Už asi jeden týden se učím s pomocí učebnice která je na netu v pythonu . Zatím už umím nastavit proměnné napsat jednoduchou podmýnku udělat pár nodů aby vznikl obrázk ,a také aby se ten obrázek pohyboval . Potom ale vznikl problém . Tohle jsem chtěl ukázat kamarádovy kterej python nemá , a proto jsem se pokoušel udělat nějak z tohoto mini projektu exe aby si ho mohl spustit a skusit . Jenže nevým jak . příkaz sem na to žádnej nenašel a funkci také ne . Mohli by ste mi prosím poradit ? Děkuji za každou malou radu .
Fórum › Python
Jak na exe ?
Je tu o tom i dokonce článek :smile1: http://programujte.com/index.php?akce=clanek&cl=2007021906-z-*-py-do-*-exe-s-py2exe
Ano děkuji . Jen bych měl jště malinkatou otázku co si vybrat podle popisu jestli python nebo flesh
popys: Vybranému jazyku bych se chtěl věnovat i dobudoucna , ale zase se narad učím něco složitého . Rád bych si zvolil jazyk o kterém se často mluví a je známy , myslím to tak když třeba do vyhledávače seznam napíšu jméno tohodle jazyku aby ho to našlo protože se mi dost stává že to najde různé blbosti . Chtěl bych si vybrat jazyk ve kterém se dají dělayt přednostně hry a také programy , a aby toho dost vydržel ( Tím myslím aby se při složitějších operacích nesekal ) . Dávám hlavně přednost jazyku jak už sem říkal lehčímu neš tomu aby byl dost známý atd.... . Co myslíte jakej jazyk je vhodnější python nebo flesh ? Děkuji za odpovědi
C++ nebo třeba moje milované C# :smile1:
Když ti jde o rychlost, tak jednoznačně C++, na hry jako stvořené...ale oproti Pythonu je ta složitost někde úplně jinde, ale zvládnout se dá taky
Řekl bych, že času máš tak jako tak dost, nejdřív se třeba uč Python, nějaké Céčko si vezmeš klidně později, věř mi, že než se dostaneš na úroveň dělání nějakých složitějších her, tak to trošku potrvá:)
J ale já se chci učit jenom ejden jazyk a pak se v něm zdokonalovat a pak už nic . Bude to asi python ale ještě nevým požná flasch nebo něco z céček
To milanmichal : Přemýšlel jsi také o Delphi? Není tak náročné jako C++ a i C# je určitě složitější na pochopení než Delfíni, přitom si ale zachovává schopnosti moderního programovacího jazyka. Na hry je sice možná o něco horší, ale i v Delphi vznikaly a jistě vznikají velice zajímavé kousky (v kombinaci s Truvision 3D je Delphi na 3D hry příjemně použitelné). Jedná se o velmi známé (a patřičně oblíbené:-)) vývojové prostředí, takže v tomhle směru není problém - tutoriálů a návodů najdeš na netu přehršel.
Delphi stojí alespoň za úvahu;-)
Aha díky budu o tom uvažovat už sem o tom něco slišel a ten Delphi používá nějakej svůj jazyk ?
To milanmichal : No používá vlastně svůj jazyk, říkají mu Object Pascal a je fakt pohodička v něm programovat. Ostatně, doporučuji se podívat na tutoriály zde na Programujte.com : http://programujte.com/index.php?rubrika=26-programovani&sekce=87-delphi&kategorie=9-kurz-delphi , ve kterých se dozvíš víc.
Aha dík už jsem se díval na net a stáhl jsem si návod v první lekci jsou takový ty základní věci (Jak se oddělují příkazy a různá anglická slovíčka , jak vidím fakt je to docela lehké ) Taky jsme si všiml ře existoval pascal a teď je turbopascal a object pascal. Stáhl jsem si delphi 7 ale chce to po mě Cd-kay a nějakej aktivační kód kterej nemůžu najít . Tak hledám Borland Delphi ale nemůžu žádnej download třeba i na trial verzy najít . Ale věnovat se delphi bych se chtěl tak se pokusím ještě hledat a přinejhorším se ho koupím ;-)
To milanmichal : Zkus Turbo Delphi Explorer, je zdarma a je v něm hafec komponent, jen si tam nemůžeš přidávat vlastní: http://www.turboexplorer.com/delphi . A je to novější jak Delphi 7 a o hodně lepší - vyzkjoušej a poznáš.
Dík určitě skusím . NA učení tohodle jazyka to určitě stačí .
To milanmichal : jj, tak tak, nejen na to, už v tom vyvíjim i ostrou aplikaci určenou pro prodej - pro mě fakt bomba IDEčko:-D
Tak to je fajn že děláš v Delphi . Za chvilku si ten prográmek stáhnu a budu se v něm učit podle návodu kterej sem si stáhl .Zatím budu "Zdravit svět " :D .
Omlouvám se za 2 posty za sebou ale potřebuji pomoci . Díval jsem se na jedno vydeo a bomba byla tam aplikace na messagebox a je to celkem jednoduché , ale bloudil sem po té stránce jak si mi ji poslal a našem sem pár takových downloadů ale vše bylo za peníze , a tímhle tě chci poprosit aby si mi našel přesně tu stránku kde je to free abych na to jen klik a byl tam přesně nebo-li aby se to začlo stahovat . Dík.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Jak upravit .exe — založil
Exe jak na něj — založil j1rka
Jak vytvořit Exe pro c++ — založil Ar3us
Jak vytvořit .EXE aplikaci — založil ospaly-stanislav
Neviem jak ulozit subor do exe — založil Xrox