Zalamování textu v elementu <code> – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zalamování textu v elementu <code> – PHP – Fórum – Programujte.comZalamování textu v elementu <code> – PHP – Fórum – Programujte.com

 

psenik0
Návštěvník
15. 4. 2008   #1
-
0
-

Zdravím všechny developery.
Mám problem. Při přidávání článků na server pomocí nově vytvořeného admin. systému se mi odstranují pomocí speciálních funkcí některé výrazy, které by mohly poškodit strukturu stránky(mám tam htmlentities a htmlspecialchars). Problém ale nastal když jsem u posleního článku(http://situjte.net/clanek.php?ID=193) chtěl vložit část zdrojového kodu a tak jsem kod uzavřel mezi tagy <code></code>.Ovšem jak můžete vydět na výše uvedeném linku, tak obsah elementu se mi nezalamuje spolu se stránkou a textem. Je potřeba použít nějakou další speciální funkci aby se obsah tohoto elementu zalamoval se stránkou? Nebo by bylo lepší si pomocí htmlspecialchars vytvořit vlastní syntaxy a nastavit v CSS např <div class="code">???

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.186.–
Pk
toka0
Stálý člen
15. 4. 2008   #2
-
0
-

Nevydim nic, ale vidim problem :D Zkus http://cz.php.net/wordwrap. Nebo pouzit pre a s definovanou sirkou a s overflow.

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.61.165.–
Tomáš Kavalek
insider0
Věrný člen
15. 4. 2008   #3
-
0
-

kdyz si narazil na to css, tak proc pouzivat <div class="code">, kdyz se da pouzit v css deklarace code {}, tam si bud nastav sirku+overflow(viz toka akorat to neni u pre), nebo white-space: normal

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.97.–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
toka0
Stálý člen
15. 4. 2008   #4
-
0
-

To insider : No ono to jde u PRE pod FF, Operou, atd. Jen pod MSIE to nejde :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.61.165.–
Tomáš Kavalek
pawlik0
Grafoman
15. 4. 2008   #5
-
0
-

To all: Jak je to s tagem <pre>? Dá se na webu stále použít?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.203.–
Sa Nata A Na. Howgh
psenik0
Návštěvník
15. 4. 2008   #6
-
0
-

no, já jsem pre zkoušel a nějak mi to nešlo...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.14.–
Pk
pawlik0
Grafoman
15. 4. 2008   #7
-
0
-

To psenik : jestli by ti nevadil scrollbar, tak <pre style="width:xxx;overflow:auto;white-space:pre;">

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.203.–
Sa Nata A Na. Howgh
insider0
Věrný člen
15. 4. 2008   #8
-
0
-

To pawlik : nejak nechapu proc do pre davas white-space: pre cimz z daneho elemntu udelas pre, at uz se jedna o ten tag, nebo ne ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.97.–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý