Předčasné ukončení každého programu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Předčasné ukončení každého programu – C / C++ – Fórum – Programujte.comPředčasné ukončení každého programu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

RaDeoon0
Duch
15. 4. 2008   #1
-
0
-

Mám problém, který není mojí chybou(doufám)... Vše co "vytvořím" a následně zkompiluji v Dev-C++ tak se ukončí dřív než se něco vypíše, většinou po ukončeném cyklu nebo po scan a příkazový řádek se SÁM ZAVŘE...

Příklad něco jednoduchého:

#include <stdio.h>


main()
{
int a,b;
printf("Zadejte dve cela cisla: ");
scanf("%d %d", &a, &b);

printf("Zadal jste cisla %d a %d\n", &a, &b);

}


Tohle dám do Devu nakompiluji a po ukončení scanf se mi vypne celý cmd dřív než se vypíše printf...
Dělá mi to u všeho... Toto je příklad z učebnice... Ten program se dá stáhnout(zdroják) a když toho zkompiluji tak mi to udělá taky...

Nevíte čím to je? :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.10.–
Earl Cash0
Věrný člen
15. 4. 2008   #2
-
0
-

#include <stdio.h>


int main(){

int a,b;

printf("Zadejte dve cela cisla: ");
scanf("%d %d", &a, &b);

printf("Zadal jste cisla %d a %d\n", a, b); //tady by jsi vypisoval adresu promenne - predpokladam ze jsi chtel hodnotu

getchar(); getchar(); //system("pause");
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.197.150.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
RaDeoon0
Duch
15. 4. 2008   #3
-
0
-

Jo ty hodnoty to byl překlep... trošku nechápu to getchar. To musí být takhle? Nevím proč to je zdvojené a vůbec proč je to getchar... Přijde mi to jako ukončení pro primitivy (což tedy zatím jsem), ale šlo by alespoň ukázat, jak to má být správně? Každopádně děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.10.–
Elver0
Duch
15. 4. 2008   #4
-
0
-

To RaDeoon : Funkce getchar();, která souží pro načtení zanků tam je pro to aby se okno hned nezavřelo a počkalo by na insturkci uživatele. Je pravda, že dvojnásobné uvedení je na nic. Osobně raději používám funkci getch(), která čeká pouze na načtení znaku...čili stisk klávesy a není nutno zmáčknout Enter. Info na http://jazykc.ic.cz/vyuka/io.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.236.–
Jsem manik co dělá stránky v xhtml a css. Programuje v C a tak trochu plave v Java Scriptu, Pascalu a Javě.
Earl Cash0
Věrný člen
15. 4. 2008   #5
-
0
-

ja osobne pouzivam system("pause"); pokud je potreba...getchar(); jsem videl az na programujte.com v kurzu C++...tam se to pouziva hojne takze to neni urcite muj vymysl.....:)

zdvojene je to IMHO kvuli znaku ktery muze "viset" v bufferu...tim padem by se to zavrelo podobne jako kdyby tam getchar(); vubec nebyl....

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
RaDeoon0
Duch
16. 4. 2008   #6
-
0
-

Tak díky moc... By se taky ještě docela hodilo, kdyby byl nějaký web, kde by byly nápady na vytváření programů. Ne samozřejmě něco těžkého. Jen nápady kde si začátečník může ozkoušet co se zatím naučil. Já jenom čtu knihu. Nevím kde si to mám ozkoušet. A takový web, kde by byly tyhle "výzvy" s tím, že na konci by byl uveřejněn zdrojový kód pro kontrolu, by se celkem hodilo...

Já měl pro výzvu jen hru hádání čísel. To jsem si udělal pro sebe... Nemáte nějaké nápady co si zkusit pro zkoušku?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.10.–
Earl Cash0
Věrný člen
16. 4. 2008   #7
-
0
-

v priloze ti prikladam seznam prikladu ze skoly co jsme delali formou vyvojovych diagramu posleze i jako programy v Cecku...je to vynatek prikladu z ruznych knih tak snad ti to pomuze v zacatcich...

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.197.150.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
sputnikone+1
Věrný člen
16. 4. 2008   #8
-
0
-

Mě vždy stačí pouze system("pause") z knihovny stdlib.h

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.77.115.–
w3q0
Věrný člen
16. 4. 2008   #9
-
0
-

cin.get()
?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Earl Cash0
Věrný člen
16. 4. 2008   #10
-
0
-

To w3q : hmm rekl bych ze tazatel programuje v C alespon soudim podle inkludovanych knihoven....

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.197.150.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
RaDeoon0
Duch
16. 4. 2008   #11
-
0
-

Earl Cash napsal:
v priloze ti prikladam seznam prikladu ze skoly co jsme delali formou vyvojovych diagramu posleze i jako programy v Cecku...je to vynatek prikladu z ruznych knih tak snad ti to pomuze v zacatcich...



Ta příloha nejde stáhnout, když na ní kliknu, tak mi to vypíše, že stránka nebyla nalezena...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.10.–
Earl Cash0
Věrný člen
16. 4. 2008   #12
-
0
-

To RaDeoon : me to funguje...zkus to vicekrat pokud ti to nejde....kdyztak to nekde upnu kdyby ti to neslo ani ted...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
Bald3rr0
Super člen
16. 4. 2008   #13
-
0
-

To Earl Cash : Opravdu to stáhnout nejde: Soubor nenalezen

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
Earl Cash0
Věrný člen
16. 4. 2008   #14
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
RaDeoon0
Duch
17. 4. 2008   #15
-
0
-

jj, díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.10.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 31 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý