Přetipování z double na int32 – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Přetipování z double na int32 – C / C++ – Fórum – Programujte.comPřetipování z double na int32 – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

jenoc0
Newbie
18. 4. 2008   #1
-
0
-

Dobrý podvečer. Jak se dá přetypovat proměnná z typu double na typ int32? Potřeboval bych to v C#. Děkuju pěkně.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.71.–
yaqwsx+9
Posthunter
18. 4. 2008   #2
-
0
-



double d = 2.0;
int32 i = int32.Parse(d);

Omlouvám se za možnou velikosti neschodu písmen, ale nejsem si jist jak to u C# je

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.78.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
18. 4. 2008   #3
-
0
-

To yaqwsx : Int32 :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
jenoc0
Newbie
18. 4. 2008   #4
-
0
-

No pánové stejně to nefunguje.

//proměnnou pr mám již načtenou, počítám do ní průměr
Int32 a = Int32.Parse(pr);

Ještě mě napadlo toto:
pr = Convert.ToInt32();//ovšem chce to něco do té závorky

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.71.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
18. 4. 2008   #5
-
0
-

Metoda Convert.ToInt32 si bere jako parametr jen a pouze string:) Stejně jako Parse, takže pokud dáváš jako parametr hodnotu typu double,tak to fungovat nebude :smile1:

zkus



int a = (int) pr;


Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
jenoc0
Newbie
18. 4. 2008   #6
-
0
-

To Chrasty : Ano, tohle již funguje. Takový trochu problém je v tom, že třeba číslo 7,9 zaokrouhlý na 7, což není pravda, nevíš, jak tohle ještě opravit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.71.–
yaqwsx+9
Posthunter
18. 4. 2008   #7
-
0
-

To jenoc : Omlouvám se, bohužel přes C# zatím nejsem znalec...
Jinak to přetypování ořízne desetinou část, pokud chceš zaokrouhlovat, tak přičti 0,5

int a = int (pr + 0.5)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.65.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
18. 4. 2008   #8
-
0
-

To yaqwsx : Pozor na závorky:)

int a = (int) (pr + 0.5)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
yaqwsx+9
Posthunter
19. 4. 2008   #9
-
0
-

To Chrasty : Aha, v C++ jsou možné oba dva tvary...Omlouvám se, asi se ještě ponořím do učení se C#

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.93.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Podobná vlákna

Delenie s double - c++ — založil lukas.balaz

Problem s double — založil braba

Non scientific double — založil Tereza

Float X double — založil Hurys

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý