použít fce select() (jako, když čteš ze socketu) viz http://cc.byexamples.com/ kapitola Non-blocking user input in loop without ncurses. Je to docela zajímavý, až budu mít trochu času, rád se na to podívám podrobněji,

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.108.128.–
-- ian
Gadael0
Návštěvník
14. 4. 2008   #6
-
0
-

diky za odpovedi - kbhit() prave bohuzel funguje jen na oknech... nicmene se spokojim pouze s ctr-c, nemam cas vymejslet neco jineho. Zkousel jsem googlit, a vypadly mi nejake nahrazky za kbhit, ale nestiham uz je implementovat.

Jedna se o semestralni praci na synchronizaci vlaken pod unixem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.2.–
Nejhorsi, co se Vam v zivote muze prihodit je, ze narazite na blbce...
ian0
Stálý člen
14. 4. 2008   #7
-
0
-

Gadael napsal:
diky za odpovedi - kbhit() prave bohuzel funguje jen na oknech... nicmene se spokojim pouze s ctr-c, nemam cas vymejslet neco jineho. Zkousel jsem googlit, a vypadly mi nejake nahrazky za kbhit, ale nestiham uz je implementovat.

Jedna se o semestralni praci na synchronizaci vlaken pod unixem.


koukni na EDIT v mém předchozím příspěvku, sorry, že v tom dělám bordel :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.108.128.–
-- ian
Gadael0
Návštěvník
14. 4. 2008   #8
-
0
-

fajn, diky... Taky mrknu :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.2.–
Nejhorsi, co se Vam v zivote muze prihodit je, ze narazite na blbce...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý